Wednesday, July 23, 2014

Kucingku Kaka dalam kenangan

Dah takde dah keletah manja2 dia, sambut orang balik keje, datang gesel2 kat kaki, selfie sama2, dia jugak selalu join facetime ngan Incik Jep...

Haihh... Banyak betul kenangan dengan Kaka ni... Sape laa yg sampai hati pegi langgar dia... 

Sedih gile mase antar pegi vet petang tadi... Doktor pun diagnose dia tak bole idup lama. Nafas pun semput2... Darah kuar jugak ikut mulut, sikit2... 

Tapi lepas doktor bagi drip, terus dia muntah darah banyak... Sedihnyaa... Antara 3 ekor yang ada, aku paling sayang yang ni... Yang ni jugak pergi dulu...

Nanti yang mana satu dah nak release stress aku? Lala kuat bebel... Kiki pulak sombong tak suka orang peluk2 dia... Kene tunggu lagi 3 ekor yg baru tu besar la kalo nak cari kesayangan baru... 

Ya Allah, sedihnya... Tak pernah aku rasa sedih macam ni semata2 sebab sekor kucing :'(

Bukan setakat sedih je. Siap amik EL half-day untuk bawak dia pegi vet ni tau... Tak kisah la kalo ade yang nak gelak sebab aku amik half-day EL sebab kucing... Tapi serius, aku betul2 sedih... Memang terasa gila dia takde...

Friday, July 11, 2014

I'm Back :)

Yeah. I'm back.

Dah lama gila kan aku private blog ni... Dari Disember 2013 sampai semalam. Harini aku bukak balik. Pastu ubah page ni jadi kosong-kosong-kosong. Paling simple. Yelah, serabut tengok ada macam2.

Font tetap jugak tak berubah. Begitu jua hatiku pade Incik Jep. Hahaha... Memang takleh blah ayat.

Aku bosan ni sebenarnya. Sejak semalam, aku officially kena bond 6 bulan dengan opis aku. Officially. Takleh la nak lari cari keje lain. Tapi pehal aku nak cari keje lain kan? Macam malas je nak cari tempat lain. Dah 3 taon keje situ. Macam2 kerenah, macam2 orang dah aku jumpa... Langsung tak buat aku takut. Aku buat tak tau lagi ade la.

Yang kena bond gara2 benda ni lah...


Rajin baq hang bawak balik workbook ni kekonon nak prektis kat rumah. Tapi last2 tu la dia. Slambe je update blog. Maklum la sejak ade laptop baru ni... Semua benda nak testing. Takpe la. Semoga aku rajin dan entah? Okey kot.

Cuma tak sangka la kena bond 6 bulan. Haih... Lambat la pulak bulan Januari taon depan. Eh tapi lepas tu ada course lagi... Entah berapa lama pulak kena bond. Lagipun okey apa kena bond. At least aku takyah risau kena buang ke apa kalo aku buat hal. Tu pun kalo aku buat hal la. Ataupun kalo ada makhluk halus yang macam dulu2 tu yang kekonon buat aduan la sangat pasal aku  tu... Ala, yang konon teraniaya habis la sebab aku poyo kan... Konon aku kaki bodek la hapa semua... Tapi elok jugak la jaja cerita camtu. Kalo tak kerana cerita camtu, takde la orang percaya aku "boleh buat kerja". Terima kasih sangat sebab dengan cerita2 camtu, aku ada banyak ruang untuk buktikan kemampuan diri sendiri dan bukan sekadar "bodek" seperti yang didakwa.

Entah la. Aku malas nak amik peduli dengan hal2 camtu. Cuma sangat tak matang la kalo hal2 personal macam suka tak suka orang terbawak2 sampai ke keje. Sangat tak professional. Nampak sangat tak serious dengan keje. Penat je majikan bayar gaji kat orang tak professional tu.

Oh. Lastly. Hmm... I'm back. Haha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...