Sunday, September 15, 2013

Kene kelentong :-/

Semalam, aku tengah lepak2 depan tv macam selalu... Tetibe masuk facetime call dari buah hati terchenta... Katanya mak suruh call, urgent. Siap bagi mesej kat whatsapp lagi no fon kalo2 aku tak save no fon mak dier. Ade ke tak save?


Kemain cuak kot, kenapa kan tetiba mak suruh call :-/... Da la lamaa sangat tak sembang ngan makcik Aishah ni... Jangan kata makcik Aishah je, dengan mana2 mak angkat yang list panjang berjela tu pun jarang nak sembang. Call apetah lagi kan, sebab busy. 

Lagipun tanak la touching sangat emosi sembang dengan golongan mak2 ni... Pasal dah 6 tahun tak dapat sembang dengan mak kandung sendiri... Kang bergenang je air mata sembang dalam phone dengan golongan mak2 ni. Biasa kalo mak sedara, takde makna la nak bergenang air mata kan...

Dengan bismillah (sebab lama tak call) kite pon call la tanye kabo, sembang macam2 la... Touching je sembang dengan mak Incik Jep ni... Nak pulak dia sempat tanya soklan touching macam;
1. Bile nak datang sana lagi?
2. Selalu je Jep call
3. Cemana dengan Jep skarang...

Wah... Paling takleh blah, soklan first tu aku leh jawap pasal harga minyak naik... Haha. Pening betul ade bakal menantu kire sket bab2 harge bahan bakar. Aisey. Haha... Tapi dier pun paham... Aku pun busy... Puchong pun jauh dengan Penang... Tapi taon depan, insyaAllah aku sampai... Haa plan nak pegi lepas terjah kenduri Kak Syima kat Kuala Selangor nanti :)

Jawapan second tu, terus terang aku cakap aku rasa serba salah nak jawap. Walaupun Incik Jep cakap mak dia tak kisah, tapi sape tau hati orang tua kan? Aku dengan dier just tunang dari jauh je. Blom ade apape ikatan yang kukuh lagi, takkan nak cakap selalu call kan... Aku risau sangat kalo ada orang tua terasa hati bila anak lelaki dia jarang contact dia, tapi contact orang yang lom ade ikatan sah lagi dengan kerap. 

So jawap je la ikut kelapangan masing2. Paling safe la aku rasa. Sebabnye masing2 sibuk, masa pun lain2 kan (padahal aku sibuk tido je lebih pun - banyak kene pikir, banyak problem, tido je lah) haha! Aku tak bagitau yang dalam bracket tu. Kang reject terus jadi menantu kalo tau hobi aku tido ;p

Soklan ke-3 tu aku rasa mesti dia senyum2 je kot kat sana dengar jawapan aku... Kitorang okey je... Okey macam selalu2... Hehe... Dia pon cakap bagus la, harap sampai bile2. Cewah. Green light :)

Macam2 jugak la sembang. Aku syak Incik Jep ni kalo call dia selain cerita pasal life sendiri, confirm cerita pasal aku jugak kat mak dia. Sebab makcik Aishah ni tau je ape jadi kat aku walaupun aku tak call dier sendiri cerita pasal aku :-/

Hujung2 kan dah takde idea nak citer apa, so off je la call. Lagipun dah lambat sangat dah... Tengah malam kot. Nampak mesej whatsapp tu pun dalam pukul 23:42 or 11.42 mlm? Jam aku lak cepat 10 minit. Huhu... Kemain kau... Ade call bakal mak mentua tengah2 malam?

Pastu call balik Incik Jep, gitau mak dia cakap takde apape urgent pun? Haaa langsung kena gelak kaw2 lepas tu. Dia cakap saje je tipu aku. Sebab harini besday mak dia. So suruh aku call buat surprise. Masalahnye bukan nak bagitau awal2 suruh call sempena besday!! Eeee!!


Kekadang, aku rasa macam, dia treat aku bukan setakat tunang jarak jauh, girlfriend, tapi macam wife dah. Kata dah long distance relationship ni boleh buat orang jadik gila kadang2. Dah tu siap pakej lupa. Hahaha. 

Aku syak jugak mak dia pun risau pasal status aku dengan dia sebab, kitorang jauh, aku ngan keje lak dah permanent, dia? Jangan harap la dia nak keje kat Malaysia ni selagi tak dapat tempat dalam Petronas atau mana2 company gempak2. 

Pastu semalam mak dier cakap ngan aku, dier dapat offer keje lain pulak. Bile aku tanya, dia cakap keje baru tu offer extra £10000 per year dari sekarang ni. Means, kalo company sebelum ni bagi £36000 setahun, company lagi satu offer jadi £46000 setahun. Cuba convert ke RM. Mampu ke mana2 company dalam Malaysia nak offer gaji dalam RM macam yang dia dapat skang ni?

Hurmm... Camne ek?

Monday, September 9, 2013

9/9/2013

It has been 635 days since we decided to be in serious relationship. 


Macam tak caya je bleh survive long distance relationship camni. Tak penah gaduh2. Cuma sekali sekala memain sentap2 tu ade la. Tapi sudahnye masing2 gelak je lepas tu. Dia susah nak marah orang, aku plak jenis susah nak marah orang aku sayang :P

Long distance relationship ni start taon 2011 je. Tapi relationship sebelum tu start dari taon 1998 lagi. Memang tak jangka langsung boleh survive lagi.

Lagi 365 hari je cukup 1000 hari. 

Ape jadi lepas 1000 hari? Entah. 

Tapi excited je masing2 nak tunggu genap 1000 hari tu. Sebab masing2 tak sangka boleh tahan sampai tahap camni. Dah la long distance relationship ni penuh cabaran. 

Ada aku kesah bab2 cabaran2 ni semua? Yang aku kisah, asalkan dia paham aku, aku paham dia, sama2 paham bila sibuk macam orang gila, sama2 macam nak gila, cukup. Hehe. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...