Thursday, May 31, 2012

3 idiots


Demm... masa tido aku da terlajak lagi... ni seme gara2 citer 3 idiots... tak  penah sebelum ni citer hindustan aku stay lewat malam tengok sampai abes... sejak konon bz keje pon hari sabtu nye citer pon selamba je tengok tak tengok...

Well, citer tu sweet gile. Duhh... teringat nakal2 aku ngan membe2 dulu camtu... tapi, nakal2 kitorang pon tak la sepandai watak utama tu... patut la budak2 kelas aku yg selama ni aku tau layan citer omputeh je, siap recommended lagi citer ni... adeihh... best gilaks...

Lagi satu benda berlegar2 dalam kepala aku adalah... tadi sembang ngan Chris... dia survey sape dak2 tessde yg nk sambung contract... banyak gak persoalan aku... sbb aku rasa aku suka gila jadi tech support... QA sebenarnya buat aku gila sket... huu...

Tapi Chris ckp kena berani suarakan gitau kat project lead... tah... aku tak selesa sgt ngan project lead... entah laa... tapi aku nak sambung, kalo bleh aku nk la demand bende lebih sikit dari apa yang aku tengah buat sekarang...

Masalahnye sekarang bukan aku tak berani... halnye cuma org lain rasa aku particular sangat, dorang kurang respect aku sebab aku agak selalu bagi decision yang kadang2 kontra dgn pemahaman dorang. Ape korang ingat keje site tu memain ke?

Aku senang je... dorang ni nak main, jom kita main... manager bising quality drop, aku buat report je... ingat aku nk bagi muke sangat ke?? Suruh baca work instruction, baca pastu tak apply. Lupa. Dah baca tapi tak paham, tanak plak cari aku explain. Kalo explain pon, masuk telinga kanan, kuar telinga kiri...

Cakap paham semua... bila dorang tanye, aku jawap je la bukak la work instruction baca. Dan2 sentap terus tanak cakap ngan aku. Abes ko expect aku nak buat apa? Explain lebih2 kang cakap aku berlagak plak...

Kalo betul tak paham, pastu ada tunjuk semangat nak belajar sebab tak tahu, boleh aku ajarkan... tapi bila masing2 buat2 tahu ni... pastu suruh refer sendiri, terus sentap... pastu expect aku bleh bace otak korang, camtu??

Kemon lahhhh....

Posted via Blogaway & HTC Sense

Tuesday, May 29, 2012

Dilemma

Antara 2...

Tetibe dalam mase yang sama tersuka plak ngan Ford Fiesta... Ye lah, sejak nampak Maybank2u ade iklan interest rate yang mabeles ah pasal Ford Fiesta 1.6L Sport...

Gigih kan harini google pasal Ford Fiesta tu, pastu usya2 jugak Honda Jazz hybrid tuh... Hurmmm... Banyak gak thread forum cakap Honda Jazz hybrid tuh overpriced sangat... TAPIIII...

Ntah. Eh ade cadangan??

Kalo ikut kate boifreng kesayangan tuh, beli je Kancil pon... Sebabbb... Masuk semalam je, dah 567598 kali kene bebel suruh naik keta je pegi keje... Jangan merempit sebarangan...

Nak buat camno... Merempit dah sebati dalam jiwa dah... Alahaiii...

Monday, May 28, 2012

Dulu Mengharap, Tapi Skang....

Menaip lagi aku tetengah malam ni... Satu hal lak walaupon dah Isnin, tapi mata tanak tutup lagi... Tu lahh... Iye2 sangat berjanji semalam... Sekali amik kauuu... Dier ade hal lak kene jumpe manager dier sebab ade show Rabu nanti...

Semalam lak mentang2 la pagi tu Ahad kan takyah pegi keje, aku boleh belasah bergayut tepon dari pukul 1 pagi lebih sikit (waktu Malaysia) sampai dekat pukul 3.30 pagi... Ntah apape citer kuar...

Termasuk la aku blur2 dengar dia cakap KOREA... Waaaaa... Jeles okeyyy...

Fluent.

Citer kat cousin aku yang semangat nak mendalami bahasa Korea ni nanti confirm dia pon jeles lebih2 lahh...

Eh. Post ni sebenarnya nak citer bende lain...

Aku sebenarnye selama ni, memang la crush secara diam2 kat dier nih... Tapi tu laa, citer lama... Sebab dulu selalu sangat kena dump sebab pompuan lain, dan aku sendiri pon macam layan tak layan je kata couple2 nih... Nak dating tu macam jauh sekali laa... Call hari2 pon takde makna sebab gila apa call setiap sejam... Dengan SMS lagi, dengan peluang delete semua no fon ngan SMS aku kat membe2 masa aku terdesak sangat nak contact semua... So, aku tak berapa nak yakin sangat bila macam aku nak serius dengan spesis berlawanan jantina nih... Ntah, banyak sangat benda tak masuk akal jadi kat aku dikala dalam cubaan nak ikut jejak remaja2 lain masa tu iaitu couple... So aku pilih ignore je la... Konon hati dah berabis jadik #foreveralone laa kan...

Memandangkan pada 14/12/11 haritu da siap kantoi la hape semua yang sejak sebelum ni, selama ni aku minat gile ngan dier... So, aku rasa macam... Eh, teruskan je la no matter what... Sambil dalam hati tuh, iye ke dier ni serius ke nak sedapkan hati aku je? Sebab layan je ape aku merepek, aku call kekadang... Yep, sejak tu aku selalu buat keje gila call UK. Haha... Call dier kat Newcastle Upon Tyne. Keje gila kan? Bukan calang2 seminit dua call... Selalu merepek-repek melalut, bergosip, mengumpat sedas-dua (eh?) dan juge cerita aktiviti2 merepek2 haritu... Mau makan sejam setengah jugak... Paling sekejap pon setengah jam... Boleh kan dia layan aku merepek... Sampai kat fesbuk letak status bajet in relationship ngan dia... Siap yg family tree ke hapa tu, slambe badak je aku tukar dari brother jadi partner. Sudahnye dier pon tukar bende yg same gak... HAHAHA...

Actually dulu aku suka dier sebab dier blaja jejauh, orang blaja jejauh ni kan semua pandai2 belaka. Pastu menyanyi lak. Sikit femes. So, aku macam... Wahhh... Abang angkat aku suke nyanyi2, retis tu beb, kau hado?? Haa... Camtu laa feeling2 minat dulu... Retis kot kan... Lain2 advantage minat sebab dia comel tu lain citer ah... Memang kacak bergaya pon... So, ape pon mampu minat dari jauh je lahhh... Aku plak kan comot2 je dulu... Sekarang pon sempoi lebih kurang je...

Aku tatau la camne aku sesaje suke suki test2 la hape kadang2 ade status dulu tuh, konon aku letak bajet jiwang gile la kan, selit ah nama dia sekali... Tup2 kau slambe je dier sibuk2 lawan komen dengan si Apple Azhari yang bajet seperti mak2 aku la kirenye... Sebabnye si "mommy" lah sangat tu suke suki nak letak hantaran RM35k... Aku pon pitam membacenye... Sorry takde nak letak gamba sebab aku taip dari laptop aku ni tatau pe masalahnye takleh nak bukak fesbuk utk letak screenshot cenggini.

Btw, walaupon begitu, ntah apehal aku still rase dier ni saje kot nak bagi aku hepi2... Ye lahhh... Sape laaaa aku nih kan... Bukan cun pon... Biasa2 je...

Sampai la Khamis lepas.

Aku sebenarnye macam jeles jugak tengok kad kawen bergantung2 kat board opis, tambah lak dengan ada 2-3 orang cuti bertunang la hape... Kemain tau budak2 ni kadang2... Cuti bertunang ngalahkan cuti kawen... Pe bendelahh... Baik save cuti pastu convert je pegi duit... Muahahahaa... Nampak sangat aku kemaruk sket ngan duit ni coz dalam proses nak kumpul duit untuk membeli kereta idaman *telan air liur*

Walaupun Penang ni jem macam nak arwah.

Khamis lepas, aku macam bosan2 gile... Saje on fesbuk, bukak msg jap. Aku taip;
"Jom tunang. Jeles tgk opismate kebanyakkan da tunang/get married"
Sent.
Haaa... Kemain kau... Berani mati tak mesej aku??

Pastu rase menyesal.

Mana la tau kot2 kene reject depan2 kan... Dah la mase tuh kemain meriah lagi budak2 dalam friendlist aku share quote Ustaz Azhar Idrus tuh... Alaa... Yang ape tuh, kalo berkenan, inbox je... Aku bukan bace sangat pon... Tapi sebab ntah... Sesaje kan... Pereng ngan keje kot, respect dengan diri sendiri boleh antar mesej camtu...

Pastu leh kata tetiap 3 jam skali check kot2 msg tu dier dah tengok. Sebab application dalam phone aku leh lak detect bila orang yg kite antar msg tu tengok msg kite...

Sampai ke sudah macam tak check je kekdahnye.

So, Ahad tu memandangkan aku bosan2 takleh tido sebab sebelum tu dah sakit perut, pastu rasa terganggu sket walaupon sakit perut tu dah sikit lega, saje la call2 macam selalu... Pastu dier cakap dier kat library, pas balik dia call aku balik...

Dalam 1 lebih waktu sini, kuar la number pelik yang aku cam sangat kalo call dari skype ke application ape ntah kuar camtu... So sembang2 ah... Sambil sembang, sambil bukak fesbuk... Semua benda dia stalk kat fesbuk aku... Gambar, status, tapi biasa la... Komen semua off record dalam phone je... Takde dier nak komen sangat gambar ke status ke hape... Supaya aku rase macam dia tak peduli sangat page aku... Padahal asal bukak fesbuk dia cakap page aku antara jadi tumpuan... Nak plak sejak aku letak header gambar yang tudung hijau tuh... Kalo bukak fesbuk, memang kena tengok. Baru rasa hepi.

Aku macam, ha? Biar betul. Hahaha...

Page abang aku pon dia stalk jugak. Bukan main lagi tanya macam2 pasal abang aku...

Berbalik pade mesej yang aku hantar khamis lepas tu.

Dia baca...

Dia cakap ok je... Tapi tunggu dia balik Malaysia dulu... Sebab dier belom introduce aku dekat mak ayah kandung dengan mak angkat dier... Tu antara bende yang dier nak buat bile balik sini nanti.

Dan tak pasal2 aku jadi...

Err...

Camne nih... Cuak gile dah tetibe tak pasal2 nih...

Siap harap...

Balik lambat lagi pon takpe...Takde masalah pon... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~!!!

End of May nih dier abes semua bende, skang tunggu result, sebab tu banyak betul masa lapang nak berborak ngan aku... Even hari2 pon takde hal... Yang ade halnye aku sebab hari2 biasa keje...

Kalo betul dier lepas semua, bulan July dia convo. Aku dulu ni tunggu dier balik sebab aku malas nak antar adiah... Tunggu balik sini leh celebrate besday sesama... Aku kan 7 July, dia 10 July... Tak jauh pon besday... Tapi bila dier dah cakap camtu...

Aku jadi macam... Err... Lambat lagi balik pon takpe kot...

Aku jadi takut dan tak ready laaa... Tak ready waklu la kan... Umo masing2 dah berapa dahhh... Huhu...

Wednesday, May 23, 2012

Random #72

Kat opis aku sekarang dilanda musim berkepercayaan baru. Boleh bikin sentap jugak dengan kepercayaan dorang kali ni...

"Mana2 gadis single yang tak kuar lunch, adalah berkemungkinan besar akan mengadakan majlis pertunangan ataupon pernikahan tak berapa lama lagi"
Oleh itu sejak hujung bulan April lepas memang aku tak penah miss lagi kuar lunch sampai ke harini.

Tahyul gila.

P/s: Majlis bersanding/kenduri kawen lain... confirm dah ada tempek kad kawen kat board general kat depan opis tu ha...

Sunday, May 20, 2012

Lebih Setahun

Kalo tengok balik print-screen ni... Boleh tahan jugak result aku...

HAHAHA...

Last semester je cam hampeh sikit... Sebab satu paper je... Tu pon Prof tu memang bermasalah ngan aku dan sungguh kedekut markah. Eleh, mujur aku lepas subjek tu... Tu pon penat bertekak kot menyatakan pendirian aku tak MENGHAFAL CARA KERJA/SKEMA JAWAPAN SEM2 LEPAS. Kalo tak... Same macam Zef, sangkut sampai bebile atas tuduhan MENGHAFAL SKEMA JAWAPAN... Pala bana dia la hafal. Best student pon mana penah paham dia ajar apa. Tu lagi master segala penghafal. Kalo betul dia paham, apsal dia takleh jawap bila aku twist sikit mende2 yang "what-so-called" prof ajar guna Matlab? Ingat aku tak reti gune Matlab ke? Heh...

Rupanya tak abes lagi degree aku. Takde status degree dan jugak masih lagi ABSENT.


Entah. Aku malas nak pikir. Aku dah keje pon. Takde mase nak pegi sana setel. Kalo pegi pun bukan boleh setel. Ntah apape. Kalo pegi mintak balik tunggakan aku yang tetibe tadi tengok ade "-RM705.00" tu orait jugak. Camne nak setel negatif camtu? Kena pegi mintak balik la jawapnye... Gile kau nak halalkan? Hahahaha...

Status "ABSENT" tu? Ntah. Penat je kot aku karang surat. Macam takde sape peduli je.

Sebenarnya aku pon tak ingat ape terjadi tahun lepas. Kalo nak refresh pon, style semak entry2 aku yang lepas2 dalam blog ni. Tu pon masih blur tentang ape yang terjadi.

Aku rasa macam aku dah mengalami satu eksiden yang begitu dahsyat lalu hilang ingatan dan lupa segalanya. HAHAHAHA.

Statement keji.

Tapi to be honest....

Memang aku dah lupa semua pon.

Dah Jumpa!!



Setelah 28 jam ilang...

Baru jumpa balik... Oh, hepinya...

Rasa nak gigit je si Aiman ni sebab dia boleh cakap dia lupa letak kat mana masa ibu dia suruh dia simpan phone tu...

Eee...!!! Kecik2 dah pelupa... T_T"

Posted via Blogaway & HTC Sense

Saturday, May 19, 2012

Hilang

Anak buah aku addict dengan henpon.

Si Aiman yang kecik tu la.

Aku pon bagi la phone aku yang banyak berjasa, tapi aku dah tak guna da since aku ade henpon baru taon lepas.

Skang phone tu dah hilang.

Sedih gila.

Nak miskol dah tak dapat dah sebab simkad dalam tu dah lama expired.

Aku bagi kat Aiman pon sebab dalam tu banyak gila games, lepas tu takkan terjadi kredit berkurang atau bil melambung sebab dia tertekan call atau antar SMS kosong kat tah sape2... Biar dia layan phone tu sampai lebam.

Tapi harini dah hilang.

4 tahun weh phone tu ngan aku... Berjasa besar. Kena baling la hape, tapi still function. Dan phone tu jugak banyak mengukir kenangan hampeh dengan ex2. Termasuk betapa kucar-kacirnya idup bila dier dulu tu pegi padam semua nombor budak kelas aku, dan SMS dorang waktu aku sangat2 memerlukan dorang maklumkan pade lecturer kenapa aku takleh datang kelas (mase tu arwah ayah meninggal)

Huuu... Sedih kot.


Antara kenangan yang tinggal.

RIP.

Kebosanan

Minggu ni, minggu ke-3 Sabtu aku free tanpa perlu pegi OT.

Minggu ni baru terasa bosan nak mati sebabnya abang aku pegi "team-building" since semalam, pastu tadi kot baru balik... Pastu dia pegi kenduri...

Aku malas nak ikut bab2 kenduri ni... Lagi2 kenduri kawen... Yang mana ingat aku anak sulung abang aku, memang selamat lah aku... Yang mana memang ingat aku ni adik dia, confirm la tanye bile nye turn aku plak...

Gila stress kot nak menjawab. Abang aku ke, akak ipar aku ke seme tak heran nak backup aku... Terpaksa la backup diri sendiri.

Slambe je cakap buah hati jauh. Cari rezeki jejauh. Heh. Jauh la sangat...

Memang Newcastle Upon Tyne tu jauh hapa... 14586 km jauhnye dari umah aku.

Tapi...

Hurm... Macam la aku confirm nak kawen ngan dia... Hahaaa... Haritu tu cuma kantoi aku suka dia je... tak semestinya dia suka aku balik... Tah2 dier still lagi anggap aku macam adik dia... Kan perangai aku comel2 je pada dia... Merepek2... Kalo call pon asek nak bergosip je... Wahahaha... Aku dah macam wartawan hiburan je tiap kali call... Macam2 gak la bergosip... Sekarang ni sibuk bergosip pasal prof2 yang tengok presentation ngan interview dia...

Muahahaha... Garang la hape, tah apape... Aku plak layan je... Sambil bergosip pasal keje aku kat sini... Selalu bukak citer pasal colleagues aku... Dorang semua perangai merapu2 mcm aku jugak... Hari2 buat benda kelakar... Tapi bende kelakar dorang buat aku stress hari2...

Masalahnye bile demam, siap pegi check darah... Takde plak aku naik darah tinggi... Masih normal...

Sekarang ni camne nak tau dier ni serius ke tidak ngan aku... Muke memang bleh tahan hensem pon... Bak kata membe2 aku... Muka jambu camtu selalunye gay... Tambah lak tak penah dia ade awek... Hahaaa... Aku pon heran apsal dier ni takde awek... Tak penah la aku dengar citer dier couple ke ape... Kalo bab2 bergambar ngan pompuan tu banyak je... Lebih dari separuh jugak aku jeles pon... Wakakaka...

Tapi bila tanya semua dia jawap membe2 keje je... Aku plak jarang bergambar ngan lelaki... Kalo ade pon jenis ramai2... Pastu kalo berdua, macam tak penah la plak publish kat mane2... Memang tak gemar pon... Even bestfriend pon tak ske jugak... Jage reputasi la konon2... Ntah celah mane reputasi pon tatau... Sampai orang yang bukak profile fb aku tengok gambar aku banyak ngan pompuan walaupun sebenarnye dalam friendlist tu lelaki lebih ramai dari pompuan, macam masing2 cuak je... Semua sangke aku lesbian... Lebih2 lagi orang yang pernah tertengok gambar aku ngan Apple dulu tuh... Aku dah remove pon... Nasib baik gak tak sempat jadi bahan... Tapi ade aku kisah??

Lantak dorang lahh...

Aku bahagia camni. Serious.

Bercinta (lah sangat) jarak jauh. Bercinta ke kitorang?

Ahh... Biar ah mase menentukan...

Tapi yang aku tau, since aku in relationship ngan "buah-hati-lah-sangat" tu... Aku rase life aku ok2 je... Masih berjalan seperti biasa, boleh merepek kat fb mcm biasa, merepek kat twitter macam biasa, boleh enjoy pegi memanah, berenang, dan berjalan2 ngan family abang aku macam biasa...

Tak serabut macam dulu... Tak jawap call kne maki, tak SMS kene maki jugak, bila buat tak reti terus clash...

Ini nak buat tak reti pon takde hal...

Masing2 matang. Eh matang eh?

Taklah.

Kitorang pesen takde apape legal relation, takyah sibuk2 sangat ngan hal masing2... Nak plak masing2 jauh kan...

Ok lah... Bosan plak blogwalking sana sini... Nak layan citer kat tv ah... Layan DVD... Suckerpunch. Minat gak aku citer saiko2 gini :P

Bye!

Thursday, May 17, 2012

Terlebih Rajin

Semenjak-dua menjak ni macam rajin je aku nak merepek kat sini...

Punca dia adalah takleh tido...

Pastu aku macam takde membe nak bercerita pasal hari2 yang aku lalui tetiap hari... Nak citer kat abang aku... Mana la best sangat... Nak citer kat "what-so-called-buah-hati" tu dia jauh sangat plak... Dah la beza time zone... Aku pagi dia tengah malam... Aku tengah malam ni ade feeling2 nak gayut, sana tengah petang rembang lagi... Mana ada feeling nak gayut ke hapa... Nak bergosip pon tak sampai feel dia...

Nak call selalu, jenuh laa... Kayap la aku... Kayap la dier... Nak skype macam tak best lak sebab bilik aku tengah bersepah. Segan weh. Wakakakakaa...

Nak plak sekarang ni batuk2 teruk2 plak... Over betul batuk ni... Time nak tido la dia kaw2 punya bagi... Padahal sebelum tu dah telan ubat batuk dah...

Eh korang perasan tak ubat batuk sekarang makin manis? Dah la makin manis... Siap rasa macam coke... Manis2 payau sebijik coke... Semalam aku MC tu nyaris jugak setengah botol ubat batuk aku telan sebab rasa macam sedap sangat... Nak pulak ubat batuk tu kena simpan dalam fridge...

Sejuk2... Phergh... Dari satu sudu macam nak makan 2-3 sudu...

Kalo aku campur ubat batuk tu dengan coke agak2 apa rasa dia eh?

Eh? Apsal ni?

Apsal harini aku takleh login fesbuk dari laptop sendiri??

Dah guna 2 jenis wireless network dah... Tukar 3 jenis browser dah... Takleh jugak...

Kuar cenggini je...



Nak taknak kene la login kat phone je...

Abes laa aku punya game CSI tu... :'(

Korang kene tak??

Smoker Lagi

Haha... Ni entry pasal rokok lagi buat kali ke-3 sejak aku ade blog...

Entry first

Entry second

Best rupanya kumpul duit ikut harga rokok...Dan dekat setahun aku keje ni, memang cecah RM3k aku kumpul... Wahahaha... Kaya sebenarnya perokok ni...BTW, kali ni aku nak cerita yang sekarang ni aku takde hal nak bercampur dengan perokok... Kalo perokok nak jadik kawan2 aku pon takde hal... TAPIII...!!!

Kalo smoker nak jadik kawan2 aku, mestilah spesis yang isap rokok mahal je. Maksud aku, aku tak layan la spesis2 yang tumpang rokok membe, jenis beli rokok sekali sebatang je kat kedai... Tu pesen kedekut dan sengkek namanya... Macam ex aku dulu... Muahahaha... Clash pasal isap rokok murah... Busuk, selekeh, etc... Aku tengok pon pening... Tu pasal agaknye dulu aku tak suke nak kuar dating ngan dorang... Now I realize why...

Walaupon tarikh post ni 2010, tapi aku rasa harga rokok nampak macam ni je kat kedai runcit kat umah tu... [link]

Jenis2 beli rokok RM10 ke atas je layak jadik kawan2 aku... Kalo ko jenis isap rokok murahan... Lagi pantang aku kalo isap surya, terus aku tanak kawan... Kalo cuba2 nak ngorat pon aku tak layan... Muahahahaha... Kejam tak? Kejam tak? Nasib lahh... Sape suruh jadi perokok??

Tapi lantak laa... Buah hati aku sekarang adalah bukan perokok... Dia pon nyampah bau rokok busuk... Lagi2 rokok murah... Lagi laa busuk... Kat opis aku pon, aku blacklist dah orang2 yang jenis suka isap rokok, pastu suka duduk rapat2 nak tanya soklan... Huishhh... Keep your distant please...

Dari aku nak demand environment bebas rokok, confirm tak dapat punya... Last2 kena la adapt dengan environment yang ade perokok... Walaupon fatwa cakap rokok tu haram, tapi nampak la dorang ni macam, "Ada aku kesah?" Terpaksa laa adapt... Tapi nak adapt pon secara bersyarat... Takleh terima, pegi mampos...

Fair and square kan request aku? Hahahaaa...

Wednesday, May 16, 2012

MC Akhirnye

Dah... Tak tahan... Batuk, sakit dada, selsema, sakit kepala, terasa dunia berpusing, lapar, nak muntah, semua ada. Pakej. All-in-1. Nanti pegi klinik nak check tekanan darah sekali...

No matter how cool I was, camne tak cepat marahnye saye siap bersayang-sayang bagai dengan opismate yang buat error teruk2 la hape, tetap nak tahu paras darah tinggi camne...

Hari2 bekerja adalah stress. Nak pulak bila memang menyampah tengok orang yang kita tak berapa nak ngam perangai dia... Bila tah dia nak berambosss... Bulan Ogos, cepatlah tiba... Nak yang tinggal dalam team cuma orang yang betul2 komited dan boleh menerima teguran dengan hati yang terbuka sahaja.

Cepatlah Weekenddd!!

Rasa macam lambat gila minggu ni berlalu...

Bukan kejar hari gaji... Tapi minggu ni aku pegi keje dalam keadaan tak best... Ada batuk2, selsema, suara kejap ade, kejap sengau, kejap ilang... Biasanya ilang tu yang lebih dari ada... Rasa tak best :(

Nak MC, aku larat lagi pegi keje...

Monday, May 14, 2012

Hari Ibu?

Gamba ni wujud kat fesbuk haritu bukan sempena Hari Ibu pon... Hari2 pon aku ingat kat arwah, hari ibu pebendanya... Upload pasal jeles tengok orang lain upload gambar dengan ibu masing2... Aku cuma ada gamba ni je yang semenggah dan nampak mesra... Gamba lain bukan takde, tapi ade je orang lain menyelit dalam gamba antara aku ngan mama... Kalo ade yang kami berdua pon, gamba tak elok... kodak tu jadi macam mana ka... bila cuci, nampak gambar bertindih... Al-maklum la zaman-zaman ni mana wujud DSLR ke kamera henpon ke apa lagi kan... Semua pakai kodak jaa... Siap tak sure mana satu dah guna, mana satu baru beli... Bila pi cuci, gambar bertindih, baru la pakat nak mengamuk tengok gambar tah ape je jadinya...

Gamba ni antara gamba yg aku tak expect orang like sampai 19 orang kat fesbuk... Termasuk buah hati pengarang jantung pon jadik org ke-19 like gamba nih... Hahaa... Actually gamba ni aku free hair... Edit sket bagi nampak pakai tudung... Tu pon still comot-momot lagi... Gamba ni mase aku form 4 rasenye... Dalam aku dok renung gamba ni sebab rindu banget kat arwah, tetibe aku terpandang gelang kat tangan aku tu...

Gelang tu da hilang... Ade laa barang kemas milik aku yang hilang... Tatau mane pegi... Cuma rantai je tinggal kat aku skang... Nasib baik ade... Kalo hilang gak, menangis aku... Dah la semua barang kemas aku punya memang limited edition... Takde design tu dah kat mane2 kedai... Yang gelang macam aku pakai dalam gambar tu, mungkin laa ade lagi jual kat kedai emas... Tapi dah tak sama sebab 5-5 syiling kat gelang tu syiling special edition jugak arwah beli kat Mekah... Satu set ade 5 bijik... Huwaa...

Tetibe cam nyesal lak tak amik peduli sangat pasal barang kemas hak milik aku dulu... Bila pikir2 balik... Memang semua yang aku ade, arwah susah2 cari untuk buat limited edition, untuk aku sorang je... Tak sama ngan orang lain... Macam rantai aku sekarang ni... Kau ade jumpe rantai yang bila kau perhati dia punya "karangan" tu bukan gelung2 atau bentuk biasa mcm padi ke apa yg kau tengok kat kedai emas lain... Tapi bentuk ikan2... Haa... Lain kan? Tanak attach gamba sini, nanti ade lak antar kedai tiru... Tak best. Haha...

Rantai ngan loket arwah tengah pakai bentuk macam medal tu pon aku tak jumpe... Iskk... Mane la pegi yeh...Tanye abang ngan akak ipar aku, dorang ade simpan ape je... Tak related dengan aku langsung... Hurmm...

Tapiii... Comel kan aku dalam gamba tuh? Heheheheee :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...