Monday, January 16, 2012

Terukir Di Bintang



Lagu ni beratus kali aku ulang sejak first time dengar. Best sangat. Yang aku share kat fb tu versi Yuna buat persembahan. Tapi yang ni la aku dok ulang situ. Dah la tak pakai earphone. Belasah je dengar... Harap-harap takde la jiran-jiran aku bernanah telinga sebab aku asik repeat je lagu ni sampai ke sudah.

Agak-agak aku diam tu maknanya aku dah tido la... Kejadahnye tido skang... Nanti keje malam kot... Haha... Masak ah jiran-jiran aku dengar lagu ni aku repeat banyak-banyak kali...

Hmm... Best... Kalo buat tuju lagu kat orang pon best gak kan...

Pehal ntah fb aku penuh ngan jiwang-jiwang je sekarang nih...

Thursday, January 12, 2012

Ke-awal-an.

Tak pasal je terbangun awal pagi ni. Haha. Pukul 7 pagi consider awal la sebab aku balik keje smalam pon dekat pukul 2.45 pagi sampai umah...

Tido best je semalam pas balik keje... Cuma apsal ntah pagi ni tadi ley teringat pasal keje semalam... so, terus bangun dan antar email kat supervisor pasal semalam... Haha... Mesti dia terkejut tengok email dari aku masuk pukul 7 pagi...

Ada aku merepek-repek pasal suka orang aritu... kan???

Memang tatau nak cakap camne kan suke tuh... Tapi bile si Sol suh dengar lagu dier Christina Perry yang dier cover tu, aku pon saje la ngade-ngade sket amik separuh dari lirik tuh letak kat status aku... Pastu sesaje suke hati je tag orang yang aku suke tuh... Mujur gak la aku rase cam sedara-sedara aku yang terdekat takde yang tengok kot... Sebab takde lak komen-komen like ke ape... Tapi mungkin sekali laaa kot-kot kenduri sesape yang terdekat nih aku da nampak tanda-tanda akan menjadi bahan oleh kuarge-kuarge terdekat... Haha... Nasib baik la kenduri paling dekat pon dalam bulan March... Sempat kot dorang lupa...

Masalahnye skang status tu stuck kat timeline fb for few days... Siap aku takde idea nak up status baru... Huhuhh...

Ape pon... Orang tu cam bagi respon je walaupon dekat komen merepek-repek yang kawan-kawan aku tambah. Err... Siap cerita pasal hantaran lagi. Aku plak blushing sorang-sorang kat umah bace. Huhu. Siot betul. Eleh tapi dalam hati tu suke letteww...

Sangat la "mommy" aku tuh letak sampai RM35k hantaran katanya... Mati la sampai bebile pon aku single... Haha... Cuma aku plak pegi susah-susah pm dier cakap "mommy" tuh memang begitu... Not necessary hantaran aku sebanyak tu. Deyy... Apa nih kan... Susah-susah jak pi explain...

Aaaaa...

Taon ni dier balik Malaysia lagi. Katanya ah. Tatau ah bile... Tak sure lagi... Nak jumpe, memang nak jumpe aku... Cuma aku... Err... Ye lahh... Bab lain mungkin sekali lahh aku berani... Tapi selalunya soal hati nih, setakat tekan-tekan keyboard je la aku berani... Depan-depan? Sila sediakan stretcher dan ambulan sebab belum tentu aku berani nak berdepan dengan orang yang aku suka tu bila dah kantoi...

Taon 2010 masa bulan puasa tu lain... Minat, addict ke hapa tak terkantoi lagi... Sekarang da kantoi pon... Camne tah nak berdepan... Merepek-repek menaip berani lah aku... Huhuh...

Tuesday, January 10, 2012

Lama kan tak update?

Yaaa...

Sangat lama. Tatau nak tulis apa da nih... Tapi ntah...

Eh agak-agak kan kalo kite ske orang tu... Orang tu tau tak kite ske dier?? Dier amik serius tak kite ske dier?? Sebab da terkantoi kot suke dier... Tapi... Ermm... Nampak macam dier layan kite camne dier layan kite dari dulu jeee...

Ini bukan masalah rebound love ke atau dah menyampah jadik single sebab asik dipermainkan je... Tapi masalah skang baru nampak dan sedar betapa dekatnye aku dengan orang tu walaupon dia jauh beribu batu...

Orang tu ada kat sini. Aku penah buat entry pasal dia di sini dan sini... Banyak pasal camne kenal dan selalu keep in touch. Sampai ada komen cakap tu citer tipu lah. Only both of us knows how far the truth is :)

Huuu...

Serius ahh...

Ke aku je feeling sorang-sorang nih?

Sebab both of us start mcm adik-beradik... Beza umo pon 5 tahun... Masa zaman skolah dulu, he was my inspiration... sebab dier further study jejauh. Haha... Pastu lost contact, then bleh catch up balik thru email la, even dier penah je call dari jauh... Terharu kot... Skype pon ade jugak... Tapi da jarang sangat sebab time zone lain-lain...

Aku ngaku gak kekadang aku jeles ya amat tengok gambar-gambar dier ngan pompuan omputeh laen-laen yang mesra bukan main... So ade laa kan aku nyakat-nyakat pasal calon sister-in-law omputeh la bagai kan padahal saje jeee coverrrr...

Aku sebenarnye tak penah tau history dier kapel ngan sesape ke hape within these few years dia kat luar negara tu ha... Tak nak amik tau pon nanti aku jeles teruk-teruk lagi... Aku pon jarang cerita pasal aku kapel ngan sesape ke kat sini... Cuma pasal study ngan life serabut sebab study life memang berserabut... Haha...

Cuma masa first time jumpe dulu, bulan puasa... Sebab nak berbuka puasa kat umah adik-beradik dier kat Shah Alam... Ye lah sampai sesat-sesat jalan semua... Haha... Sebelum gerak tu ade la kan soalan pasal aku ade boyfriend ke tak... Mane la ade... Hidup manjang serabut ngan study... Bendenye ended up situ je. Takde nak tanye lebih-lebih ke apa, tapi aku rasa dier tak caye kot aku single... HAHAHAHA...

Until last month aku memang bengang sangat ngan sorang budak Sabah ni sebab dia sangat-sangat-sangat hipokrit. Eh budak Sabah lain jangan terasa... Aku tak suka mamat ni sorang je... Aku bengang sebab dia guna banyak cara nak bagi aku sakit hati...Mula-mula aku cool, tapi bila da tahap touch personal life kawan-kawan aku... Aku block terus kat fb... Budak Sabah ni jugak antara sebab aku applied filter call dlm phone. Reject unknown number. Haha.

Aku tak sure start dari mana tapi memang kantoi la aku suke dier.

Tapi cam gila lah aku lak ngaku aku suke dier.

HAHAHAHAHA....

But I'm just scared. Aku takot aku je feeling-feeling sensorang... Padahal orang tu anggap kita ni biasa je... Ke sebab kadang-kadang aku yang extreme sangat kat fb tuh??

Tapi camne yeh... Korang rase camne?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...