Wednesday, December 29, 2010

Random #50

Malaysia menangggg~~!!! Kira menang la kan... Menang dengan aggregat 4-2. Walaupun kalah sikit je dalam game tadi. Eleh. Sikit je pun.

Hip hip horreyyy~~

Lambat update plak. Keh keh keh...


Tak sia-sia aku buat camni tadi... Elok-elok lepas Malaysia score first goal. Sebenarnye ada kaler hokeh... Tapi macam biskut la... Jap ade jap takde. Entah apahal TV1 memang tak dapat langsung dalam umah ni. Ini pun memang sampai half-game la aku godek-godek nak betulkan.

1st Lucky Draw by Misz Nana :D

Harap-harap lucky draw kali ni ada la sikit LUCK pasal tuan punya blog sendiri datang jemput turut serta dalam lucky draw dia kali ni. Heee...


Kemain lagi kan siap print-screen. Punya laa berhajat untuk luck dalam lucky draw dia... Maklum la aku dengan lucky draw ni agak tak berapa nak kamceng sejak tadika lagi....

Oleh itu marilah join beramai-ramai serta bleh usya-usya tengok apa benda syarat beliau letak kat SINI.

1- Wat entry - Check!
2- Letak banner - Check!



3- Follow?? Lama dah follow... Ehehe... - Check!
4- Letak link dalam entry dia - Check!
5- Tag seorang blogger bertuah - Check!!

Blogger bertuah YANG KENE TAG itu adalah.............................


Yaaa... Cik Hadra a.k.a Epalejau.

Random #49

Sape menang malam ni agak-agak eh??

Bukan ape... Timeline twitter aku... Mende kat fesbuk semua sibuk-sibuk boom bang boom bang pasal Indonesia suka buat lawak cerita macam-macam punca kekalahan dorang haritu...

Dari laser sampai ke dukun.

So, malam ni pasukan Malaysia sila la buktikan anda sememangnye mantap lagi hebat bukan guna benda-benda bukan-bukan untuk menang.

Nanti aku buat entry lain pasal benda-benda mistik ni. Compare dari zaman dulu-kala sampai ke zaman sekarang. Ingat benda-benda mistik ni takde usaha nak majukan diri ke? Lagi advance kot dorang.

Tuesday, December 28, 2010

Banyak Tanya Betul!

Ini lama dah ni... Wakenabeb dengan Si Epalejau... Haha... Memandangkan idea semua ilang dibawa angin lalu oleh sebab sakit perut secara hatrik 3 hari berturut-turut... So, baca je la tag nih... Lama da kot simpan, harini baru terhegeh nak buat.

Instruction : once you are tagged, answer all the questions honestly


Person who tagged : Hadra a.k.a Epalejau.
Starting time : 7.19 am on Tuesday (28 Dec, 2010) ---> How come so early???


Name : Aslina. Ok la. Nak lagi short? As.
Full name : Nor Aslinawati Abdul Majid
Sibling(s) : I'm 5th from 2. Hah? Confused?

eye colour : Dark-darker-darkest brown. Or actually black. Yet, still wanna put brown at first place. *GEDIKS!*

Shoe size : 4 or 5. *Alahai keciknye... Tskk...*
Hair : Black n wavy curly dats makes people too envy wif ma hair. HAHAH!!
Height : 150 cm.

What are you wearing right now : T-shirt n track bottom.
Where do you live : Currently in Kuala Selangor.
Favourite number : 7.

Favourite drink : Ice lemon tea. Or milo ice. Or lime juice. Or air-suam-sudah-kerana-ianya-percuma.

Favourite month : Any month(s) that got any public holiday(s) that should be carried foward to Monday.

Favourite breakfast : Rarely having great-great-great breakfast. Got FK's cafe's nasi goreng always make my day. HAHAHAHA~~



-Have you ever-

Broken a bone : Just a lil' crack. Not yet broken.

Been in a police car : Once. They gave a lift for me n my friend coz we missed the bus to class. T______T"

Fallen for a guy/girl in a short period of time : ALWAYS!!!

Swam in the ocean : Rarely have chance since grown up. Huhu....

Fallen asleep in school : When the lectures was extremely-super-duper-extraordinary BORING!!

Broken someone's heart : Let me calculate again... Maybe more than 10? OMG!!

Cried when someone died : I'll only cried after almost a year they're gone. Honestly.

Sat by the phone all night waiting for someone to call : Oh, now I never sat by phone. I'll sat by laptop waiting for a call using Skype. Hey... It is free maaa...!!!

Saved e-mails : It is just about me forgot to delete it inside the inbox. No intention to save at all. Honestly.

Been cheated on : Many times. But at least they gotta reason eventho its a lie. Who cares anyway. No heart feeling at all. But if it is about MONEY... I'll remember it for the rest of my life and will always find a way to revenge.



-What-

Your room look like : Simple and messy as it could be.

What is right beside you : My garfield. Handset? Wait... Where could it be anyway, but I heard a text message ringtone. WHERE IS IT????

What is the last thing you ate : Two currypuffs. Afraid to eat heavier than that coz it has been almost 4th day I'm surviving extreme stomach ache... :'(



-Ever Had-

Chicken pox : On my first day of should-be-in-primary-school. Holiday... Wehee~~!!!

Sore throat : Rockstar always like that.

Stitches : Cant remember if I had one or never.



-Do You-


Believe in love at first sight : Not really. Haha.

Like picnics? : Of course-lah!!



-Who-


Who did you last yell at? : My nephew. Couldn't remember when and the reason.

Who was the last person you danced with? : My nephew. Last few weeks ago. HAHA!!

Who last made you smile? : My new friend, Azlan. Hehe. :)



-Final Questions-

What are you listening to right now? : My neighbour yelling out loud at her daughter.

What did you do today? : Just feed my cat, Flora. I just woke up-lah!!

Are you the oldest? : I'm the youngest. Eventho I'm surrounded by younger fella, but still I'll claim I'm the youngest coz I'm petite small. HAHAHA~~

Indoors or outdoors? : Depends on my moooooooooooooooooooooooood.



-Last person who-

You talked to on the phone ? : Fazar. Told me he's arrive in front of ma house together with ASSIGNMENT. *Sigh!*

Made you cry? : Nobody. All my friends wanna see me laugh and joy every time.

You went to the mall with ? : My housemate.

Who cheered you up ? : All my friends includes Flora.



-Have you-

Been to Mexico ? : Haha. Never. But in my wishlist. :)

Been to USA ? : Not yet. Also in my wishlist :)



-Random-

Have a crush on someone? : Currently... My new friend tu kot... Sape suruh he's been such a wonderful friend kan?

What books are you reading right now? : No books around me. No, no, no...

Best feeling in the world? : When loan been credited to account~~!! Weheee~~ I'm no longer kemiskinan... T______T

Future kids name? : Easy to remember and simple. No need to be loooooooooooooooooooooooong and complicated. But it should consists of good meaning too...

Do you sleep with a stuffed animal? : Haha... Yes... It always garfield. *Blushing*

What's under your bed? : Monster. Rwarrr~~!!!

Favourite sport (s) : Sleep. Hey!! It stimulates good metabolism when you have really good sleep with some amount of time what... So, it should call a sport too!!

Favourite place : Beach. Or whatever it calls if it is situated nearby a wide and beautiful blue sea...

Who do you really hate? : CHEATERS!! They used to be ma friend but not anymore. Oh, by the way... I never actually hates my exs. Because I'm the one who screwed them up. HAHA...

Do you have a job? : Not yet. But maybe in the next few months ahead. I wish to have one.



What time is it now?: 8.17 am on Friday (28 Dec, 2010). Phewww~~ It took me almost an hour to complete.


p/s : with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.

Tag 15 people?? What???

*Faint*

Thursday, December 23, 2010

Random #48

Mane adik-adik aku yang amik PMR kali ni?? Takde nak bagitau result pun... Ini rase kecik hati ni...

3 orang je pun...

Neway apape pun aku nak ucapkan tahniah untuk sume budak-budak yang dapat result PMR harini. Tak kisah la cemerlang ke tidak... Exam je pun... Chill laa.... Nanti SPM pulun betul-betul plak lagi ehh...

Tuesday, December 21, 2010

Soklan Formspring

Haritu aku dapat soklan secara random dari Jumie dekat formspring tuh.

Macam dah lama pun soklan dia... Tapi aku baru bukak aritu dan baru je jawap. Soklan adalah berbunyi:

Which one do you prefer? Big wedding or small wedding?

Wah kau! Tibe-tibe font jadik besar. Haha...

Jawapan typical selalu aku dapat dari kawan-kawan aku semua nak buat super-duper-extraordinary-grand macam mana-mana wedding mereka yang berkemampuan sampai tatau nak buat apa lagi dah dengan duit....T.T

Memang ah tak salah buat grand-grand kot. Tapi ikut kemampuan dan jangan sampai jadi membazir.

Pade aku plak aku biasa la mesti nak lain dari orang lain, oleh itu aku prefer small wedding. Paling ringkas dan ade bende-bende yang perlu je. Macam tak teringin plak aku nak buat grand-grand ni. Pastu plak nikah je terus. Aku taknak tunang-tunang ni.

Tapi entah la tak sure la aku boleh buat ke tidak wedding yang small-small ni jemput sedara-mara terdekat je. Then rakam event tu pastu letak je kat fesbuk. Ramai jugak tahu nanti kan? Dari gaya abang aku haritu macam kemain lagi sibuk kumpul-kumpul maklumat pasal sedara-mara dengan kawan-kawan dier nanti senang nak pegi memanggil katanya. Dah la cara tu macam beriye-iye je nak suruh aku cepat-cepat kawen. Apakah calon pun takde... *Sedih*

Tatau la kenapa tapi memang aku nak sangat buat simple-simple yang boleh dan takde melibatkan perbelanjaan yang banyak. Gerun kot aku dengar-dengar sekali event, walaupun cuma bertunang pun makan belanja dekat ribu-riban. Apatah lagi kenduri semua nak grand habis. Paling-paling tak banyak kerenah pun hangus jugak dekat RM20k untuk satu-satu majlis. Lagi sadis aku dengar ada yang sampai pinjam dengan bank semata-mata nak buat kenduri kawen. Baik buat loan tambah aset. Buat loan untuk kenduri kawen ni semata-mata nak ikut standard orang ni bukan elok sangat pun.

Banyak aku perati la kan... Ramai sangat yang iye-iye ikut adat. Nak kene ada itu, nak kene ada ini. Ohh... Macam-macam... Tak salah pun kan kalo buat simple-simple kan? Ikut rukun yang ade. Kan senang? Pastu kalo buat simple abes mula la timbul fitnah macam-macam kata pasangan tu kene kawen paksa la... Dah terlanjur laa... Kene tangkap khalwat laa... Ishhh... Jahat tuuu mulutttt...!!!

Lagipun reason aku nak buat simple-simple ni bukan ape... Sebab aku takleh nak attend kenduri kawen kawan-kawan... So, nanti kalo aku invite dorang... Ntah-ntah dorang plak takleh datang ke... Bukan ape... Ade setengah orang ni jenis ingat sikit sape datang, sape tak datang, kalo yang tak datang tu, nanti dier balas tak datang jugak... Elok-elok aku bajet banyak-banyak satgi macam rugi je tibe-tibe ramai takleh datang...

Tapi memang sengaja tak pegi pun walaupun boleh pegi... Haha... Ade rase macam aku akan makan penyepak tak?? Sile sepak aku skang... Keh keh keh...

Harap-harap jugak la bakal laki aku nanti yang entah sape-sape dalam kategori malang tu nanti pun sama macam aku jugak taknak wat wedding grand-grand sangat... Huhuhh...

Nak suruh wat grand boleh sebenarnye... Tapi sponsor la segala-gala mana-mana yang patut... Hahahah...

Apa motif entry ni sebenarnye? Merepek lebih umpama tension sebab umur da nak masuk 26 tahun depan tapi masih single serta sedey sikit dengan si Sol yang beriye-iye target nak kawen pade umo 25 tahun. Aku pun dulu ade gak target camtu. Tapi macam nampak gayanya bakal da lepas jeee dan aku masih single... So, takde membawa apape makna la di situ. :'(

Monday, December 20, 2010

Random #47

Pherghhh!! Pherghhh!!! Pherghh!!!!

Kuala Selangor kini dah maju sikit kalo dulu cuma ada kepsi sampai dua, pizza hut, tesco, oldtown white coffee, secret receipe, al-ikhsan, sun inn hotel,

Tapi skang dah ada panggung wayang dengan tempat main bowling.

Sumpah jakun sekejap.

Sunday, December 19, 2010

Random #46

Punyaaaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa susah mau update bila kat Penang ni. Broadband entah apape. Dah la guna laptop pinjam pun. Ahh... Sekali lupa nak update apa kan...

Sorry la lama tak update.

Tapi best jumpa kawan-kawan lama harini. Sambil makan rojak dan kambing golek. Fun ouhh...

P/S: Esok pepagi nak balik Kuala Selangor. Doakan saya berjaya bangun pagi-pagi yang sangat pagi untuk bergerak balik. =D

Tuesday, December 14, 2010

Random #45

Dah selidik selak-selak stalk-stalk fesbuk semua, baru aku sedar... Cousin-cousin aku, anak-anak sepupu aku ramai support Arsenal.



Hahaha...

Kecuali anak buah aku si Mirul tuh. Dia big fan Christiano Ronaldo. Dulu M.U, skang Real Madrid kan?

Eleh. Ape pun nanti Arsenal vs. Manchester United.

Arsenal kalah atau tak, aku tetap macam nak balik Penang. Gila apa dah 3 bulan dah tak balik. Rindu ouh. Tapi abang aku macam kasik tak kasik je... Abang kandung laaa... Ape kejadah abang bentuk lain?

P/S: My recent "darling" adalah penyokong Kolam Hati a.k.a Liverpool. Patut mintak klesh awal-awal ke tidak?

Sunday, December 12, 2010

Random #44

Baru aku tau ramai kawan-kawan aku yang semester ni final semester (sama macam aku tapi aku konon dalam kategori extend padahal tidak ni) tak dapat loan.

Dalam kepala ni dari haritu dah kemain plan nak jadik "ah long".

Sapa-sapa mau pinjam duit bleh jumpe lepas loan masuk. Interest 10% je. Tak mahal pun. Bleh bayar ansur-ansur kalo suka.

Ngahaha... Bongek. Mentang-mentang la amik satu subjek je. Maka loan pun melimpah ruah tak sedar diri banyaknye.

Saturday, December 11, 2010

Random #43

This is MY VERSION.

PMS = Pre (or Post) Money Shortage.

That is what happen to me right now. T_T

Friday, December 10, 2010

Henset Yang Tak Canggih

Finally henset aku dah bleh accept MMS, dan bleh online macam biasa~~~ Yippa~~

Dia macam tau-tau je aku da berkira-kira nak tukar enset nanti ni. Tapi....

Kalo dia masih buat perangai display SMS macam ni...


Dikala aku tengah randomly SMS dengan lebih dari 5 orang dan lebih dari 3x dapat SMS camni tanpa ketahuan punca sapa yang reply, waktu line super-duper clear full bar siap ada 3G lagi... Memang tak ragu-ragu aku nak pegi tukar baru.

Ugut ni. dengan harapan henset sendiri boleh baca ugutan ini. HAHAHAHH~~

Sayang wohh nak tukar enset nih. Walaupun ada kamera dan nampak murahan, tapi henset ni la ada kamera PALING SHARP untuk tangkap gambar "nota-nota-separa-berkat-yang-boleh-bertukar-jadi-toyol-secara-tiba-tiba-dikala-kecut-perut-tak-ingat-rumus-yang-banyak-super-lahanat-masa-test"

Dan jugak berjasa kat library. Sebab aku malas nak pinjam buku. Apa ko expect nak amik nota satu chapter je tapi kene pinjam sebijik buku yang sangat tebal sebab takde kad access nak guna mesin fotostet? Baik aku main snap-snap je. Takde nak bawak beban buku mahupun nota fotostet.

Enset ni da buruk?

Hmm... Yang sliding tengah yang ilang tu still boleh ganti baru dengan harga RM25. Dan jugak calling-calling yang cuma bleh dijawab menggunakan loudspeaker tu pun boleh fix balik dengan harga bawah RM100. Dari aku nak tukar gune enset idaman hati yang berharga bukan main lagi mahal seperti RM1000 ke atas. Sudahnya tak reti nak guna jugak. Dah la jenis touchscreen plak tu si idaman hati.

Memang parah la si idaman hati kalo dapat tuan jenis super ganas macam aku ni. Sikit-sikit nak baling phone, sikit-sikit nak baling phone.

Takpe la sebab henset ni dah ok, jadi loan yang ada balance begitu banyak tu nanti boleh digunakan untuk beli makanan yang banyak-banyak dan merasa makan makanan mahal-mahal secara berleluasa simpan dalam ASB dan biar dia banyak-banyak faedah nanti boleh bayar balik secara banyak-banyak sekaligus. :D

Tuesday, December 7, 2010

Random #42

Aku penah post pasal "Bagi Dirimu" tu dulu. Alaa... Lagu mellow-mellow tu la. Rupenye tajuk asal adalah "Hanya Kawan". Sape lagi nak cari lagu tu rasanya bleh la pegi link ini. Siap bleh download lagi lagu tu nanti. Sila-sila la layan diri ok?

Credit to Ehoza.com punye forum la pasal sebelum ni aku tatau langsung pasal lagu ni rupanya kat situ. Entah makhluk mana ntah passing kat aku dan aku betul-betul tak ingat.

Random #41

Tibe-tibe aku rase aku suke ngan lelaki yang betul-betul tak reti masak. Haha. Imagine how sweet they are if they hardly try to cook something for their lover.

Hehe. Macam arwah ayah wat mase arwah mama demam. Comel gila ok gigih memasak sampai nasik goreng that suppose to be sedap with tempting color, tiba-tiba turned out to be super-duper MANIS?


Haish... Rindunya kat dorang...

Sunday, December 5, 2010

Bosan... Sangat-Sangat Bosan

Sekarang aku ada penyakit cepat bosan secara terlampau. Sampai nak tengok muka sendiri kat profile fesbuk pun da tahap bosan gampang.

Entah apa benda yang merasuk aku pun tatau. Tapi yang nyatanya aku senang fokus kat sesuatu... Kalo menarik sangat mungkin amik masa yang lama untuk sampai tahap hilang konsentrasi. Lepas tu bosan forever. Tak pasal-pasal.

Mase tengah konon hangat couple pun lebih kurang. Bukan setakat hangat couple je la. Suka/admire orang pun sama. Mula-mula tu bagai nak rak suka la, macam fanatik abes. Sikit-sikit nak stalk. Sikit-sikit nak stalk. Lama-lama dah bosan. Pastu buang camtu je. Memang wajar sangat la rajin clash.

Macam mana la bakal laki aku nanti kan? Eh? Ada ke manusia yang boleh layan kerenah aku yang cepat bosan dengan sesuatu nih? Sampai tahap nak tengok muka sendiri pun bosan.

Ni la antara punca kenapa dalam bilik aku yang kat umah sewa ni tak terdapat cermin kecuali cermin depan henset. Kalo kat umah tu takleh nak buat apa dah sebab meja tu memang sejak arwah ada lagi dah wujud cermin.

Haish... Bosan... Bosan...

Ade ubat tak? Sape-sape tolong?

Friday, December 3, 2010

Random #40

Congrats betei pade kawan-kawan yang jenis nikah+kawen SENYAP-SENYAP. Yang bercinta senyap-senyap lepas tu kawen. Yang dah dapat anak. Yang macam-macam lagi la secara senyap-senyap. Termasuk jugak yang baru-baru bertunang secara senyap-senyap.

Ke aku yang tak amik tau pasal korang ni? Eh, selama ni aku peduli pasal apa je hah?

P/S: Yang baru declare couple bagai nak rak tu takde plak nak SENYAP-SENYAP ye. Laju je berita sampai. Huhuhh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...