Wednesday, October 28, 2009

Kamu Vegetarian?

Harini aku buat rekod lunch paling murah dalam sejarah (Ehem! Sejarah idup aku ye). Nasik+sayur+lauk orang2 vegetarian=RM 0.90. Tak percaya? Best kan? Dah la sedap. Selama nih aku confuse dengan orang2 vegetarian. Camne la dorang nak hidup dengan makan bende2 bukan daripada haiwan. Nak2 pulak kalo duduk area2 yang tak ramai penduduk yang sama spesis dengan mereka.

Tapi aku rasa kalo ko vegetarian tinggal di Penang dan keje dengan Intel, ko akan save banyak duit untuk makan lunch ala2 vegetarian sebab amik banyak camne pun tetap murah nak banding dengan kaum2 omnivor yang lain. Serius. Memang boleh hidup la kat sini.

Cuma aku sikit confuse. Apsal ada sesetengah tempat ada display Non-Halal Vegetarian ha? Ada bende2 tersembunyi ke kat dalam makanan bukan berunsurkan haiwan tu?

P/S: Follower aku dah berKURANG sorang. Sape la yang tarik diri tu ye? Sorry la kalo aku tak follow kamu balik. Aku rasa aku bz sekarang. Update pun jarang2. Hehe.

Monday, October 26, 2009

Bila Boleh Wat Pre-registration Weh?

Sakit mental aku bukak student portal dari minggu lepas. Sampai harini aku tak nampak kelibat kod subjek start dengan huruf 'K'. Diskriminasi ke weh? Mana pegi subjek2 engineering nih? Kang kalo tak wat pre-registration kang, bersepah pulak admin sibuk nak bagi denda. Abeh kalo korang wat keje lambat2 student takleh komplen?

P/S: Aku sikit emo sebab Jonny merajuk. Dia malu sebab aku tak basuh dier sejak minggu lepas. Abang aku redah paya mana tah, tau2 je Jonny dah comot. Tapi tuan dia ni masih buat2 tak nampak je comot tu.

Thursday, October 22, 2009

Aku Pilih Masa Ni Untuk Publish Kerana...

Seminit sebelum ni genap setahun arwah mama takde. Seminit kemudian pulak genap 4 bulan pemergian arwah ayah aku.

Pemergian dorang tarikh memang dekat2. Beza pun 8 bulan je. Macam arwah atok dengan wan sebelah arwah mama. Setia sampai mati. Sesungguhnye tipu la kalo aku cakap aku tak rindu kat dorang. Alangkan orang yang mak ayah masih hidup, pastu terpaksa berjauhan dengan dorang pun bagai nak rak describe betapa rindu nak balik kampung, inikan pulak aku yang langsung takde harapan nak bertatap muke dengan orang tua. Tatap batu nesan boleh la.

Jangan ada yang mengada2 nak sepak aku sebab tengah layan feeling sedih2. Korang ape tau? Sekali-sekala nak jugak sedih2 sekejap layan perasaan. Aku pun manusia jugak. Pandai2 la cover depan orang. Tapi dalam hati ni, Allah aje yang tau betapa aku rasa kosong gile life sebab takde dorang.

Hargailah mak ayah korang kalo dorang masih ada. Yang mana yang selalu sibuk atau jarang balik kampung jumpe orang tua, sila balik cepat. Mesti dorang tengah rindu kat korang tu. Jangan la time raye je pandai cari jalan balik kampung.

Wednesday, October 21, 2009

Hish! Dalam Mimpi Pun Nak Melawan Cakap Mak Ayah!

Semenjak-dua menjak ni aku rajin gile mimpi. Tapi semua stok merepek2 dan langsung tak masuk akal. Contoh cam dulu la, kene gigit dengan anakonda sampai kaki jadi kudung la. Baru2 ni boleh pulak mimpi moto rosak dalam hutan. Lepas tu ade workshop plak tengah2 pokok2 besar. Mekanik plak tu stok2 pakai custome Power Ranger. Manager dorang adalah Ultraman. Entah apape je merepek mimpi.

Semalam mimpi lagi. Siap melawan cakap mak ayah plak tu. Pasal pandai2 je nak atur aku kawen ngan sape. Padahal mase tu memang aku single pun. Dalam mimpi lah. Real life pun single ape.Single ke? Alkisahnye aku sangat2 tak setuju pilihan hati mak ayah aku dalam mimpi tu. Korang tau sape pilihan dorang?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...
Osama Bin Laden.

Tuesday, October 20, 2009

Aku Dan Linguaphone.

Macam palat je bila bukak citer pasal Linguaphone nih. Dah la mahal nak mampus. Keberkesanan dier memang aku sangat2 tak pasti. Ye lah, kalo lepas beli, tak guna dan simpan buat pekasam, takde makna jugak kan? Macam bazir duit je, pandainye tidak. Nak belajar ni kadang2 kita bukan boleh buat sendiri2. Nak kene ada orang paksa jugak. Baru la ada sikit disiplin tu.

Paling takleh blah skali bila tiap2 tahun bukak je semester baru, kat campus aku mesti boleh nampak kelibat brader2 dan akak2 Linguaphone pancing junior2 baru masuk supaye beli mende alah tu. Konon boleh terer speaking dengan begitu bergaya ala2 berada di New York gitu. Itu tak kisah la sebab memang selalu kat area2 universiti memang tempat dorang cari makan pun.

Ini yang tak tahan tu, kat pasaraya Giant pun dorang sibuk2 nak menempek sama. Masa aku tengah jalan2 kat situ sebab nak pegi KFC, ade la brader ni tegur2 suh beli mende nih. Cara dia...Heee...Memang wat aku menggelegak geram sampai ke kepala. Aku dah geleng2 takmau tu takyah aa susah2 nak ikut aku explain macam2. Memang dah tak minat pun. Takyah la bersungguh2 follow aku sampai dekat2 depan KFC nun. Kalo ye pun nak mintak aku blanje KFC, boleh tak cakap terus-terang je?

Dressing aku pada masa tu memang nampak sikit la ala2 budak skolah. Ape aku nak heran. Aku pakai camno pun still nampak rupa budak skolah tu. Punya la beriye2 explain kat aku walaupun aku rasa dia sedar aku memang rimas gila dier dok ikut2 aku masa tu. Jadahnye boleh fasih cakap English la, senang naik pangkat la, macam2. Helooo...Ko sedar tak kat negeri mana ko tengah promote ni? Kat sini takde maknenye ko pandai English ko cepat naik pangkat. At least ko kene tahu 3 jenis bahasa lain dengan cemerlang baru senang naik pangkat.

Aku dengan bengangnye cakap kat dier,

"Excuse me, I don`t understand your explanation. Can you repeat again in English? I`m very positive that you`re not speaking English with me just now."

Dier terkulat2 tengok aku. Dier tengok keliling, pastu dia blah tinggal aku. Dalam hati, guling2 punya gelak sebab lagi sorang brader Linguaphone kene tipu ngan aku, bajet aku tak paham ape dier cakap. Bukan semua yang keje promote Linguaphone tu confident cakap English dengan kita.

Aku rasa sekarang ni semua orang pun pandai je cakap bahasa lain dari bahasa Malaysia nih. Cuma apa yang kita nak sekarang hanya "CONFIDENCE" untuk cuba cakap bahasa lain dari apa yang hari2 kita cakap dengan orang,kan?

Moralnye kat sini, kalo nak promote sesuatu, lebih baik kita buktikan jugak yang kita boleh buat apa yang kita jaminkan. Zaman sekarang cakap saje tak guna bai. Kene buktikan sekali. Kalo tak, takde la kes bayi terbuang merata2. Itu kes nak buktikan cinta la tu. Tapi jangan plak amik contoh negatif yang macam tu. Tak baik untuk kemajuan negara.

Monday, October 19, 2009

If they made a movie about Aslinawati Abdul Majid, what would it be called?

Rezza punye jawapan : ORPHAN


Gigih dier YM aku haritu semata2 nak citer dier missed soklan ni kat Social Interview kat fesbuk sana tu. Siap citer dengan panjang lebar lagi sinopsis citer tu kat aku bagai nak rak. Pasal orang tua yang menyamar jadik anak yatim la, pi buat pasai kat kuarge angkat dia la...

Last2 dier bleh plak citer dier imagine aku jadik watak utama citer ni.

Versi Malaysia.

Aku pun gigih la google apekah yang menyebabkan dier link-kan aku dengan watak utama citer ni.

Inilah hasilnye.

Lebih kurang tak?

Friday, October 16, 2009

Heee...Nak Marah....Tapi Tak Sampai Hati!!

Seperti yang korang sedia maklum...Beberapa hari lepas abang aku masuk wad pasal kene batu karang tu kan? Pastu hari Rabu baru discharge dan sampai harini aku tatau dier balik dengan sape haritu.

Ye lah, hari Selasa pas prosedur sedut batu karang tu dengan lalok2nye dier cakap ngan aku suh amik dia petang Rabu tu kalo2 dier dah boleh discharge balik umah. Pulak tu suh aku jemput ngan Jonny. Apa jadah dia baru je ok dari operate, kot2 ada luka tak ok lagi dah nak suruh aku pikap dengan Jonny.

Dah tu siap dier yang nak bawak moto, aku pegang beg kat blakang. Adoiii...Cuba kalo apape jadi kan susah? Dah la aku belum grad lagi ni. Huhu...Tak kuase aku nak bebel haritu sebab dier masih lalok2. Cakap ngan aku pun cam cakap dalam mimpi je masa tu.

Tup2 balik keje hari Rabu tengok2 dier baek punye baring kat kusyen di umah. Nak jugak aku tanya sapa pikap dier dari LWEH tu. Tapi dier tengah best2 tidoq tak sampai hati plak nak kejut. So, aku pun abaikan saje la segala persoalan dalam kepala aku nih. Lagipun aku pun tengah pening2 dengan laptop aku. Dah format pun masih nak menderhaka kat aku. Jual kang aa...

Okeh. Tu setel satu bab. Dalam pada tu ramai jugak la staff2 sini yang caring nak tau ape khabo abang aku. Aku pun citer la bende yang logik pade pemikiran orang. Padahal aku pun tatau sangat ape khabar dier. Alih2 semalam, Khamis aku balik keje tengok dier takde kat umah. Dah la pagi tu kazen aku baru call tanya khabar dier ngan cadang2 nak melawat dier nanti. Aku assume dier pegi keje kot. Jenguk2 apape yang patut. Maklum la dier orang2 penting2 jugak.

Nak tanye kakak ipar aku jauh sekali la sebab selalunye apape aku tanye pun jawapan dier mesti entah. Ape punye style tah takmo sharing2 info dengan aku. So, buat2 tak tahu sudah. Sampai la ke pagi tadi. Tiba2 masuk 1 SMS.


Esok angah balik tlg amik angah kat stesen bas sg nibong.

Aku pun reply. Apahal pulak nak kene amik kat stesen bas tu? Kalo ye pun dari hospital, naik bas sampai kat area2 dekat2 umah, nanti aku pikap la amik kan? Tau dia balas ape?


Angah p tmpt gempa bumi ari 2.

HAHHH?!!!!

Masuk lagi satu SMS.


Antaq barang2 bantuan.

Ye sedara2 sekalian... Begitulah gigihnye seorang rakyat Malaysia yang baru kuar wad dan belum tentu keadaan dalam-dalaman dier sihat sejahtera dah pegi Indonesia sana untuk menghulurkan bantuan untuk mangse gempa bumi. Tu pun orang2 Indonesia sana ada hati lagi nak Ganyang Malaysia la, nak buat entah apape dengan Malaysia nih. Dasar tak reti nak bersyukur langsung (bukan semua la).

Dan aku time tu memang terpinga2 dah tatau nak balas ape. Memang aku tau dier ade citer nak pegi sana ikut PSSTLDM. Siap dah pegi renew pasport. Tapi tiba2 dier masuk spital aritu aku ingatkan dier tak jadi la ikut. Keadaan tak brape nak mengizinkan, ye tak?

Tapi nak wat camno. Tu la satu2nye abang aku. Korang ade ke abang camtu?

Wednesday, October 14, 2009

Bagi Dirimu

Tertidur aku menanti panggilanmu...
Biarpun ringkas namun bererti bagiku...
Tak tertahan rinduku padamu...
Hanya kusendiri yang tahu...

Mungkin bergembira dengan teman2mu...
Tinggallah aku menunggu panggilanmu...
Kau berubah tidak seperti dulu...
Hatiku gundah tidak menentu...

Chorus:
Bagi dirimu...
Ku hanya rakanmu...
Bagi diriku...
Kau lebih dari itu...

Hanya Tuhan saja...
Yang tahu perasaanku...
Hidup ku tak menentu...

Menunggu aku panggilan darimu...
Rasanya ingin ku cari dirimu...
Agar terlepas perasaan gundahku...
Yang sedang bersarang di dalam hatiku...

Perasaan pun...
Tidak menentu...
Ingin ku terus bersama dirimu...
Agar kesakitan yang kau alami...
Dapat ku bawa hilang dari dunia ini...

Repeat Chorus

Menunggu aku, panggilan dari dirimu...
Rasanya inginku...
Cari dirimu~~~

Repeat Chorus 2x


Huhu...Lagu ni aku terjumpe dalam folder lagu2 aku. Puas cuba ingat2 sape yang pass lagu ni kat aku. Tapi fail. Dan bukan mana2 artis yang nyanyi lagi nih. Stok2 underground punye lagu. Sape tau detail pasal lagu ni leh aa share2 dengan aku. Nak lagu ni boley YM dengan aku later2. Aku send. Best lagu ni.

Tuesday, October 13, 2009

Bilanya Aku Tak Bz ni?

Pandailah blog nih. Penat aku taip panjang2 citer betapa bznye aku tadi... Sekali dah publish, kuar tajuk je... Ni aku nak marah dengan Celcom Broadband nih. Kata coverage luas. Tapi nak diskriminasi2 plak antara prepaid dengan post-paid. Tau la aku malas nak amik post-paid tu.

Okeh. Ekceli tadi aku dah taip2 pasal ke-bz-an aku pade hari Isnin. Memang tahap hilang sabar jugak la bz-nye. Dengan PC plak tibe2 hang. Pastu nak kejar2 publish report sebelum pukul 11. Tapi selalu jugak la terbabas. Maklum la banyak. Bagi sikit2 suh aku wat dah aa...

Aku tengah membayangkan sape la bakal take-over report2 yang aku buat tetiap minggu hari Isnin yang banyak2 ni lepas aku abeh praktikal Raye Haji nanti. Mesti dia pun boleh hilang sabar tengok macam2 bentuk graf dengan data kene analyze. Oh, ye. Dah 11 minggu aku praktikal. Sekejap gila. Tapi sampai sekarang aku tatau sape jadik supervisor aku dari Unisel tu. Orang tua tu tak ngaku plak jadik supervisor aku kat sini. Nak buat camno... Ni aa nasib student terbuang yang tak brape pandai macam aku...

********************************

Tadi aku amik emergency leave. Konon2 emergency la sebab abang aku masuk LWEH semalam. Dia sakit perut. Bukan biasa2 punya sakit perut. Meremang bulu roma aku dengar dier mengerang sakit semalam. Huhuh... Seb baik la kazen aku tolong antar pegi klinik. Dari klinik tu terus pegi LWEH. Dia kene lepak sana sebab doc belum pastikan lagi ape masalah dier. Aku plak kene bebel sikit dengan "orang itu" sebab takde lesen keta. Kan dah emergency camni kene mintak tolong orang. Ye lah... Abeh praktikal nanti aku pulun aa lesen keta pulak...

Pagi ni aku pegi jugak opis. Sebab report2 tu la. Pening aku. Nak taknak kene wat jugak la. Pastu sebelum Siva suh aku pegi wat keje amik apape data lebih2, aku ciao dulu. Haha! Tapi kira baik la aku bagitau dorang sebelum blah. So, half-day je la keje aku arini. Bz kan aku? Entah bila la nak kurang bz nih. Tak sabar nak tunggu hari Jumaat. Biasanya Jumaat aku akan lepak dengan senang hati. Sebab keje dah tak brape nak ada.

Abang aku maybe discharge petang kang kot. Sape2 nak melawat leh aa mai umah. Jangan lupa bawak buah tangan skali. Wahaha... Lupa nak citer. Dier kene batu karang sebenarnye. Kuar 4 ketul besar2 bijik selasih dalam air sirap selasih tu. Dengan beberapa ketul kecik2 cam pasir. Huhu... Patut la azab sangat sakitnye semalam.

Neway, aku dah lega dia ok. Dan ni kali ke-3 aku try publish. Kalo kuar tajuk saja jugak... Aku takkan tulis dah. Esok2 plak sambung.

Blank

Aku tengah blank. Baik korang layan gambar ni sambil pikir2 ape yang Syahmi tengah bisik dekat Aiman. Err...Syahmi yang baby tu... Aiman...Macam biasa la...Macam la korang tak kenal sape kan?



Boleh jawap sesuka hati. Jawapan yang best nanti aku bagi award. Award? Macam tak best je kan? Nanti la aku pikir hadiah ape yang best untuk bagi kat korang.

Sunday, October 11, 2009

Kalo Aku Smoker...Ada Kau Kisah?


Bongok aa aku cakap aku tak kisah kalo ada smoker berlegar2 dalam kawasan aku tengah bernafas nih. Sebenarnye lepas baca entry ini, baru aku ada inspirasi nak jugak komplen pasal orang yang suka-suki merokok tanpa peduli perasaan orang lain. Tapi aku tak bebel banyak. Dua hal cukup.

Ex2 aku dulu leh kata semua smoker tegar. Ada plak yang start smoking sejak darjah 4. Bapak la hebat. Aku pun cuba la psiko apape yang patut. Kadang2 rajin jugak la duga, antara aku dan rokok, sapa dia pilih...

Dorang biasanya akan jawap aku dan pada masa yang sama selambe menyalakan rokok dan hembus baek dekat aku. Hah! Nampak sangat tipu. Sebabnye orang yang terhidu asap rokok lebih cepat arwah dari penghisap rokok. Bila clash, sibuk ungkit konon2 tak penah buat salah kat aku. Abeh, memendekkan nyawa aku tu kira tak salah aa ye?


Bab saving. Seperti dalam entry Huda tu, bukan aku tak penah buat kira2 macam Huda buat tu. Siap calculate ikut harga rokok dari zaman dorang start merokok, sampai la masa sibuk terhegeh2 nak kapel ngan aku. Boleh tahan banyak. Siap boleh beli kereta CASH. Tapi dorang mana nampak semua tu.

Paling tak boleh blah, bab saving, bila aku compare dengan abang aku yang tak smoke tu, selamba dorang jawap.

"Sebab I banyak duit la I beli rokok. Kalau I simpan pun, nanti habis jugak. Tapi abang U tu tak merokok pun I tengok tak kaya jugak. Dia tak buat saving ke?"

Cilakak betul statement. Mulut sangat takde insuran.

Ok. Lepas ni, tahun depan aku nak start saving TIAP2 hari, kalo dapat la...Saving ikut harga sekotak rokok... Lepas setahun aku nak tengok berapa banyak aku boleh kumpul. Mana la tahu lepas ni kalau tiba2 aku ter-kapel dengan smoker lagi. At least aku ada bukti kan?

Saturday, October 10, 2009

Aku Rasa Aku Kene Masuk Kelas Communication Skill Laa...

Currently aku banyak menaip dari bercakap. Tak kira la taip SMS ke, taip IM ke, taip report ke, semua main taip je termasuk la blog ni. Call pun dah jarang2. Sebab aku takut miscommunication macam hari Isnin haritu. Ops, lupa aku tak citer dan tak boleh citer. P & C.

Kat umah lagi laa... Sungguh pendiam aku sampai nak kuar umah pun dah tak reti nak bagitau sapa2. Ye, entry ni ada sikit2 kaitan dengan entry yang ini. Tau2 hilang. Pastu tengah2 di luar, dah 3-4 jam hilang, agak2 dekat2 kul 6.45 petang, baru sampai SMS tanya aku kat mana dengan bawak kunci umah atau tidak. Sebab? Dorang pun nak kuar. Concern ke? Macam tak kisah je.

Dulu2 masa arwah mama aku ade...Masa kecik2 dulu, ramai orang komplen aku sangat banyak bercakap dan kalo bercakap plak memang non-stop. Ade je bende aku nak citer dan boleh menarik perhatian orang. Dan arwah mama jugak la dengan sabar dengan aku citer apape pun yang aku rasa nak citer. Sejak dia sakit, aku dah kurang bercakap. Sekarang 2-2 dah takde. Langsung aku tak bercakap dengan sapa2 dalam umah tu. Kecuali kalo ada hal. Nak panggil kuar bilik pun main SMS je. Sebab tu skang apape pun aku lebih selesa menaip dari bercakap. At least orang tatau emo aku masa tu camne.


Sebenarnye taip2 ni pun ada advantage jugak. Lebih2 lagi kalo SMS. At least boleh bagi alasan tak perasan mesej masuk walaupun sebenarnya sangat malas nak balas cepat2. Ala, bukan penting pun. Kalo call, selagi tak jawap, berdering situ la sampai bila2... Atau kalo cakap depan2 pulak, sekarang gaya percakapan aku lebih menjurus kepada menggunakan term2 saintifik dan berunsur engineering. Jangan harap la aku nak cakap macam aku tengah taip skang. Mau tunggu dekat2 5 minit baru kuar satu ayat biasa tanpa ada unsur2 saintifik tu.

Dan aku perasan dari sejak arwah mama sakit sampai sekarang, apa yang aku fikir lebih senang nak luah dalam bentuk bertulis/bertaip untuk memudahkan orang baca dari nak tunggu aku cakap. Kalo nak jugak suruh aku cakap, boleh dengar la gaya2 robot dan cuma sepatah atau 2-3 patah perkataan je yang akan kuar dari mulut aku. Kecuali kalo aku ade mood nak bercerita, ada la berpatah2 sikit perkataan yang kuar.

Hmm...Entah la. Kadang2 aku rasa aku bisu walaupun sebenarnya aku tak bisu. Atau guna isyarat mata je. Macam selalu2 aku berkomunikasi dengan Aiman. Huhu.

Patut tak aku masuk mana2 kelas Communication Skill balik supaye aku boleh bercakap macam dulu2?

Thursday, October 8, 2009

Kritikal

  • Sakit perut tahap kritikal.
  • Bosan tahap kritikal.
  • Mengantuk pun tahap kritikal.
  • Cuak pun masih berada paras kritikal.

Apa je yang tak kritikal sekarang ni?jiong

It`s Been +/- 732 Days Since I Know You

  • I`m sorry for ignoring you for the first time a simple "Hi" dat you gave to me.
  • I`m sorry if I not treating you well even only as a friend.
  • I`m sorry I lied to you as if I`m out of credit, but actually I just hate you keep bothering me with simple (and I think it is stupid) SMSes.
  • I`m sorry for just after I break up with someone (whom is quite stupid too) then only I ALWAYS replying your SMSes.
  • I`m sorry if I over-used your attention and kindness to treat my loneliness after both my parents were gone.
  • I`m sorry if I`m giving hope or make you thinking that you are special to me.
  • I`m sorry for currently avoiding you.
  • I`m sorry coz showing my ego for not contacting you these few days.
  • I`m sorry coz I`m really in love with you rite now.
  • I`m sorry for all these happen eventho we were never meet before.
  • I`m sorry coz I`m gonna say "I MISS YOU"

You know who you are. And if you read this, I`m sorry again. Can`t help to express my feelings.

P/S: He ain`t a SMOKER!! Dats y I like HIM~

Wednesday, October 7, 2009

Tiba2 Teringat

Tiba2 kan aku rindu sangat masa2 arwah bapak aku datang jemput aku balik skolah dulu2.
  • Masa skolah rendah, selalu dia tunggu kat kuarters JKR tu... Sambil2 borak2 dengan kawan2 dia. Maklum la dia pencen awal. Biasa dia amik aku dengan basikal. Kayuh la balik sampai umah.

  • Masa pegi mengaji Quran kat surau umah Kak Midah dia amik dengan antar naik beskal jugak.

  • Masa skolah menengah, time skolah petang, dia selalu tunggu kat jejantas dalam keta. Sekarang ni jejantas kat depan Klinik Zainal kat Taman Sri Nibong pun dah tak wujud dah sebab ganti dengan fly-over.
Sebenarnye aku dah malas nak balik umah senirik sorang2. Sekarang rasa tak best pulak. Macam takde sape peduli je aku balik umah ke tak...Serius. Aku rasa aku masih lagi suka macam dulu2. Kalau tak arwah bapak aku yang jemput aku dari mana2, abang aku yang akan jemput.

Skang? Pandai2 ko sendiri lah. Nanti bila dah amik lesen kereta dan mungkin akan mempunyai kereta sendiri... Lagi la takde sape nak kisah ko balik umah ke tak. Sebab takde sape nak jemput ataupun amik tahu.

Ni lah side yang tak best bila kite dah besar, hidup sendiri dan takde parents dah nak amik tahu. Aku tahu ramai je budak2 yang sebaya aku atau lagi muda dari aku impikan life macam ni. Tapi percaya la. Sekejap je yang bestnya. Selebihnya kita akan rase macam tak pernah wujud pun dalam kehidupan sapa2. Kadang2 rasa kosong.

Aku rindu sangat time2 kene jemput balik umah. Huhuhu...

Monday, October 5, 2009

Momok Seram Hangguk Lu~~!!!

Disebabkan hari minggu aku sangat bosan, laptop plak tak betul lagi sebab tengah dalam proses format... Tengah semangat nak format laptop, installer pulak wat spoil... So, aku decide la kuar umah, lepak umah kazen aku, Atin yang stay sebelah BJ tu. Niat asal nak pi tukar installer je. Tapi kalo tiba2 installer buat hal lagi, takyah ulang-alik bazir minyak Jonny tu.

Tapi rupanya dia ada plan lain. Tapi plan ni aku boleh menyelit la sekali. Sebab dier bukan kuar dengan orang lain pun. Dengan sedara2 jugak. Syifa. Sebab aku rasa kalo nak tawaf 1 BJ tu tak berbaloi sangat sebab takde mende yang best pun kat situ, aku pun offer la dorang tengok wayang. Syifa cakap dia nak tengok citer Momok. Katanya iklan kat tv nampak seram. Biar betul minah ni. Bukan dia penakut ke?

Layan je la. Mula2 aku tak confident dengan citer ni. Maklum la. Citer hantu Melayu. Mana penah seram pun. Spoil sana-sini. Habih kuat pun banyak mengarut. Dah la starting citer dah buat aku putus selera nak layan sampai abeh. Ada plak suara gema2 tu bebel2. Sepatah haram dia cakap aku tak paham. Baik takyah letak kan?

Tapi bila dah layan citer ni, aku rasa not bad la. Bukan pasal seram ke ape. Tapi LAWAK nak mati. Serius. Kami bertiga memang bersungguh2 gelak dalam panggung wayang tu. Tapi orang lain tak pulak gelak cam kami. Huhu. Aku syak dorang ni mesti jenis serius bila layan citer hantu. Nak gelak pun takut2.

Aku agak suka citer ni sebab ada feeling2 citer2 hantu zaman 80 or awal 90-an dulu2 (ke...Screen panggung tu yang dah patut kene ganti?) Dari style citer sampai la ke pelakon2. Memang ada feeling2 80-an/90-an la. Rasa klasik plak. So takde la aku rasa nak pukul orang macam lepas tengok citer seram "Congkak" dulu tu. Nak plak ada pelakon2 memang stok2 kelakar macam Abon dengan Pak Aziz Sattar tu... So, memang patut la korang layan citer ni kalo otak berserabut.

Sorry la kepada pengarah citer ni kalo dia bersungguh2 buat citer seram yang gampang seram. Tapi takde effect pun kat aku. Nescaya kalo korang tension, bila tengok citer ni, tolong tune kepala otak korang untuk tengok unsur2 kelakar dan boleh main teka2 samada salah satu part tu jenazah dah dimandikan ke belum. Betul. Jangan pikir ape. Layan je flow citer ni. Memang sungguh2 kelakar.

Ok. Lastly, buat tatapan peminat2 cerita seram.
Aksi meng-cover double-chin. Serius la wey aku makin chubby!!!

Soklan cepu-cemas.

Sapa nampak paling muda dalam gambar ini?

Dari kiri, Atin, Syifa dan aku. Hmpphh...Dah tentu aku out of list (bagi yang kenal aku la)

Sunday, October 4, 2009

Tanya Sama Pokok...

Haha...Sape2 yang selalu melawat fesbuk aku mesti perasan kan aku suke letak status lagu "Tanya Sama Pokok" tu...

Bukan tengah meroyan...Tiba2 boleh suka plak lagu tu.
Sapa2 ada link download mp3 tu sila bagi kat aku ye...
Nak lagu ori. Yang P.Ramlee nyanyi.

...Tanya sama hati...Ape asal sayang...Adakah tandanya nampak dipandanggg~~

Hah! Hah! Sambung2...

P/S: Tak betul sudah lately ni...Sape nak jawap tu?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...