Thursday, April 30, 2009

Horrayyy!!!

Tadi last paper...

Tapi paper yang sangat...Sangat...Sangat...Ahhh...Babbbbbiiiiii laaa..!!!

Dalam kepala otak aku dah terbayang2 aku kene repeat signal dengan penuh gaya pada semester akan datang. Kepada Prof Kader, cepat2 la resign. Nak En. Nazir ajar kitorang tanpa dibayangi oleh Prof lagi. En. Nazir ajar lagi cool.

Haha!!

Sini aku nak announce...

Aku cuti sebulan nih. So, kalo korang jengah sini takde apape update, jangan kecewa sampai rasa nak bunuh aku bile aku dah kembali update. Tengok la, bila enset aku dah bertopap, bila aku ada citer baru nak share, akan ku update jugak walaupun terpaksa redah 7 gunung, 7 laut dan 7 rimba nak cari Cyber Cafe untuk update...

Ahh...Susah2 sangat aku update pakai enset jek. Maklum la, teknologi terkini di hujung jari je kan...

Lalala...

Nah gambar untuk tatapan korang time aku cuti nih...


Yup!! Damn serious aku tengah happy!!!

Tuesday, April 28, 2009

Hanya Kerna Dia

Terkurung dalam kamar ini
Sesal merantai diri
Mungkin selama ini
Aku tidak menduga
Tingkahku bisa mengundang padah.

Untuk berapa lama lagi
Kita harus begini
Xpaham nota2
Menyala bagai bara
Panasnya hanya aku yang rasa

Gerhana dalam diri
Tak siapa yang tahu
Apakah untuk selamanya
Haruskah ku mengurung diri
Hanya kerna dia
Hanya kerna signal
Walaupun ku sengsara

Haruskah ku mengeluarkan toyol seandainya terpaksa
Antara kita masih ada En.Zul yang memisahkan

Mampukah ku telan
Soalan yg banyak
Andainya itu pertaruhanmu
Hanya kejujuran akan membuktikan
Itu yang penting dalam exam
Kirimkan aku
Penawar itu
Tabahkan hatiku...

Mwahaha! Tajuk kemain jiwang gitu,kan? Aku xde idea nak update. Lagipun update kat enset jek. Saje pressure2 ni aku related la lagu ni dengan signal. Ampun ye Exists!

Mark! Esok sesudah subuh,ko tunggu aku kat port biasa. Kita study sama2. Nanti aku ajar ko state space ye.

Monday, April 27, 2009

Kancil Muat Eh Masuk Longkang?

Harini paper aku berlalu ngan agak hampeh. Sudah la tangan sakit dan bengkak membulat macam tangan Doraemon. Nak jawap soklan banyak pulak kene menulis. Mr. Shamsudin ni tak prihatin la ngan student yang dah cacat tangan macam aku nih. Sudah la gatal2 pulak lagi...Aduihhh...

Hari Sabtu lepas masa nak antar projek CATIA ni untuk binding la, dalam suka2 aku bawak moto tiba2 datang satu menatang yang terbangnye mengundur [abang aku la cakap] terus nyet! Sengat tangan kanan aku tanpa belas kasihan. Aku yang panik ni malas nak pegi klinik sebab terlalu sibuk dan banyak keje nak kene setel. Aku balik umah...Ah, sudah...Makin bengkak plak. Siap gatal2 plak tuh. Nak aje aku sagat tangan kat penyagat tu ha. Abaikan je la.

Ahad, aku gi la campus. Abah ajak study sama2 kan. Study Signal pulak. Kene la pegi. Dah lama lepak study, gaduh2, makan2, semua, Abah perasan tangan aku bengkak...Terus dia nak lastik. Kejam gila la Abah nih. Takde la. Pastu berbakul2 nasihat aku dapat supaya pegi ke klinik. Aku buat tatau je la.

Harini. Dah tak tahan sangat dengan gatal2. Rasanya masa aku nak jawap soklan time exam tadi lebih banyak aku bazirkan untuk gosok2 tangan sebab Satchia pesan jangan garu. Nanti tangan lagi teruk, pastu kene potong. Jahanam betul. Pas paper, wat pertama kali dalam sejarah aku kat campus nih. Aku kuar exam hall ngam2 3 jam untuk paper tu. Itu pun aku rasa tak cukup masa aku nak jawap exam. Aku terus la pi klinik. Ingatkan free. Skali sebab kene cucuk kat bontot gebu aku nih...Melayang RM20 aku...

Balik, tengah best2 speeding sambil race ngan Yamaha 125z tuh. Ntah brader mana aku pun tatau. Baek punye men cucuk2 angin plak ngan aku. Aku pun dah tentu naik angin. Pastu sampai kat taman apa tah. Nampak la lori tengah jalan, jalan pun ala2 sesak macam ada rusuhan. Cilok la sikit2. Mana boleh tunjuk skill sangat. Kan aku lesen L lagi. Dah tentu plak aku nampak incik2 polis berdiri kat situ.

Aku sempat toleh. Tapi tak clear sangat la. Orang ramai gile situ. Suma gelap2 pulak tu. Aku pun dah confuse. Nampak la kelibat cam bumbung keta kancil. Baik punye landing dalam longkang. Aku malas nak amik peduli. Terus speeding lagi bagus. Brader tu pun dah potong aku. Mana boleh kalah beb. Pecut ah sekuat hati...Aku di depan. Sampai simpang mana tah aku nampak brader tu belok kanan. Ah, potong betul. Ingatkan boleh race sampai ke Pekan Kuala Selangor nih. So, kesimpulannye, aku la menang. Ye la...Kalut ah nak balik umah. Bontot sengal2 sebab kene injek. Ingat best ke kene injek nih?

Saturday, April 25, 2009

Huhu...

Korang perasan tak youth media aku dah ilang?
Ni sume gara2 ikut arahan Nuffnang la nih...Dorang da tarik balik status "Glitterati" aku sebab ader mende youth media nih...Huhu...Kene la buang sekejap nampaknya.

Sekejap ke? Ntah la.

Phuhh~~!! [sila buat dengan penuh perasaan]

Legaaa~~!!! CATIA aku baru siap dengan jayanya. Tinggal nak submit Isnin nanti jek. Hurm...Lately blog aku nih jadik tempat aku meluahkan rase tak puas hati, takut, macam2 la...Ntah la sebab ape. Tapi memang aku tengah runsing gile. Makan pun tak lalu. Nak muntah sebab takut sangat.

Hari ni dah hari Sabtu.

Tik. Tok. Tik. Tok. Tik. Tok.

Masa makin berjalan. Nak tak nak aku kene tabah jugak menghadapi exam yang berderet. Especially hari Rabu. Huhu...Dia punya debar...Susah mau cakap la. Membe aku siap cakap...Dia punya debar ngan goyang tu...Ngalahkan time dier nak ngadap tok mudim masa kecik2 time nak berkhatan dulu. Tu dia betapa dahsyatnye subjek nih.

Aku plak. Awal2 dah call abang aku nak cakap ngan bapak aku. Pesan awal2 kalo nampak aku dilanda kemurungan tahap dewa masa balik kampung nanti... Buat2 tak nampak je atau... Jangan tegur...

Friday, April 24, 2009

Check Handphone?

Kadang2 aku rasa menyampah dengan orang yang suka-suki menceroboh phone orang lain. Walaupun kat situ ada security code. Aku penah la reveal security code aku. Tak sangka pulak sampai bila2 budak2 ni hafal. Gile ah.

Aku tak kisah sebenarnye bile sape2 nak belek henset cikai aku tu...Kalo setakat nak check lagu ke...Nak tengok gambar ke...Layan video2 Aiman Hafiz kat dalam tu, no hal laa...Tapi yang aku hangen tu bile tibe2 suka-suki jugak ada yang terbabas masuk inbox. Mula la kecoh2 membaca nama2 dalam inbox tu yang tak sepatutnya. Biar la aku citer kat sini jek. Sikit je contoh aku nak reveal dan jugak biasanya buat dak2 kelas aku marah2. Mari bergelak bersama2...


Mark = Marko Polo [ko kene bangge Mark...Bukan calang2 orang boleh dapat nama ni]

Azim = Nora [damn kelakar- sebab nama beliau adalah Norazim]

Vicky = Vickypedia [cara,kan?]

Zul = Chu Beng [haha...Lariikkk~~!!]

Angah [abang aku] = Big boss [ewah, macam bouncer plak kan?]

Kak Syima = Osmetku Cayang [huhu...Sila terharu sikit ye]

Merico = Ustaz Nomad [sapa suh dia hidup secara nomad skang?]

Hadra = Hadra Frenster [aku kenal ko kat situ kan?]


Itu je la...Yang lain2 aku takde idea nak letak nama ape. Biar je la ngan nama betul dorang. Currently nama2 tu saja la yang ada dalam inbox aku sekarang. Sape je nak msg ngan aku sangat,kan? Abeh sangat pun bersepah2 SMS Big Boss dalam enset aku nih.

Erm, saje nak related dengan citer sebelum nih. Punca Fauzi kantoi sama aweknye adalah dari henset juge. Ape la kan...Awek2 suke check enset pakwe masing2. Fauzi juge sebelum ni suke check enset aku. Abeh segala games yang best2 dalam enset aku nih suka-suki saja dier transfer masuk dalam Nokia PC Suite dier untuk transfer dalam enset dier. Dan jugak aku perasan SMS yang dier tak berkenan dalam enset aku, dengan senang hati dia padam. Ciken btol la kan...Suka hati la aku nak simpan ke nak delete SMS...Tapi biasanya aku memang malas nak delete SMS.

Saat Ini...Aku Tatau Nak Cakap Apa...

Okeh. Korang sume tau kan aku raaaaaaaaaaaaaaajin sangat mention nama Fauzi kat sini kan?
Ye la. Sampai ader kawan2 aku pun cakap aku serius ngan dier. But last nite...Seriously I put a big "HELL NO" to our relationship. Ha ha. As usual, aku suke gune term skandal. Aku rase aku nak citer sikit la kot pasal semalam. Aku ngan dier takde apape pun. Teman tapi mesra jek. Kadang2 over mesra. Opss. Kata skandal,kan? Lagipun dalam skandal-skandal ngan dier ni... Aku ade crush dengan someone yang aku kenal via internet jugak. Sape? Hehehe... *Wink*Wink*

Aku saje la antar SMS kat dier semalam. Biase la. Mane bleh dedah kat sini. Kepala tengah ting-tong...Mana la aku sedar aku antar SMS sopan ke, cute ke, lucah ke ape,kan...By the way, we shared almost everything. Tak kisah la kisah ape pun sume nak share ngan aku. Macam la aku ni pendengar yang setia sangat. Lagipun orang tengah nak bagi perhatian kat aku kan...Layan kan je la...As long as no seriously heart feeling matter, its ok with me. Lately dier cam ignore2 ayam ngan aku. Aku pun tak amik kisah sangat la coz aku pun sibuk jugak ngan personal life lain kan...Mana dengan CATIA tu lagi...Mana nak study untuk exam lagi...Mana nak layan membe2 aku mengarut2 lagi...Nak perhati mulut aku senget laa...Nak kutuk lagu aku suka laa...Tak berjenis betul kawan2 aku nih...Kan ke nampak sibuk nak mati tu?

Then, lepas aku antar SMS tu, tibe2 masuk call nombor tak dikenali call aku. At first aku jawap. Tapi kalo nombor yang aku tak save ni harus la aku diam je kan...Nak tawu gak sape. Maklum la...Aku kan glemer skang. Ramai sangat peminat nak memburu no fon aku. Dengar suara cam nak gado jek. Aku letak ah. Dengan pening2 camni nak gado ngan aku? Kene maki free kang tanpa rasional dari aku. Pastu bunyi lagi. 2x. Kalo miskol, ngantuk2 pun aku bleh maki. Tapi call. Sebab aku malas nak layan, aku letak flight mode sampai la ke pagi. Pastu pagi aku on balik mode bese, tengok2 ada 2 SMS, dan dekat 12 miscalled maxis antar bagitau kat aku. Aku pun, macam impressed la...Maklum la...Terasa macam orang penting2 plak. Ha ha. Salah satu SMS yang menarik perhatian aku adalah...

Salam, maaf mgngu..sy cme nk tau spe awk, pe hubgn awk dgn fauzi, n sjauh mne hbgn awk dgn fauzi..sy bkn msg utk bgduh..just want 2 know..sory..

Hihihi...Guess what? Aku agak kalo tak awek, bini...Maklum ah...Hilang 2-3 minggu ni cukup untuk bina masjid, kan? Bina masjid = Kawen la...Takkan innocent sangat ko sampai tak paham term nih...Hohoho... Aku pun, separa mamai...Balas laa pagi tadi...

Ws.. Sowie smlm xreply. I felt soooooo damn sleepy till couldnt texting msgs nor answrg calls. Hbgn sy ngan fauzi? Ktorg just fren je la. Bru 3 bln knal pun. If u r his girl/wife or what-so-ever-dat-thing-called, take a GOOD CARE of him,ya. Peace.

Pastu aku text Fauzi tanye apahal suh aku call balik tengah2 malam bute semalam,kan? Sepantas kilat dier call aku...Tanye...Ader tak semalam sape2 call aku? Aku cakap je la ade. Tapi aku malas nak jawap sebab aku dah ngantuk tahap babi nak beranak. Dier cam gagap je nak gitau kata tu awek dier. Ape? Dier ingat aku nak ngamuk ke? I`m not dat type of laydee la. Aku pun bukan confident sangat kalo dier nak anggap aku awek dier ke tak. Baik aku percaya kat tiang tempat aku park moto depan umah ni je. Lebih memahami aku. Eh, lupe. Kan moto aku tu buah hati aku skang? Hehehe... Klik kat word 'moto' tu untuk bace entry pasal buah hati aku tu.

Pffttt!! Aku bantai gelak kaw2...Siap suh kem salam lagi kan...Baik kan aku? Ha ha. So...Kat sini aku bleh buat kesimpulan la yang Fauzi nih memang nak pasang lebih...Tapi takut jugak dier dengan awek dier rupenye. Haha...Ader harapan la kene queen control tuh pas kawen nanti walaupun muke cam garang nak mati. Tu official awek kot. Ehe. Aku scandal jek. Ulang suara. Scandal jek. Tapi aku suka status tu.

Itu melambangkan aku tak terikat ngan sape2 n aku masih single. Hoho...Kat sini aku nak announce untuk sume lelaki2 kacak lagi kaya kalo boleh nak yang ada kebun dan kilang memproses sos lada hitam, sila contact aku dengan segera. Ha ha. Adeihh...Orang camni pun wujud kan? Chill laa... Last, msg Fauzi yang aku takleh blah ni adalah...

Jgn call i or msg i selagi i tak msg or call u.

Pfftt!! Aku gelak guling2 bace SMS tu. Sebab...Awek dier tak bleh blah la. Damn hell aku takleh blah kalo lelaki kene kontrol ngan awek. Mungkin stok bini kot...Kene la takleh sporting sangat, kan? Aku bukan ape... Aku kurang paham sikit la ngan pompuan yang suke conquer pakwe nih. Pastu...Jap3x!! Aku tengah nak bayangkan muke Fauzi ni setia ngan awek dier. Damn sakit perut aku gelak...

And ekceli gak aku rase mamat ni baru couple kot ngan girl nih. Baru declare. Ha ha. Sebab ape tau...Sebelum ni aku nak SMS ke...Takde plak sibuk2 nak letak waktu. Suke hati aku jek. Pastu plak sebelum ni dier punye SMS aku sampai aku pun naik rimas. Sikit2 tanye aku buat hape. Pastu aku malas nak reply, dier call. Atau masa laptop dier ade, dan2 je buzz aku bile YM. Sebelum ni dier citer awek lama dier dah kawen. Damn hell la aku nak caye. As I said before... Senior2 aku ni bukan boleh pakai sangat. Bukan boleh caye pun. Aku layan pun sebab dier dah beriye nak layan aku. No doubt la kan? Aku cuma suka tengok mata dier je. Tu je. Lain2 mampus lu la kan...

No offence...Entry ni takde unsur2 berbaur perasaan jelous. Ha ha. Watpe aku nak jelous ngan awek dier atau dier or who so ever it is... Banyak lagi yang tengah kejar aku. Ha ha...

P/S: Err...Couple memang patut ader rase cemburu2 ke? Malas nak citer lebih. Korang tengok je la ape kuiz kat Fesbuk tu cakap pasal aku kat bawah ni tentang tahap cemburu aku. Hine gile siot.

Boleh klik untuk lebey jelas. Kalo tak jelas jugak. Sila sepak PC masing2.

She Began To Lie

Lately aku suka lagu ni. Korang mule2 dengar mesti macam tak paham. Lama2 aku dapat tangkap style dier nyanyi. Makcik sukoooooo!! Maklum la pekak dan agak blur dengan nada...Sebab tu lambat pick up sikit.Err...Tapi aku masih lagi confuse apa kene-mengene tajuk lagu tu dengan rhyming sea lion nih. Lantak la...Aku dah suka... Pedulik hapa aku kan...Aku rasa cam tiba2 je aku ada kaitan ngan lagu nih...


She Began To Lie - Christine And Katherine Shipp


And the rooster crow / Sea Lion
And he got no lie / Sea Lion

Sea lion woman / Sea Lion
She drank coffee / Sea Lion
She drank tea / Sea Lion
And a gamble lie / Sea Lion

And the rooster crow / Sea Lion
And he got no lie / Sea Lion

Sea lion woman / Sea Lion
She drank coffee / Sea Lion
She drank tea / Sea Lion
And she gamble lie / Sea Lion

Sea lion woman / Sea Lion
She drank coffee / Sea Lion
She drank tea / Sea Lion
And a gamble lie / Sea Lion


Lagu ni korang boleh repeat suka hati bila rasa nak humming sama2 ngan lagu nih...Simple gila babi la. Kalo mintak Mawi nyanyi lagu ni masa dia masuk AF dulu...Confirm tak lupa lirik...

Hoiihhh!!! Asik layan lagu ni je...Bila nak siapkan CATIA oihhh...Nak binding lagi...Pastu nak study lagi...Wawawawww~~~!!!

Thursday, April 23, 2009

Tiga Lagi...

Tiga lagi...

Tiga lagi...

Tiga lagi...

YAYYY!!!!

TAPIIIII~~~~!!!

Tiga paper yang agak HAZAB...Sebab direct 3 hari...

Isnin 27 April 2009 => Mechatronics System Design
[pejam mata pun boley jawap kot...Riak...Ha ha]

Selasa 28 April 2009 => Computer Control Instrumentation
[patut ke aku percaya nota? Cik Pizah ni bukan boleh caya...Nanti jadi macam masa diploma dulu...Bukan kuar yang dalam nota...Ntah mana2 pengetahuan am tah dier hangkut suh kitorang jawap...Nasib baik aku terrer belit. Pherghh...Riak lagi!]

Rabu 29 April 2009 => Signal & Systems
[a.k.a subjek bunuh diri...Aku takmo repeat...Waaa~~!!! U lain belajar signal nih penuh teori...Apahal kitorang kene belajar bukan2 ala2 advance engineering math pulak?]


Sekarang ada TIGA hari untuk cecah ke hari Isnin...
Tapi aku sibuk nak setelkan CATIA ni plak...Alaa...Report je pun kan...Kacang je tuh...Ape pun...Chill...

Skang...Aku nak layan TV3...
Tengok Buletin Utama...Pastu 999...Pastu layan Keliwon...Pastu...Tengok la ape yang ade...Ngantuk sangat, tido kot...Sok, bangun pagi2...Pulun CATIA sampai abeh...Pastu antar ke kedai wat binding. Pastu start revision Signal. Subjek lain tak kisah beb. Subjek tu je boleh membunuh dan memusnahkan hidup aku. Hu hu...

Aku nak dapat 3.5 keatas sem ni, boleh?

Lepas semester lepas pointer aku drop kaw2 sebab tekanan seminggu sebelum exam, mama aku meninggal...Semester ni takde apape halangan kot. Go! Go! Go! Agogo! Ha ha.

Wednesday, April 22, 2009

An Innocent Letter For Mr. Gates

Bill Gates is well-known as the pioneer of the personal computer revolution By the way, does he realized about SOME problem occur with the product that he was selling throughout the world?

Luckily one of the user realized about the several problems occur while he and his family using personal computer with windows operating system for the first time.

Lets check this letter from Banta Singh to Mr. Bill Gates of Microsoft.

Pssttt!! Diz is REALLY big secret u know...


Subject: Problems with my new computer

Dear Mr. Bill Gates,

We have bought a computer for our home and we have found some problems, which I want to bring to your notice.

  1. There is a button 'start' but there is no 'stop' button. We request you to check this.

  2. We find there is 'Run' in the menu. One of my friends clicked 'run' he ran up to Amritsar! So, we request you to change that to 'sit', so that we can click that by sitting.

  3. One doubt is whether any 're-scooter' is available in system? I find only 're-cycle', but I own a scooter at my home.

  4. There is 'Find' button but it is not working properly. My wife lost the door key and we tried a lot trace the key with this ' find' button, but was unable to trace. Please rectify this problem.

  5. My child learnt 'Microsoft word' now he wants to learn 'Microsoft sentence', so when you will provide that?

  6. I brought computer, CPU, mouse and keyboard, but there is only one icon which shows 'MY Computer': when you will provide the remaining items?

  7. It is surprising that windows says 'MY Pictures' but there is not even a single photo of mine. So when will you keep my photo in that.

  8. There is 'MICROSOFT OFFICE' what about 'MICROSOFT HOME' since I use the PC at home only.

  9. You provided 'My Recent Documents'. When you will provide 'My Past Documents'?

  10. You provide 'My Network Places'. For God shake please do not provide 'My Secret Places'. I do not want to let my wife know where I go after my office hours.


Regards,
Banta

Last one from me to Mr Bill Gates : Sir, how is it that your name is Gates but u are selling WINDOWS?






How was that?
I wonder how will he replies to Mr. Banta.

Aku Vs. Hostel

Aku memang tak ngam dengan hostel. Tak kira la camne pun. Lebih2 lagi sekarang nih. Rela aku duduk rumah sewa dari duduk hostel. Budak2 baik saja duduk hostel nih.

Pengalaman aku yang pertama dengan hostel adalah masa form 1. Zaman skolah2 kat SGGS dulu. Aku bukan suka pun nak pegi skolah sume pompuan tu. Bapak aku la ni paksa. Aku sebenarnye lebey interested nak masuk skolah abang aku dulu. Sungai Ara tu. Ramai geng aku kat situ. Pastu...Tatau la ramai yang ingat/tahu atau tak...Tapi yang nyatanya 3 hari je aku duduk hostel tu. Pastu aku kene buang. Bukan aku meraung2 nak kuar hostel ok. Aku gaduh ngan sapa tah. Aku pun dah tak ingat. Betul la cakap abang aku. Tak sampai seminggu aku dah balik umah...Namun begitu, sebelum aku berangkat masuk hostel, abang aku dah ready seminggu course ala2 McGyver untuk aku survive dikala terdesak kalau2 aku berjaya duduk hostel lebih seminggu.

Tu jugak kot punca aku pindah dari kelas 1 Akid pegi ke 1 Nilam. Ntah la. Aku memang nakal dulu. Tapi nakal2 aku ni jenis low-profile. Kalo aku tak nakal...Takde la arwah mama aku sanggup kurung aku bersama ayam2 ketika umo aku 8 tahun. Dalam reban tu...Busuk ya Rabbi...Tuhan aje yang tahu. Aku pandang ayam tu, ayam tu pun tunggu masa je nak patuk aku kalo2 aku bertindak di luar batasan.

Aku penah jadi "housemate" dorang ni sekejap.

Haa...Tapi aku duduk umah tu pun jangan sangka aku ni baik atau jenis suke tolong mak masak kat umah. Abang aku ngan bapak aku sejak dulu treat aku ala2 boyish ok. Jadi aku tak minat dengan semua2 hal melibatkan soal keperempuanan. Sampai la aku dapat tawaran MRSM tu, aku kene behave sikit. Ah, aku protes beb. Hati aku nak masuk teknik. Kalo bley teknik TARP, Penang. Sama ngan kazen2 aku. Untuk create empayar gila kuasa kat sana. Hoho...

Kat MRSM...Korang bleh tanye roommate aku atau istilah kat sana "cubemate" berapa kali aku pegang iron tu untuk iron baju. Mesti jawapan dorang.." Ahh...Poyo la ko As...Bukan aku ke yang tolong ko iron baju?" Haha...Betul la tuh. Pastu arwah mama aku datang pun tolong iron baju untuk stok seminggu aku kadang2. Aku basuh baju pun bila tension atau basuh yang dalam2an je. Lain2 mase, muke aku la paling top pegi antar dobi. Aku memang spoilt gila. Sume nak parents buatkan. Adeihh...Tu la paling lama aku duduk hostel. 2 tahun. Walaupun aku tak rajin balik umah, tapi parents aku yang rajin datang melawat.

Kat ATMA plak. Kat sini la buat pertama kali seumur hidup aku...Aku belajar berdikari. Selama ni kalo aku tak penah pegang penyapu sapu sampah, time ni la aku belajar menyapu dengan bersungguh2. Selama ni aku tak penah iron baju senirik, sini la first time. Buddy aku pun sibuk ngan hal dia jugak. Malas la nak tolong aku kan? Haa...Siap parut sebab first time aku iron baju pun masih ada sampai sekarang ok...Walaupun dah 6 tahun berlalu. Tapi kene perati betul2 la.

Parut bekas kene iron baju. Waktu first time gune iron baju senirik...Huuu

Situ pun lama jugak aku duduk...Dalam 9 bulan camtu lah. Tapi sebab perangai aku jahanam sangat kat sana...Pastu plak kat sana aku sangat suka secure la...Suka escape la...Pastu langgar peraturan sana-sini. Degil ngan senior, gaduh ngan lecturer, kene sabotaj ngan membe...Sebab tu aku kene kick-out. Redha je la. Pastu aku menyumpah la sebab nak masuk situ aku tolak matrik UIA, aku tolak matrik Gopeng dan beberapa tawaran lagi. Last2 camni jadinya kene kick jugak. LECEH!! Tapi aku tak kisah sebab khabar2nye...Ramai jugak anti dak2 ATMA nih. Nasib baik la aku dah blah dari sana. Tapi I feel sooooooooooooo stupid, if not, aku mesti dah lega abeh buat Master kat mana2 IPTA. Ni babi la sangkut kat UNISEL plak tak abeh2 lagi degree...

Then U tempat aku belajar sekarang. UNISEL. Kalo korang perasan, ni first time aku mention nama tempat aku belajar sekarang dalam blog. Haha. Masa mula2 aku masuk diploma dulu...Hostel situ amat la macam cilake. Cuma ada tilam layout dalam dorm je. Tak silap aku dah 2 hari kat situ baru katil double decker sampai. Aku duduk hostel situ pun sebab minggu orientasi je. Pastu blah aaa...Ape jadah aku nak duduk hostel. Tapi ada jugak la semester2 lain aku duduk hostel. Hostel kat Shah Alam memang cara la. Paling aku takleh lupa...Sebelum kitorang sume blah pegi umah sewa, mesti tiba2 bilangan tilam akan berkurangan. Tikar getah lebih pun boleh ilang. Cemin besar takyah citer la. Ilang jugak. Haha...Jahanam kan perangai dulu? Malas nak beli, main cilok je.

Dah pindah pegi Bestari Jaya nih. Rajin jugak la aku duduk hostel. Terpaksa beb. Tu je boleh idup. Tapi skang tidak lagi. Aku rela ulang-alik pegi campus dekat 60km satu hari [30 km pegi, 30 km balik] sebab umah sewa aku sekarang tersangat la heavennye untuk aku dari aku nak sewa satu umah RM1500 kat Taman Ilmu belakang campus tu. Nak pack 10 orang serumah? Baik aku bunuh diri dulu. Nak duduk hostel balik? Aku tak larat nak buat clearance tetiap semester. Dah la kene ikut peraturan. Pas kul doblas tengah malam, pak guard tiup wisel suh semua masuk dok dalam blok masing2. Takde life la beb!

Err...Ekceli sebelum aku blah kan...Aku tiba2 teringat balik...Banyak vandalisme yang aku dah buat kat hostel tu. Tapi takde la tahap nak karate kerusi ke ape...Aku suka conteng2 dengan marker je. Haha. Tak pun lekap tapak kaki aku yang ada cat kat mana2 sudut kat almari. Hoho...

Tuesday, April 21, 2009

My First Love Part 4

Gile tahap novel ape citer ni dah masuk part 4...Haha...Layankan saje. Aku pun dalam mood nak mengimbas kenangan silam nih... Aku ngan Aru carry on. Dalam diam2 aku suke kat mamat nih. Haa...Tapi tak penah cakap oww. 2-2 tak penah cakap. Aku berterus-terang aku suke dier pun masa dier dah ader awek sebab aku memang confident dier akan reject aku. Haha...Konon setia abeh la ngan Jatt nih. Ha, punca aku belajar kat tempat hansuang skang ni pun sebab Jatt jugak. Dia pos borang kemasukan kat aku. Dengan harapan nanti kitorang makin dekat la kan. Kot2 hari2 boley jumpe. Padahal dier bukan tatau aku bile dah selalu jumpe...Cepat je rase menyampah. Wahaha...Tak baik sungguh aku ni.

Atas nasihat abang aku, dan aku tengok masa tu campus ni macam baik je...Dan jugak disebabkan aku hangin sama UiTM dan beberapa IPTA lain yang nak surat tunjuk sebab dan report tentang apa aku buat sepanjang tahun 2003 yang telah menyebabkan aku takde IC awam. Yang ada IC tentera tu je. Bat C 10 tu. Tah, aku pun tatau bila tahun aku nak dapat MyKad aku balik masa tu. Dah la sebab masalah bodo tu, 3 sem aku tak dapat loan PTPTN. Time tu sume aku dah maki berbakul2 kat semua orang. Rupanya salah bank. Masa tu PTPTN guna Affin Bank. Walaupun aku dah dapat MyKad pun, tapi dorang tak update nombor IC aku. Gila beb. Dah la aku kene sound baeekk punye dengan Bursar situ. Tau dia cakap ape?

"Kalau kamu tak mampu jugak nak jelaskan yuran pengajian kamu yang tertunggak tiga semester ni, saya sarankan kamu tangguh pengajian dan cari duit dulu untuk bayar yuran. Lepas tu kamu boleh proceed. Masalah kamu dengan PTPTN atau bank tu bukan masalah saya..."


Sangat hansuang ok? Ok...Ok...Back to da story. Rasanya korang pun tau kan mana aku dapat kepakaran menipu2 pasal yuran ni kan? Sebab aku sakit hati dan hati aku dah parah luka teruk sebab Bursar tu. Ehh...Ni pasal first love aku kan? Haa...Lepas dapat tawaran belajar kat tempat hansuang nih, dier macam hepi la... Siap janji ngan abang aku nak perhatikan aku dan jage aku leklok. Haha...Cam haram je janji. Macam la aku takleh berdikari. Abang aku pun iyekan je. Sebab dier memang dah masak sangat dengan perangai adik pompuan dier nih. Perangai aku memang celake sikit. Haha. Aku tak duk hostel. Aku sewa luar. Masa tu la aku kenal betina hansuang ini. Masa ni dier baik lagi.

Time ni ekceli Jatt ni dah start buli2 aku. Aku amik kos engineering. Dia amik akaun. Mula2 dier suh aku ajar dier buat akaun. Maklum la aku kan dapat A1 akaun masa SPM. Tapi lama2 kan. Aku pulak kene buatkan. Aku buat secara kasar, suh dia wat cantik2 balik la antar kat lecturer. Tapi last2 aku kene buat cantik2 plak. Hangen la aku. Aku amik engineering. Bukan akaun. Dah aku sound camtu dier merajuk la konon2.

Lagi nak tambah citer dier terasa ngan aku sebab Apit time tu sibuk je nak rapat2 ngan aku. Aku ok je. Sebab aku anggap dier cam abang aku. Tapi melampau sikit mamat ni. Mentang2 la hensem, pastu nak belajar kimia n math ngan aku datang umah. Tak pasal2 osmet aku semua dah jatuh hati ngan Apit. Dia plak jenis layan jek. Sampai aku rasa dia datang umah aku bukan untuk study. Tapi nak borak2 ngan osmet aku. Osmet aku plak layan mamat ni macam raja. Asal datang je, ada kuih2 la...Teh? Kopi? Milo? Suma ada. Lemak la mamat nih. Jatt tau dier slalu datang umah aku. Time kelas mamat ni selalu lepak ngan aku. Ape aku buat pun sume mamat ni tau. Dier jelesh kot. Ha ha! Aku suka.

Jatt ni pun same naik nak kasik aku jeles. Tapi takde la effect sangat sebab aku bukan jenis orang jeles terlampau. Tapi dier sebenarnye bukan nak buat aku jeles. Tapi lebih kepada sakit hati. Sebabnye...Aku mintak tolong sikit pun dah bising. Tapi dak kelas dier yang pompuan tu mintak tolong, ok plak. Tolong tanpe banyak songeh. Korang boleh bayangkan tak? Tengah kuar makan ngan aku nih... Kat seksyen 2 nih. Tibe2 minah tu call mintak tolong belikan barang kat Giant seksyen 13 sana nun. Aku yang tengah demam2 and tak abeh makan lagi dah kene herdik suh makan cepat sikit sebab nak gi Giant sana. Time tu pun dah kul bape dah. Korang tau minah tu suh beli ape? Beli telur ayam je pun. Macam la takleh pegi kedai runcit dekat umah untuk beli.

Pastu aku mintak tolong amik aku kat Hospital Pakar SALAM kat Shah Alam sebab aku sakit kepala teruk gile haritu, klinik tu suh aku pegi sana rujuk sana, sebelum tu membe aku antarkan...Pastu dia takleh tunggu sebab ada kelas,so aku call la Jatt ni tolong amik aku kat sini...Dier boleh cakap dier malas. Dier nak tido, sebab baru lepas balik kelas, jawap test. Arghh...Mental gile aku... Aku lepak je la situ...Tunggu membe aku abeh kelas datang amik. Sadis gila. Membe aku plak datang naik moto jek. Tahan je la aku...Nak tido sebenarnye mase tu. Ubat baru effect kan...Huhu...

Then pas kes tu. 3 hari lepas bday dier, aku plak yang mintak clash. Betul2 punye clash sampai skang. Lama jugak la tak contact aku. Aku pun tak contact dia. Cuma ada sekali dier terbabas antar sms kat aku cakap good luck exam. Contact2 camtu je la. Ha...Masa aku clash wat kali terakhir tu...Betina-hansuang-yang-pinjam-duit-tak-reti-bayar tu pulak lebih2 emo sebab aku clash. Meluat betul aku. Skang aku ngan Jatt still frens. Frenster aku ada dia, kat tagged pun ada gak dier menyelit. SMS? Time nak raya jek. Tu pun sebab forward sms ramai2. Abeh kuat pun secara personal punye SMS, masa mama aku meninggal haritu. Tu je la. Lepas clash ngan dier, aku tak kapel ngan sape2 dah. Kalo kapel pun tak serius. Main2. Bila bosan aku tinggal.

Tapi skang aku ader Fauzi. Haha. Ntah. Betul tak aku kapel ngan dier aku pun tak pasti... Takde hala tuju pun... Tapi tu la. Skang aku rindu gile kat dier. Oppss...Sebenarnye aku rindu sama mata dier yang kaler coklat2 nak hijau tuh. Huhu. Siyes. Aku suke mata dier jek. Rasa nak cungkil kuar, letak dalam frame. Gile pe orang melayu mata santek gitu. Aku pun confuse. Tapi memang mata dier cantik ah. Huuu...
Sebab mata ni aku suka dia. Sumpah tak tipu. Waaa~~~!!!

Skang aku rasa malas nak memain dah. Nak kata aku nak stay ngan Fauzi nih, tengok keadaan la. Bukan ape...Aku bukan boleh sangat ader relation dengan sape2 nih. Cepat jemu... Nampak dier pun bukan bersungguh-sungguh sangat dengan aku. Kadang-kadang dier datang Kuala Selangor ni pun aku macam sudi-tak-sudi nak jumpe je. Rimas kot tiap-tiap minggu muncul sini je kejenye. Da la tak layan sangat bab-bab dating ni. Huhu...Tapi abang aku macam ngam je ngan mamat nih. Sikit2 SMS aku tanya mamat nih. Mentang2 la sama2 navy. Menyampah aku. Ye, aku kapel ngan sape2 pun...Aku jarang SMS dengan kapel aku tu sebenarnye. Aku lebih suka SMS dengan abang aku. Kadang2 pukul 1-2 pagi pun abang aku selamba SMS aku. Macam dia plak la kapel ngan aku. Dulu kakak ipar aku hangen je ngan situasi ni. Tapi sebab takleh nak kontrol. Dier terime je la. Abang aku pun mereng kan? Dah kawen pun nak SMS aku macam SMS awek2...Gile...Haha...

Dah abeh dah quadlogi citer aku. Haha...Thanks sebab buang masa baca citer aku. Dah...Pegi buat keje sana nun. Aku nak gi mandi. Pastu nak gi pasar malam.

My First Love Part 3

So, abeh la part enset percuma. Erm, aku betul2 konon2 kapel ngan dier pas abeh SPM. Hoho...Dier penah gak bercuti kat Penang tu hah. Ngan adik sama makcik dier. Family aku la jadik tourist guide. Hehe. Seriously, parents aku sume suke dier. Huhu. Pastu aku dapat tawaran ATMA tu. Ekceli dier la penyelamat aku masa balik dari interview sampai 2 minggu tu. Ade ke dah aku dapat waran keta api free, pastu dorang sume antar kitorang ke KL Sentral time keta api dah lama blah. Kalo ko banyak duit... Bleh la blah dari situ dan pegi Pudu beli tiket bas balik umah. Tapi dalam poket aku masa tu ada 10 hengget jek. Enset haram la aku tak bawak.

Aku cuma ingat no fon umah je. Aku call umah mintak no fon sepupu2 aku. Aku call semua takde kat umah. Dalam hati aku dah nekad nak tido kat surau situ jek. Huuu...Last2 aku try2 ingat no fon Jatt nih. Dalam 10 kali dail, berjaya dapat kat dier.Huhu...Hasilnye...Aku kene marah jap. Terus makcik dier datang pick up aku. Lepak ah umah atok ngan nenek dier. Dorang sporting gak upenye. Huhu. Esoknye aku pun balik la Penang. Hm, start dari tu aku cam makin ok la ngan dier. Rasanya kalo nak cakap kapel pun boleh kot. Tanpa rasa kesian lagi. Ye la. Dah tolong aku plak kan?

Masa kat ATMA, aku rajin gak time outing atau overnight, aku lepak umah atok dier. Situ je aku bleh harap pun. Nak harap sepupu2 aku. Call pun tak dapat. Dak2 intake aku mana2 terserempak aku ngan dier kat mana2 suma komen aku tasteless. Bodo betul. Dier comel pe? Setiap kali aku kuar ngan dier sume orang tegur2 konon2 nak mintak otograf sebab muke dier ala2 Shafiq citer Cili Padi dulu tu. Haha...Makcik sukoooo!! Ekceli time aku kat ATMA tu penah gak la aku clash skali ngan dier sebab aku takleh nak kuar ngan dier. Ntah la dak2 ni...Suka la sangat nak ajak aku kuar beramai2. Aku bukan rapat sangat ngan mana2 budak kat sana. Ngan buddy aku tu kira ok la kan...Tatau la. Tapi pastu sambung balik. Mana boleh clash lama2, beb.

Pastu clash lagi sebab aku tak contact dier. Charger enset kene rampas la doww... Oh ye...Mana boleh bawak enset kat sana. Aku ngan Yana je ngade2 bawak enset. Yana ok la kot sorok enset dalam pencil case sebab enset dia kecik gile. Aku ni masih setia dengan 3310. Macam biasa la...Sorok dalam tin biskut la. Sape la ngade2 nak buat spot check dalam tin biskut kan? Tapi ada sekali tu aku kelam-kabut masak air, dengan dah lambat untuk latihan kawad, aku pun tertinggal la charger huru-hara kat tempat plug tu. Nak plak time tu senior wat spot check bilik. Ramai gak kantoi bilik melantung. Wahaha!! Dan bilik aku je charger enset kene rampas. Senior tu announce baik punye, sape ader hilang barang, pi jumpa dier. Seingat aku la, Ifah yang lurus bendul pegi ngadap senior tu konon2 test pad dia ilang. Gila pe senior nak rampas test pad. Aku plak ingat aku misplace charger. Dah 2 hari cari tak jumpe, aku pun assume, confirm charger aku kene rampas.

Dah la minggu tu aku takleh outing. Ye, sebab aku fly... Erm... Tah camne sape tah pegi report aku fly. Tapi takde bukti pun. Cuma aku takleh outing jek. Last2 aku dapat idea camne nak amik balik charger tuh. Aku kuatkan semangat la sambil bawak radio buruk yang aku dah modified nih. Abang aku la wariskan bakat modified2,bukak segala bende berkunci...What else? Abang aku memang wariskan aku bakat ala2 McGyver nih. Jangan korang tatau plak. Aku berjaya wat dorang caye tu bukan charger enset, tapi adapter radio jahanam nih. Tapi kene warning jugak la. Kalo aku tipu, buruk padahnye. La...Tipu pe jadah wey? Radio tu berfungsi elok je gune charger tu tanpa bateri. Ah, banyak lagi masalah aku kat ATMA tu sebenarnye. Sebab tu la kene buang. Aku memang tak kacip dengan peraturan la. Mana boleh hidup aku kalo ikut peraturan nih.

Bulan Disember 2003, secara rasminya aku dah tak bergelar student. Aku kene buang dari sana. Aku keje dengan Focus Point. Hehe...Relation kitorang still carry on. Gado2 tu bese la kan...Sebab aku je malas nak contact. Orang cakap hubungan jarak jauh ni memant thrill, kan? Letih la bai...Balik keje dah kul bape...Dia student...Boleh la lepak2 nak contact aku. Aku plak keje...Dah la tempat aku keje tu aku je sorang pompuan melayu terakhir. Lain2 sume chinese. Dorang sporting je. Tapi aku malas nak layan enset time keje. Nanti tak jadi keje. Haa...Masa ni jugak, membe aku masa kat MRSM, Po` Nik introduce aku ngan membe dier, Aru. Nama manje je Aru tu. Gile pe nak review nama betul sini. Malu la den! Tapi last2 aku rajin plak contact si Aru nih. Jatt agak terabai ah. Huhu...Cam jahat je aku nih kan?

My First Love Part 2

Masa form 5, kitorang start gayut tepon. Gune telepon public je pun. Sebabnye dier down gile mase tu...Ayah dier baru takde kan? Sian dier...Dah jadik yatim piatu. Cuma tinggal adik dan sorang mak tiri. Tapi dier ader lagi atok, nenek dan jugak makcik2 dier yang sporting. Huhu...Korang tau, dalam ramai2 tu...Cuma mak tiri dier je tak berkenan ngan aku. Aku pun tak paham kenape. Then satu hari...Sebab dier pun dah bosan agaknye tunggu aku call atau tunggu surat aku. So, dier mengambil keputusan drastik menghantar henset kat aku. Korang senirik bajet la kan...Masa tu 3310 memang mahal. Dier beli untuk aku siap dengan simkad dan jugak topap 60 hengget [masa tu mana ada topap 3 hengget macam skang?] Aku bukan gune sangat pun. Last2 enset tu jadi macam harta public plak. Dier memang rajin topap. Sebab dier je la rajin gune, setiap kali dier topap enset dier, dengan aku2 skali dier topapkan. Aku mana gune sangat. Penah la skali baki terkumpul cecah RM300. Tapi membe2 aku la rajin nak abehkan. Huhu... Sebenarnye time aku tu dah takleh bawak enset dah, maklum la dulu jadi kes gaduh sebab curi2 enset nih. So, aku sorok je la enset aku dalam tin biskut. Setiap kali ader call-in/sms masuk...Dengan tin2 biskut tu gegar2...

Henset first aku. Huahuahua...


Huhu...Dah masuk second part...Tapi citer ni ekceli macam panjang lagi je...Sabar...Sabar...Sabar...Ok?

My First Love Part 1

Sebenarnye citer ni ala2 merepek jek. Sebab aku bukan serius sangat pun kapel mase tu. Maybe lebey kepade kesian. Tapi lama2 dah tentu sayang gak kan? Aku kenal Jat [letak name pendek sudah la, ye...] since form 4. Haha...Thanx la kepade membe2 aku yang berjaye pedajal aku dengan letak muke aku dalam Majalah Dewan Siswa [memang dajal sungguh la...Macam la aku baca sangat majalah tu] Oh, ye...Dier salah sorang pen-pal aku. Ye la...Gile babi dow bosan life kat MRSM. Aku pulak bukan kaki study macam roommates aku yang lain. So, dengan kehadiran surat2 dari pen-pal2 aku tu kire mengubat kesunyian jugak la [part ni memang tibe2 aku jadi sayang dengan dak2 yang pedajal aku tu...Walaupun hakikatnye sampai skang aku tatau sape yang pedajal aku tu] Dalam banyak2 pen-pal aku...Dier je la yang rajin reply surat aku. Mwahaha...

Hohoho...Ni la surat2 & dedication card yang aku kumpul sejak form 4 sampai la abeh form 5. Sebenarnye ni suku je...Ada sekotak besar lagi. Tapi bapak aku malas nak angkut masa pindah2 umah dulu...Dia kata menyemak.

Pastu...Dier pun lama2 suke la kat aku kan...Tapi aku masih lagi blur dan takde perasaan. Dier suke ngan aku sebab aku rajin kasik nasihat kat dier...Blaja betol2 [walaupun aku ni pun bukan betul sangat] Macam2 la dier ni buat untuk bagi aku suke gak ngan dier. Contohnye kurier biskut memahal tetiap minggu [mewah oii aku makan biskut mahal. Roommate aku pun ape lagi...Memang giat la cucuk aku suh kapel je ngan dier. Kang mesti macam2 aku dapat] Tapi aku maintain ngan prinsip idup aku yang takleh nak kapel2 time blajar. Huhuuuu...Skema jugak aku ni kan? Kitorang carry on je la antar surat macam biasa, kadang2 tukar2 kertas soklan [aku pakar ooo subjek akaun masa tu...Hahaha] Tapi dalam pada tu dier tetap gak tak putus asa nak suh aku suka dier. Siap antar kad raya besar2 la...Kad valentines laa...Nasib baik la cecikgu aku kat tempat surat tu tak busy-body nak tau ape jenis surat yang student2 dier dapat. Leh kata memang balik2 nama aku je la yang asik dapat surat tiap2 hari [termasuk dari dier]... Glemes kan aku kat sana? Wahaha...Terus rasa macam artis gittewww...Tu je pun yang best masa kat MRSM dulu...Layan surat kawan2...Nak email2...Komputer kat pusat sumber tu...Macam la boleh sambung ke internet...Lagipun wat keje lebih penting dari main internet2 tu semua. Zaman tu la. Skang nih, kalo takde internet...Aku takleh idup oww...Ala...Cam panjang plak kan nak sambung...Tunggu sambungan ye korang...Hahaha...Kalo korang ada hati nak baca laaa...

Monday, April 20, 2009

Exam Telah Mengubah Aku Dari Penunggang Berhemah Menjadi Penunggang Jahanam

Harini merupakan hari paper kedua aku. Alaa...Engineer and Society je pun...Itu pun semalam aku baca notes dia sepintas lalu je. Aku tak harap pun ape aku bace tu kuar. Nasib baik la daya ingatan aku masih lagi power. Ingat jugak la sikit bende2 yang agak penting dari notes dier. Isi? Lantak la...Boleh goreng nanti.

Harini aku rasa berani mati jugak la aku bawak moto 120 km/j. Haha...Aku rasa aku kuar umah awal...Tapi sebab semalam aku tak bawak moto aku bersiar2, jadi pagi ni dia buat hal. Dekat 15 minit aku try start, nak panas enjin la konon2...Bak kata Fauzi, moto baru kene jage elok2...Jangan main terjah je bawak juge merempit. Alahai...Part merempit tu aku terpakse la surrender. Aku pantang tengok jalan lengang dah skang ni...Gatal je tangan tu nak pulas minyak. Selagi meter tak cecah 110 km/j, selagi tu la pulas...Huhu...

Ni bukan aku. Sumpah! Sebab aku tak sekurus ni. Ni gambar hiasan je.

Guess what? Aku rasa masa aku pegi CIMB nak kuarkan duit, masa tu dah 8.20 pagi. Pastu gegas gi isi minyak plak. Pastu aku rasa aku kat jalan biasa tu dalam 8.23 jugak la...Mungkin lebih2...Tapi...Sampai je aku kat simpang 4 Pekan BB yang permai tuh, aku kuarkan enset tengok jam baru 8.36. Demmit. Gile ke aku speed tadi? Haha...Seb baik 8.36... Ada lagi masa nih...Paper kul 9...Elok sampai kat Dewan Ipis kul 8.40 lebih2 jugak la. Aku nampak Nidal ngan awek dier pun baru sampai. Takpe la...Aku wat ala lemau2 nak simpan helmet la sume, tibe2 guard tu dah bising2 cakap aku lambat. Dorang sume dah masuk. Ala, rileks ah...Baru masuk, belum start jawap lagi,kan?

Kecoh la orang tua tuh...Aku masuk dewan...Macam scary gak sume pandang2...Aku malas nak amik port belakang2...Malu seh orang pandang2...Hehe...Port aku baeeeekkk punye kat depan skali. Hehe...Ekceli kan...Aku rasa Dewan Ipis tu agak scary sikit la. Tengah baek punye goreng jawapan...Tibe2 dengar bunyi meletup2 dalam dewan. Apehal? Seb baik aku tak melatah. Kalo tak mesti malu gila ah. Banyak kali plak tu bunyi meletup. Dah la sebelum tu telinga aku macam terdengar2 je suara orang jerit2 ala2 mengilai2. Demmit. Walaupun ramai kat situ tiba2 aku rasa kecut perut. Siot je. Redha je la jawap exam. Dah excited abeh jawap awal...Kuar dari dewan, elok aku nak start moto, baru aku ingat yang aku kuar tak bawak kad matrik kuar sama. Gegas pegi exam hall balik gi amik kad matrik. Seb baik ada lagi kat situ.

Sunday, April 19, 2009

Sukenye Sayeeee!!!

Hah!! Ape yang aku suka?

Mesti la suke...Satu dah lepas...Tinggal lagi lima...

Ape bende tu? Alaa...Dah tentu la paper exam aku...Hehe...Kak Syima mesti mental kalo bace nih...Sebabnye...Paper dier start Jumaat nanti [eh, yeke?] Time dier tengah terumbang-ambing dengan first paper...Aku time tu dah lepas tiga paper...Lagi la aku suke!!! Wahaha!!! Tak sabar2 nak balik kampung jumpe sama ini budak. Rindu oww...Korang ape tau?
Dia memang suka tengok komik conan...Masalahnye dier belum pandai bace lagi tapi selalu rebut komik tu dari aku. Sungguh dengki ok? Skang dia dah pandai main bola abang aku citer. Dan juga disebabkan rupa yang agak boleh tahan hensemnye dier nih, hari2 abang aku cakap ramai awek2 bawah umur 8 tahun berkumpul depan umah sambil jerit2 nama "Aiman!! Aiman!!"

Agak2 kalo aku buat fan club ala2 Mawi untuk budak kecik ni...Rasa2 dapat sambutan tak?

Friday, April 17, 2009

Beli Burger Pun Nak Cerita Kat Orang.

Huhuhu...Tajuk entry dah takleh blah,kan?
Tu namanya dah mereng tahap dewa. Sampai apa saja suke je nak update.

Tapi apa yang aku tau, bukan aku sorang je yang ngidam nak makan burger. Ramai, ok? Tak caya tengok nih.

Haa...Tapi yang takleh blah tu...Brader baju hijau buat burger tu maintain cool je buat burger. Aku pun dengan tak segan-silu pi la order, "Bang! Burger daging double special taruh cheese satu eh?"

Tu diaa...Mengidam nak hebat saja...Tak main la burger biasa2 ni ok?

Dah tercangak dekat 10 minit kat situ, aku pun mula la congak2 bape nak kene bayar. Kali ni aku tak mintak sos black pepper sebab kat umah aku dah ada sebotol. Boleh letak sesuka hati banyaknye. Sini tambah sos black pepper dia caj 30 sen tau? Haa...Jangan memain.

Tapi aku rasa poket sluar trek blakang aku cam ringan jek...

DAMNN!!!

Aku lupa bawak wallet.

Aku pun cakap kat brader tu aku nak blah jap. Ada hal. Buat muka macam cemas. Macam ada sesuatu yang serius dah berlaku. Ini serius! Padahal aku lupa bawak wallet je. Small matter je pun. Aku start moto memecut balik umah. Nasib baik naik moto. Cuba jalan kaki ke. Dah nangis aku kat situ merayu nak jugak burger sebab aku tengah lapar tahap maharaja ni ok?

Pastuuuuuuuu.........Jen jenn jengg!!! Memperkenalkan...Mangsa dinner aku untuk malam ini. Skang aku nak makan. Ada sapa2 nak join?
Sila la terliur. Haha!! Siap display black pepper sauce tu. Haa...Aku ni gile sikit dengan sos lada hitam ni. Sampai ada satu tahap, makcik kedai tu pelik tengok aku datang kedai dia tiap2 minggu beli sos lada hitam. Semua benda aku makan kene ada sos lada hitam nih. Makcik tu pun bagi la cadangan untuk aku cari calon suami orang Sarawak yang ada ladang black pepper serta mengusahakan kilang sos black pepper nih.

Err...Ada tak sapa2 antara pembaca blog merepek aku ni kenal ciri2 manusia seperti yang dinyatakan? Kalo kenal, sila introduce kat aku dengan segera.

Okeh. Gua makan dulu ye. Ngap!!

Jom Semak Check List

Hmm...Dalam minggu ni entry2 aku sume berbaur agak emo dan peribadi...Takde nak bukak apape citer pasal isu semasa langsung walaupun dah 2 hari aku start beli surat khabo balik. Lost contact la dengan isu semasa nih walaupun tengok Buletin Utama. Tengok ala2 kadar je la...Kan sibuk sangat ngan keje ni hah...

Ok...Jom check ape yang dah lepas dan tengok apa yang ada lagi...

First skali...Test...Semalam dah setel...Siap ada orang test power untuk final exam nanti lagi...Huuu...Sungguh takleh blah!!

Second, presentation... Haa...Legenye dah setel...Tenkiu banyak2 kat Muaz sebab kasik sikit tips kene present ape...Ekceli aku pun tak perasan selama ni kite share PC Lab rupanya...Kalo tak kerana dier kasik hint sikit2 kene letak hape dalam slide, mungkin aku dah separa gila sebab sangka drafting pun kene letak sama. Mati la aku nak present nanti. Bersepah slide. Ni ha hasil projek aku sebenar untuk tatapan korang. Aku dapat inspirasi kat sini...Sebab banyak yang kene tema macam lecturer aku nak. Educational Toys for Toddler. Kalo korang minat dengan piano ni, boleh la pegi site tu dan beli secara pukal online. Eleh...Bukan untuk kanak2 je...Yang dewasa berjiwa kanak2 pun masih boleh main piano ni lagi. Suka je aku lecturer tu cuma komplen suh aku tukar unit. Guna la SI unit. Aku ngan geng2 aku je olskool sikit. Guna inch. Nasib baik kitorang guna Inch...Cuba kalo kitorang guna depa ke...Hasta ke...Jengkal ke...Kan lagi haru?

Anggap je la sama dengan yang dalam site tu walaupun hakikatnye bentuk berbeza sikit. Takkan nak ciplak sebijik2 kot...Mampus la aku kene saman nanti, kan?


Hmm...So skang cuma tinggal first paper final exam esok. Nebes gak ni sebenarnye. Machine Kinematics plak tu. Bab lain no hal kot...Yang kucar-kacir sikit bila dia suh plot direction, velocity ngan acceleration sesatu mechanism. Hurm...Pasal gear pun aku cam pelik2 sikit...Kene bukak balik kitab Mechanics of Machine zaman2 diploma dulu la jawapnye.

Adoiyaiii...Sungguh sibuk kan aku skang? Kak Syima pun jarang jumpe aku kat umah. Padahal serumah tu. Tapi sibuk2 pun rajin jugak nak update blog nih. Sempat lagi nak main Mafia Wars, sempat lagi nak jawap kuiz merepek2 dalam Fesbuk tu. Tapi aku rasa cam aku lupa satu benda la. Itu pun aku rasa aku ingat balik sejak baca komen2 Zowie ngan Hadra. Thanks la sebab ingatkan aku pade Fauzi. Kalo tak mampus la aku lupa kat dier.

Fauzi.

Eh? Dier pun dah 2 minggu tak contact aku rupanya kan? Hmm...Aku pun tak kisah sangat orang tak contact aku nih...Apa lagi time aku tengah busy. Hehe...Tu la puncanya kenapa aku selalu clash bila tibanya exam dan aku sangat menggemari perkataan cuti ketika ini. Aku dah tak peduli orang. Ye la...Sibuk sangat kadang2...Diri sendiri pun tak sempat nak peduli. Apa lagi nak peduli kat orang. Baru tadi aku sedar yang ubat gigi aku dah habis rupanya. Takpe la. Jap gi nak kuar. Cari burger. Tiba2 aku ngidam nak makan burger sebelum proceed study Machine Kinematics nih. Sapa nak kirim burger? Meh sini duit. Hulur je kat depan skrin PC masing2. Agak2 tak sampai kat aku tu...Pandai2 la kuar pi beli senirik. Ade ke suh aku nak belikan jugak?

P/S: Oh, ye...Lupe nak heboh2 pasal 22 April nanti aku boleh lepak kat umah dengan riang gumbira sebagai tanda sambut Earth Day. Aku takde paper haritu. Wawawawww...I loikeee...!!!

Thursday, April 16, 2009

En. Zul Dah Praktis Nak Tangkap Orang Meniru Time Exam Ke?

Hohhh...Dalam kelam-kabut aku dengan life aku yang tak semenggah nih... Dalam kalut2 aku malas nak study untuk test tadi...Lagipun aku pikir balik aku nak study hapa, kan? Kelas minggu lepas pun aku tak pegi...Dah tentu yang banyak kuar pasal minggu lepas...

Tapi harini aku tak macam selalu2 time buat test...Aku malas nak buat "toyol kecik" [eh, macam la aku biasa/suka sangat buat "toyol2" nih]... Semenjak-dua menjak ni banyak sangat subjek kene menghafal...Dan aku sangat malas nak hafal. Tadi pun aku main hentam je jawap. Ntah apape je. Bukan aku ingat satu pun step nak jawap tu sume. Adeihh...Tapi dun worry ah...Subjek tu jahanam sikit pun takpe...Sebab final exam punye markah dier letak 70%...Mende2 carry marks tu sume cume 30% jek. Aku ada la strategi aku untuk dapat ok2 nanti. Lulus pun dah kire ok sebab ramai gila repeat subjek ni. Ramai gila ok?

Toyol...Nampak kiut tapi memudaratkan. Tak kisah la dalam bentuk toyol betul atau toyol exam...Aku rembat dari blog Kartunis Pandan...Incik Pandan...Pinjam toyol untuk penerangan lebih detail, ye...Boleh klik kat gambar toyol untuk pegi cari toyol ni kat blog Incik Pandan.

Tengah2 jawap merapu2 tu...Tibe2 aku nampak kelibat manusia yang dalam minggu ni telah tersebar khabar angin dengan begitu meluas mengenai beliau akan terjah mana2 bilik/hall yang ada exam killer subjek untuk menangkap student2 yang bawak toyol. Tak kisah la saiz kecik ke besar...Dalam hati aku...Ehh..Pahal plak dier ni kat sini...Nak test power ke?

Skali betul beb dier test power...Mangsa pertama adalah Fazli...Pastu berlarutan ke mangsa2 seterusnya. Sampai la ke insan2 yang aku tak expect meniru pun kene jugak...Wakaka...Boleh tahan jugak instinct aku...Mula2 aku nak jugak selit2 nota dalam kertas2 untuk jawap test macam yang selalu aku buat semenjak-dua menjak ni...Tapi aku rasa...Tak payah la sebabnya aku takde nota baru yang mungkin masuk dalam test tu...Huhu...Selamat...Ramai gak ah kantoi. Kesian jugak la aku tengok Prof. Muka dia macam kecewa je. Serius tiba2 aku rasa kesian. Sebab yang kantoi tu agak ramai yang dier percaya belajar betul2. Yang nakal2 dan kaki ponteng macam aku nih takde kantoi plak. Naik gak ah saham aku rasa.

Kepade sume pelajar Fakulti Kejuruteraan...Nantikan kemunculan En. Zul di exam hall masing2 untuk menangkap budak2 meniru. Gila lah. Dia je ader access nak masuk pi mana2 dan suka2 hati nak check paper jawapan/soklan student. Maklum la...Macam2 taktik dorang guna untuk selit toyol...Reputasi dia hebat wooo...Semester lepas, Vicky citer kat aku separuh hall kene halau kuar masa final subjek Signal tu. Kantoi bawak toyol... Skang plak hukuman sebab bawak toyol bukan hanya perbicaraan macam dulu. Atau gantung study. Kene buang terus dah skang nih. Fikir2 la masa depan anda. Huhu...

Sindrom Tekanan Exam Part 3

Aku tengah baeeekkk punye layan esemen CAD nih...Walaupun bengang beberapa minit yang lepas kuar lagi itu blue screen...

Tiba2...

[Bunyik ringtone "One Missed Call"]

Senyap.

Aku cepat2 taip text...

BABI! Send.

Pastu masuk 1 text dalam inbox.
Cntek skit bhse..Awk sape tbe2 jew mki owng..

Aku syak budak ni mesti umo 20 tahun ke bawah sebab text style "manje2-meluat-aku-nak-layan" camni...Dengan bongkaknye aku reply,

Da ko sibuk2 miskol apahal? Time tgah2 aku bz plak tu

Dier takmo kalah beb...Laju je dier reply balik.
Ko 2 mnusie ke bnatng..Ye pn cntek la ckit bhse 2..

Gile bai...Aku dah la tak kenal dier sape, pastu berani2 plak nak sound aku. Dah la bukan aku yang start kaco dier. Dah la dengan tension masalah blue screen lagi...Terus aku jawap...

Damn!! Abeh ko ingt miskol 2 da abeh sopan la? Tak reti nak msg tanya aku sapa? Da kene maki tau plak nak marah. Tau pun reply msg aku. Bukan ape, yang pandai miskol2 tak reti nak antar sms ni cuma babi je. Ingtkan ko ni babi.

Hah...Terus diam. Sampai skang dah tak miskol apa lagi nak reply text aku. Padan muka. Jangan memain dengan aku yang tengah menggila buat esemen dan jugak pressure nak hadap test petang kang, presentation petang esok, first final paper petang lusa. Hambik ko berderet.

Skang ni ader lagi satu plak nombor yang tak dikenali pandai2 plak calling2 nombor aku. 3 kali aku jawap, 3 kali jugak dier buat2 macam busy dan konon2 tak sedar aku jawap. Aku diam je la. Memang habit aku kalo nombor aku tak kenal, aku jawap, aku diam jek. Pastu cepat2 dier letak. Mungkin perasan bunyi kipas atau dah tak dengar muzik caller ringtone aku tu kot.

Terus aku taip text...

Hoih babi, apahal call2 takmo cakap nih? Tak reti nak cakap ke? Dasar babi...

Astagfirullahhhhh hala`zim... Harini ramai je kene maki ngan aku...Sapa suruh galak sangat miskol2 time aku tengah mental pusing nih...Padan muke dorang...Padan muke aku jugak sebab dah tambah dosa maki orang. Huhu...

Sapa miskol2 aku...Dia sama macam gambar kat atas nih... Pink-kaler-children. Skang aku pun dah berjangkit ngan Kak Syima. Sape2 yang dah datang dan tertengok gambar menatang ni...Baik gi samak laptop atau pc masing2 cepat.

Wednesday, April 15, 2009

Map Of The Problematique - Muse

Fear
And the panic in the air
I want to be free
From desolation and despair
And I feel
Like everything I sow
Is been swept away
Well I refuse to let you go

I can't get it right
Get it right
Since I met you

Loneliness be over
When will this loneliness be over?

Life
Will flash before my eyes
So scattered and lost
I want to touch the other side
And no one
Thinks they are to blame
Why can't we see
When we bleed we bleed the same?

I can't get it right
Get it right
Since I met you

Loneliness be over
When will this Loneliness be over?

Loneliness be over
When will this Loneliness be over?


Sori La Kengkawan...

Kat sini aku nak mintak ampun dan mintak maap banyak2 kalo2 korang tension tengok sesekali aku update blog tahap Ekspress Rakyat.Kadang2 berulang-kali korang bukak page aku...Tapi haram takde update plak. Sampai berhari2 plak kan? Bukan hape...Bile tension camni la jadinye.

Aku jugak nak mintak maaf kalo dalam kesibukkan aku up entry yang kadang2 takde faedah langsung dan kadang2 macam haram je nih secara membuta-tuli sampai aku tak sempat nak melawat blog korang sume sambil meletakkan komen sedas-dua tanda aku dah ceroboh blog korang...Huh...Takde noktah plak kan...Aku mintak ampun banyak2.

Tu je la aku nak cakap. Sekarang aku meroyan lagi buat CAD. Sape2 nak tolong aku goreng report CAD ni sila contact aku segera. Aku juge meroyan pasal Incik Vostro masih lagi menderhaka kat aku. Dia kuar lagi blue screen tu.


Hadraaa...Adry cakap tu tanda2 hard disk aku dah kong...Alahaiii...Time2 busy macam wakil rakyat camni la laptop ni nak buat hal...Time2 sengkek2 tahap papa kedana ni jugak la macam2 kene tukar...Ada sapa2 baik hati nak sedekah aku sebijik Compaq ke...Lagi bagus bagi aku sebijik MAC...Senang sikit hidup aku...Huwaaaa~~~~!!!!!

Aku takmo jadik engineer la camni...Nak jadik salesgirl je la...Cashier je ke...Takyah buat esemen mengarut2 nak kene install macam2 sampai laptop jadik hang laa...Kuar ntah apapa laaa...Eiiii...Geram2x!!!!!

Time Ni La Dier Nak Buat Hal!!!

Aku baru format laptop ni 2 minggu lepas atas nasihat sorang membe...
Sebabnye aku ngadu Incik Vostro aku ni slalu sangat kuar "blue screen"...

Skang ni jadik lagi. Ni hah aku sempat snap gambar, walaupun shaking sikit sebab nak cepat. Huhu...Benci ahh...Nape slalu jadik camni ha?

Nak kata aku salah install software, elok je sebelum ni running. Nak kata aku pandai2 pi tambah unrecognized hardware, takde plak. Sume recognized jek. Takkan la virus cepat sangat mengganas...Agak2 la kan...Alaa...Sedih gile laa...Abeh ilang mood aku nak sambung buat natang CAD nih...Dah la nak present Jumaat ni [Jumaat ni ke?]



Meroyan aku bile tengok gamba ni...Waaa~~!!!
Mana2 Dell Staff ke, Engineer ke yang terbace post ni contact la aku bagi nasihat sikit...Kalo ikut aku...Nak aje aku bakar Incik Vostro nih.

Camat Pagi Sumerrr~~!!!

SENYUM

Senyum seindah suria,
Yang membawa cahaya,
Senyumlah dari hati,
Duniamu berseri...

Senyum umpama titian,
Dalam kehidupan,
Kau tersenyum,
Ku tersenyum,
Kemesraan menguntum...

Senyum...
Kepada semuaaa...

Senyumanmu...
Amat la berhargaaa...

Senyum...
Membahagiakan,
Dengan senyuman,
Terjalinlah...
Ikatannnn....



Hahaha...Morning semuaa...
Ececeyyy...Cam hepi plak kan sebab takde kelas harini...
Tapi banyak keje je harini...
Takpe...Kene senyum2 ngadap keje...Nak kasik mood mari sikit.

Sape ingat lagu kat atas tu?
Hehe...Dulu sebelum Berita Jam 5 petang tu selalu kuar kat tv.
Aku suka lagu ni dulu...Hapal ooo...Jangan memain ngan aku...

Lagu ni jugak ader kenangan aku ngan buddy aku.

Sebabnye kitorang tertido time kelas senjata. Aku la tido melampau sikit sampai sorang Staff Sarjan [sori aku tak ingat sapa sebab dah lama] ni baling bom asap pun tak sedar,padahal aku duduk tepi skali kat pondok tu...Kalo bom betul, dah cedera parah dah aku ni haa...Punye la tak sedar diri tido. Last2 kitorang kene denda. Dia suruh nyanyi lagu senyum. Dalam mamai2 tu aku sempat lagi tanya Sarjan tu nak lagu "Senyum" yang mana...Yang nasyid dari kumpulan Raihan ke, yang kat atas tu...Hoho...Gile berani,kan? Sekali kene jerkah, dan2 kuar serentak dari mulut aku ngan buddy aku lagu kat atas. Hehe...Last2 ramai2 join kitorang nyanyi. Senyum sorang2 bile aku ingat balik citer tu.

Tuesday, April 14, 2009

Tag, Tag dan Tag...


Hoho...Jumie kasik tag...Laju je suh aku buat.
Aku pun dengan sepantas kura2 kopipes soklan2 tag tu.

Rasa macam malas nak buat.
2 saat pastu aku rasa rajin plak.

Baik aku jawap kan saja, kan?

Ni hah tag dier.

8 Random Facts / Habits


THE RULES:

1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've tagged, and to read ur blog.


Hape lagi? Meh tengok ape fakta merapunye pasal aku nih...


1. Early Sleeper
    Aku dulu zaman skolah rendah sampai form 3 aku pandai la tido awal. Biasa kul 10.30 malam aku dah berlingkar kat katil. Kat MRSM up sikit kul 12.00 tengah malam baru tido...Roommate aku suka study bukak lampu seterang2 alam. Camno den nak tido ha...Tapi since masuk ATMA dulu...Malam ke siang ke ape ke same je bagi aku...Maklum la zaman junior2...Melantung sikit senior panggil kasik hell sikit2. Bukan reti nak dismiss awal2...Selagi belum 4 pagi, takde makne de...Skang kat sini...Busy sangat ngan keje macam2...Kadang2 ada la jugak rekod aku tak tido sampai 2 malam. Macam kelawar sudah...



2. Blog Hopper
    Ini kegemaran aku. Pegi menjengah blog2 orang. Tapi ikut mood gak. Kadang2 aku suka tinggalkan jejak. Kadang2 aku jadik silent reader jek.Alaa...Sape2 ader pasang widget my bloglog tu confirm ah nampak muke aku kat situ...Huhu...



3. Make up thingy
    Aku dengan mekap memang tak ngam.Seumur hidup aku yang dah dekat 24 tahun hidup kat muka bumi ni aku cuma kenal lipbalm je. Mekap2 ni pun cuma 3x je seumo idup...Itu pun orang yang mekapkan aku.First masa aku darjah 3...Sebab kene buat persembahan. Menyanyi lagu pasal dera2 tu. Apa tah tajuk dia...Pastu masa dinner fakulti...Last masa kenduri kawen buddy aku bulan Oktober tahun lepas. Akan datang kali keempat mungkin time aku grad nanti kot. Dan kali kelima mungkin time aku kawen nanti. Kalo aku kawen la.



4. Most of my friends not in the same age with me.
    Kawan2 aku MAJORITInya suma bawah umo aku. Err...Paling ramai kawan2 aku semua bawah umo 14 tahun. Sebab apa, jangan tanya aku. Aku pun tatau. Selambe je aku boleh ngam ngan dorang. Aku pun confuse sampai skang.



5. I love doing nothing!
    Uihhh...Sooooooooookaaa...Bila takde apape nak buat. Suke gile. Tapi bila tak buat apape, mengantuk. Bila mengantuk, kena la tido. Kalo tak ngantuk dan takleh tido, aku akan mengelamun sambil fikir masa depan [konon2] sampai la aku tertido.



6. Traveling
    Suka jugak. Tapi lebih suka kalo sorang2. Bawak ramai2 rimas. Paling ramai boleh ikut aku adalah 3 orang. Sape nak ikut aku traveling, kene la ikut segala kerenah aku. Kalo korang buat hal senirik, pandai2 la survive. Sebab confirm aku tinggal korang. Huhu...



7. Cooking
    Aku agak berbakat dalam memasak sebenarnye. Hehehe...Sebab berdasarkan pengalaman aku keje kat kedai2 makan [dah 3 kedai makan ye aku berkhidmat] Time2 aku ganti tukang masak, masak untuk customer, so far takde plak komplen pasal sakit perut atau food poisoning. Tapi aku tak brape ingat sangat la resipi. Asal nak masak mesti kene refer mana2 dulu. Huhu...Tapi kalo ikut tekak aku...Suka hati la masuk ape pun...Janji best. Oh ye, walaupun men hentam2 je masak kadang2, tapi Fauzi cakap aku terer masak. Wakaka...Abeh la dier kene jampi ngan aku...Kak Syima pun sama...Wahaha!!!


8. Annoying
    Camno ni? Cepat terasa sakit hati atau buat orang sakit hati? Aku rasa aku lebey suke nak annoy orang. Satu kepuasan bile tengok orang cam sakit hati ngan aku. Tambah2 plak kalo aku tak brape berkenan dengan orang tu. Atau aku saja2 nak test sedalam mana tahap kesabaran seseorang. Macam ex-osmet aku. Kayu. Tak caya tanya Kak Syima. Tapi aku memang suka nak test orang la. Nasib la ye sape yang kena tu.



Aku nak tag sape ha?

Zowie dengan Hadra jek...Hehehe...

Tag, Tag dan Tag...

Hoho...Jumie kasik tag...Laju je suh aku buat.
Aku pun dengan sepantas kura2 kopipes soklan2 tag tu.

Rasa macam malas nak buat.
2 saat pastu aku rasa rajin plak.

Baik aku jawap kan saja, kan?

Ni hah tag dier.

8 Random Facts / Habits


THE RULES:

1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've tagged, and to read ur blog.


Hape lagi? Meh tengok ape fakta merapunye pasal aku nih...


1. Early Sleeper
    Aku dulu zaman skolah rendah sampai form 3 aku pandai la tido awal. Biasa kul 10.30 malam aku dah berlingkar kat katil. Kat MRSM up sikit kul 12.00 tengah malam baru tido...Roommate aku suka study bukak lampu seterang2 alam. Camno den nak tido ha...Tapi since masuk ATMA dulu...Malam ke siang ke ape ke same je bagi aku...Maklum la zaman junior2...Melantung sikit senior panggil kasik hell sikit2. Bukan reti nak dismiss awal2...Selagi belum 4 pagi, takde makne de...Skang kat sini...Busy sangat ngan keje macam2...Kadang2 ada la jugak rekod aku tak tido sampai 2 malam. Macam kelawar sudah...



2. Blog Hopper
    Ini kegemaran aku. Pegi menjengah blog2 orang. Tapi ikut mood gak. Kadang2 aku suka tinggalkan jejak. Kadang2 aku jadik silent reader jek.Alaa...Sape2 ader pasang widget my bloglog tu confirm ah nampak muke aku kat situ...Huhu...



3. Make up thingy
    Aku dengan mekap memang tak ngam.Seumur hidup aku yang dah dekat 24 tahun hidup kat muka bumi ni aku cuma kenal lipbalm je. Mekap2 ni pun cuma 3x je seumo idup...Itu pun orang yang mekapkan aku.First masa aku darjah 3...Sebab kene buat persembahan. Menyanyi lagu pasal dera2 tu. Apa tah tajuk dia...Pastu masa dinner fakulti...Last masa kenduri kawen buddy aku bulan Oktober tahun lepas. Akan datang kali keempat mungkin time aku grad nanti kot. Dan kali kelima mungkin time aku kawen nanti. Kalo aku kawen la.



4. Most of my friends not in the same age with me.
    Kawan2 aku MAJORITInya suma bawah umo aku. Err...Paling ramai kawan2 aku semua bawah umo 14 tahun. Sebab apa, jangan tanya aku. Aku pun tatau. Selambe je aku boleh ngam ngan dorang. Aku pun confuse sampai skang.



5. I love doing nothing!
    Uihhh...Sooooooooookaaa...Bila takde apape nak buat. Suke gile. Tapi bila tak buat apape, mengantuk. Bila mengantuk, kena la tido. Kalo tak ngantuk dan takleh tido, aku akan mengelamun sambil fikir masa depan [konon2] sampai la aku tertido.



6. Traveling
    Suka jugak. Tapi lebih suka kalo sorang2. Bawak ramai2 rimas. Paling ramai boleh ikut aku adalah 3 orang. Sape nak ikut aku traveling, kene la ikut segala kerenah aku. Kalo korang buat hal senirik, pandai2 la survive. Sebab confirm aku tinggal korang. Huhu...



7. Cooking
    Aku agak berbakat dalam memasak sebenarnye. Hehehe...Sebab berdasarkan pengalaman aku keje kat kedai2 makan [dah 3 kedai makan ye aku berkhidmat] Time2 aku ganti tukang masak, masak untuk customer, so far takde plak komplen pasal sakit perut atau food poisoning. Tapi aku tak brape ingat sangat la resipi. Asal nak masak mesti kene refer mana2 dulu. Huhu...Tapi kalo ikut tekak aku...Suka hati la masuk ape pun...Janji best. Oh ye, walaupun men hentam2 je masak kadang2, tapi Fauzi cakap aku terer masak. Wakaka...Abeh la dier kene jampi ngan aku...Kak Syima pun sama...Wahaha!!!


8. Annoying
    Camno ni? Cepat terasa sakit hati atau buat orang sakit hati? Aku rasa aku lebey suke nak annoy orang. Satu kepuasan bile tengok orang cam sakit hati ngan aku. Tambah2 plak kalo aku tak brape berkenan dengan orang tu. Atau aku saja2 nak test sedalam mana tahap kesabaran seseorang. Macam ex-osmet aku. Kayu. Tak caya tanya Kak Syima. Tapi aku memang suka nak test orang la. Nasib la ye sape yang kena tu.

Exam Minggu Depan. Jom Study.

Entry ni khaz buat Kak Syima.
Jom study.
Macam orang2 kat bawah ni...
Rajin laa...Anak2 sape la nehh kannn?!!!




Meroyan sikit2 sudah.

Sunday, April 12, 2009

Sindrom Tekanan Exam Part 2

Poket dah barai.
Dalam wallet cuma ada RM15 jek.
Nak survive lagi beberapa hari...Boleh ke agak2?

Kuar ngan Kak Syima.
Cadang2nye nak pegi tengok keta dier kat opis yang dah 3 hari terbiar tu.
Ikut jalan belakang. Naik moto aku yang takleh bawak slow2 tu.
Skali sape tah pegi sekat jalan short-cut tu. Macam sabotaj je.

Terus pegi kedai. Aku nak beli topap.
Semalam kredit dah expired plak. Hampeh betul. Sekarang aku rasa aku rajin je nak call orang.
Tapi kenape kredit aku tak abeh2 lagi nih. Sampai bawak ke expired. Adakah Maxis sangat baik hati sekarang dengan menurunkan kadar panggilan untuk aku berhubung dengan orang lain?
+++Fauzi sailing. Aku assume kat tengah laut tu takde line. Kalo ader pun, ade ke aku kisah? Sebab bukan aku yang call dier. Haha+++

Kak Syima pun diambang kemiskinan cam aku gak. Dia lagi la..Bawak RM10 je gi kedai. Tiba2 kitorang teruja bile tengok satu bende...Jen..Jennn...Jenggg....Ape eh?









Kuih Dorayakiiii~~!!!!

Hahhh...Ape lagi...Beli ahh...Sedih tau ni je lunch kitorang harini...Huhuhu...Takpe2...At least ader la jugak mende untuk dimakan...Kan? Kan? Huhu...

Untuk tatapan korang..."Doraemon" tengah makan dorayaki...Hahahahaha...

Lariiiikkkk~~~!!!
Ampunkan gue, Kak Syima!!!!

Saturday, April 11, 2009

Sindrom Tekanan Exam Part 1

Balik dari teman Kak Syima urut kaki.
Dia meroyan nak layan lagu jiwang2 yang sedih2.

Skali dengan aku pun terpengaruh sama.
Skang tengah layan jiwang lagu sedih2 jugak.
Siap karaoke lagi.

Cuba teka mana aku ngan Kak Syima?

Emosi semakin tak menentu sejak esemen tak brape nak siap.
Pastu next week ada test2 lagi.
Pastu nak pegi betulkan penyata kewangan lagi [dari minggu lepas lagi dah patutnye pegi. Tapi aku malas. Masih dalam usaha nak kumpulkan semangat nak "berbahas" dengan akak kewangan tu dulu]

Pastu nak tengok final draf jadual exam.Boleh tahan lembap fakulti aku nih sebenarnye. Sebab...Fakulti Pengurusan dah berzaman kuarkan draf final jadual exam. Sedangkan kitorang baru kuar draf pertama masa tu. Itu la lecturer suma nak sangat berebut nak buat exam time Earth Day. Patut semua pakat2 la pi tanam pokok tu.Sibuk plak nak buat exam haritu apahal?

Banyak keje rupenye sebelum exam ni. Patut la aku meroyan. Jom meroyan beramai2. Meroyan sambil berkaraoke...Best jugak kan?

Friday, April 10, 2009

Walaupun Bukan Musim Cuti Skolah, Tapi Aku Tetap Nak Cakap Skang Ni Musim Kawan2 Aku Tunang/Kawen

Setelah berkurun lama aku tak bukak Frenster, dah tinggalkan Frenster terbiar je camtu...Aku rasa macam aku dah lost contact dengan kawan2. So, start hari yang aku meroyan tengok gambar2 Amirah dah grad master haritu sampai ke harini, aku bukak2 la sekejap2 frenster aku sambil melawat2 profile kawan2 aku. Frenster merupakan satu2nya tempat yang aku add semua kawan2 aku. Dari tadika sampai la ke tempat aku belajar sekarang. Pendek kata yang dalam frenster tu semua la aku kenal. Tak macam social network lain. Bukan2 je aku add. Kadang2 tu bukan kenal pun tapi aku add jugak.

Memang banyak la aku miss pasal kawan2 aku. Paling takleh blah, aku terjah profile orang tu, dia tayang gambar tunang. Aku terjah profile orang ni, dia tayang gambar kawen. Aku terjah lagi profile lain, tau2 dah ada anak pun. Sampai hati betul dorang tak email aku kan? At least jemput2 la ke ape ke...Boleh kata dalam 10 profile aku terjah dalam sehari, ada la lebih kurang 6-7 profile letak gambar bertunang/kawen. Nasib baik jugak buddy aku tu ada inisiatif cuba jaya call aku nak bagitau dier nak kawen walaupun dah 5 tahun lost contact.

Bukan aku jeles tau. Tapi aku kecik hati jek. Ye la...Dulu time2 skolah, aku la jadik posmen...Aku la tukang kirim salam...Aku la tempat ngadu kalo gado2...Aku la yang dorang cari kalo ada apape sume...Tapi skang? Aku rasa cam terabai je. Ke aku yang tak amik kisah hal dorang? Ntah la. Apape pun aku doakan dorang sume bahagia sampai akhir hayat.


Adil tak kalo aku rasa macam aku je ingat kat dorang tapi dorang haram nak ingat kat aku? Selisih tepi jalan pun kadang2 buat2 tak kenal. Nasib baik la wujud lagi kawan2 macam Jumie...Macam Maisura, macam Bazilah, macam Iryani, macam Hajar, macam SHY,macam Amiza, macam Shakila, macam Adzleen yang masih lagi ingat aku. Iryani tu sejak tadika lagi aku kenal dia tau...Yang lain2? Kadang2 aku rasa menyesal je cakap ngan dorang masa kecik2 dulu...Kita kawan baik sampai bila2...Tiba2 bila masing2 dah berubah haluan, takyah cakap 10 tahun tak jumpa laa...Baru setahun tak nampak batang idung pun dah tak kenal aku. Menyesal aku rasa wat janji camtu ngan dorang. Siyes aku menyesal skang. Rasa macam salah pilih kawan je. Tapi bukan aku pun yang mula2 approach nak berkawan ngan dorang. Lalala~~

Buat kawan2 aku yang masih lagi kenal aku sekarang ni...Aku saaaaaaaaaaaaayang korang sangat2 tau!!

P/S: Entry agak emo sebab aku rasa macam aku dipinggirkan je oleh kawan senirik...Padahal masa skolah dulu kitorang agak close macam adik-beradik. Memang serius aku kecik hati sebab aku ngan dia walaupun lepas SPM rajin je contact2 kat YM, tapi semenjak tengah tahun lepas dia macam buat tak peduli dengan aku. Alasan busy. Takkan la busy sepanjang masa,kan?

Apa Special Sangat 22 April 2009 Ni?

Aku tak pegi kelas semalam. Sebab setengah jam aku tunggu Prof tak datang2. Jadi aku dah malas nak tunggu. Aku balik umah pun ada banyak keje lain aku boleh setelkan [walaupun hakikatnya belum setel2 lagi] Elok aku start moto aku nampak Prof jalan nak pi kelas. Hohoho...Aku terus pecut moto blah dari campus. Haha...

Pagi tadi aku text Fazli tanya apa citer kelas semalam, dia reply balik Khamis depan ada Test 3. Haha...Maknanya tak jadi la semalam tu wat test. Atau Mark saja suka2 nak tipu aku sebab dah 2x aku tak gi kelas tu. Aku dah mental down nak pi kelas tu ok? Tak abeh2 lagi dia mengajar. Walaupun hakikatnya dia tau student dia haram seko pun tak paham dia ajar apa. Majoriti dalam kelas tu hafal bulat2 je apape yang dier ajar. Kalo ada pun, budak2 foreigner 2-3 orang yang buat2 faham dalam kelas dia. Gila pathetic.

Pastu dia antar text lagi cakap paper final Signal yang patutnye 29 April dalam kalendar kiut aku dalam entry lepas2 tu Prof suka2 nak ubah pi jadik 22 April. Masing2 tengah mental dalam kelas. Dia citer lagi, Hajar dah mental sebab 4 paper dia lecturer berebut2 nak letak tarikh 22 April [2 paper pagi, 2 paper petang]. Kalo ikut logik, 2 kali kene kuarantin...Pagi skali, petang skali.... Fazli plak ada 3 paper jika secara logiknya Prof tu tetap nak letak tarikh 22 April untuk final Signal. Aku plak maybe akan ada 2 paper kalo subjek itu diubah pegi 22 April [walaupun sebenarnye 22 April aku tak sepatutnya ada apape paper]. Mark plak 3 paper. Gila ape nak suh student kena kuarantin2 nih. Mental tau kene kuarantin. Dah kene kurung dalam bilik ala2 kecik. Takleh kuar gi mana2 plak tu.



Aku dah jadi pelik. Bukan apa...Apa yang best sangat 22 April tu? Setahu aku tetiap tahun 22 April adalah Earth Day. Tatau la sapa cipta Earth Day tu...Tapi aku first time tau masa aku kat MRSM dulu. Weh kawan2 sekalian, kalo korang masih ingat [especially yang pompuan dan tinggal kat blok E], kita penah campak ketua blok E kat kolam baru malam sebelum pelancaran kolam baru kat blok akademik tu. Huahuahua...Kalo korang ingat jugak lagi, kita penah ramai2 berkumpul konon2 nak tanam kapsul masa pasal amanat ape bende tah kat depan dewan. 22 April 2012 nanti nak gali balik konon2 nak junior2 baca ape jadah amanat tu. Haha...Korang ingat lagi tak?

Masa aku kat ATMA pun tak salah aku pada 22 April tu walaupun masih lagi dalam fasa induksi, tapi kita sibuk2 kene jaga pokok yang ada nama senirik ngan buddy masing2...Kat area padang rugby. Ntah apa cerita pokok tu aku pun tatau. Dah berapa tahun aku tak pi sana. Tapi aku yakin kesan tapak kasut aku ngan buddy aku masih ada lagi kat depan surau [dengar citer skang dah jadik masjid] dekat2 dengan blok akademik tu. Aku saje2 pijak situ time simen tengah basah2 lagi sebab aku dah nak blah dah masa tu.

Skang ni aku kat sini lecturer sibuk2 plak nak petik tarikh 22 April 2009 sebagai tarikh paper dorang. Gila ape nak bazir kertas time Earth Day nih. Sungguh tak mesra alam. Aku tergolong dalam golongan pembazir kertas gak time exam. Saja nak buat orang sebelah aku mental tengok aku sekejap2 angkat tangan nak kertas extra. Pedulik hapa aku...Aku bayar yuran memahal...Suka aku la nak amik kertas banyak mana pun, kan? Memang malang la sape2 duduk sebelah aku time exam. Dah la mental tengok aku angkat tangan mintak kertas extra. Pastu mental lagi tengok aku kuar awal dari exam hall. Aku tak penah stay lebih dari 2 jam dalam exam hall, ok?

Aku tengah mental skang pasal 22 April. Takde mood nak study. Masuk bilik nampak notes saja pun aku dah nak pitam2 dan nak muntah2. Apa lagi kalo ter-pegang notes tu. Confirm laju je aku berlari-larian pegi toilet muntah2.

Thursday, April 9, 2009

Ada Apa Dengan Badut?

Sape penah layan citer IT ni awal 90`an dulu? Alaa...Citer badut seram masa kita kecik2 dulu laa...Seram gila kan rasa bila teringat balik? Aku punya la fanatik ngan citer tu masa tu sampai aku tak suka nak makan kat Mc Donald. Semata2 sebab Ronald Mc Donald tu adalah seorang badut. Rela aku pegi A&W masa tu sebab ada root beer.

Dah la masa layan citer tu...Aku baru first time belajar tido sorang2 dalam bilik. Nightmare tau! Kul 5 pagi aku siap meraung sorang2 kat dalam bilik. Arwah mama masa tu dah cuak dah...Skali aku cakap ngan dia aku teringat citer badut seram yang abang aku ajak layan sama2 malam tu. Teruk gak la abang aku kene marah. Mana taknya...Abang aku cabar aku. Kalo tak tengok citer tu...Aku tak bleh tumpang baca komik Gila-Gila yang dia rajin beli. Takpun dia nak report kat arwah mama yang aku slalu curi2 baca komik tu selit dalam buku teks Bahasa Inggeris.

Skang aku dah tak takut sangat dah ngan badut. Tapi aku nak sangat layan citer ni balik. Ada sapa2 rajin nak download citer ni tak? Aku malas nak download movie sebab lama sangat nak tunggu. Cukup la satu citer je yang aku download dulu...Pastu aku rajin mintak ngan Mark n the gang. Dorang rajin gak download movie. Tapi aku tak sure la dorang layan citer ni ke tak.

Nah, layan trailer citer ni yang aku rembat kat YouTube kalo korang ingat2 lupa pasal citer nih.