Saturday, January 31, 2009

Cita-Cita Saya

Saja boring2 nak cari idea nak merepek dalam esemen, aku blog-hopping la ke blog2 dalam list Kak Syima... Aku sangat tertarik ngan blog ini dan entry ini. So, dengan penuh rasa patriotik, aku pegi la kat site yang disyorkan oleh mereka.

Aku nak cari definition "Engineer"

Cita-cita aku sejak terlibat secara tak sengaja dalam bidang Mechatronics Engineering ni adalah untuk menjadi seorang engineer yang baik dan berbakti kepada masyarakat. Huhu...Murni sungguh cita-cita ai, yu see...

So...

Ini yang aku dapat.


Macam siot jek...Huhu...Alamatnye tak kawen la aku sampai bile2...

P/S: Sila jangan buang masa pikir bukan2 pasal phrase "sex can wait" dalam billboard itu.

Iklan : Ini Bukan Klip Lucah

Weekend ni aku betul2 sibuk.

Mana dengan gerakan mencari no enset Sudin sebab dia partner aku wat assignment [dah jumpe dah]...
Mana dengan nak buat assignment Manufacturing Process lagi...
Mana dengan nak nego dengan jiran pasal kelas tusyen BM untuk anak dia lagi...(boleh ke aku nak ajar BM nih? Hahaha!!!)
Mana dengan nak study untuk test dengan kuiz next week lagi...
Mana dengan nak cari yong tau foo lagi...

Pendek kata aku sibuk la untuk wat citer dongeng yang panjang2 tu...

Oleh itu aku harap korang gembira dan bersuka-ria la dengan video clip kat bawah ni...

Akhir kata...Sayangilah gajah.

video


P/S: Yang depan sekali baju hijau kain maroon tu anak buah aku...

Thursday, January 29, 2009

Berita Terkini (Kak Syima Kene Bace Nih!!)

Harini aku macam terpakse ponteng kelas pagi... Ecehh...Terpaksa la sangat... Ye la...Dekat 48 minit aku tunggu bas tapi tak kunjung tiba... Takkan nak wat gile naik teksi kot... Loan belum masuk takleh wat gile naik teksi bai...Kang bajet mencicit lari 4x400 meter...Camne aku nak makan yong tau foo untuk minggu nih?

Aku pun kayuh la beskal balik umah...Sesampainye aku kat umah...Tengok2 kat tempat sampah tu bersepah nak mati...Gile ape bende yang serang dalam masa sejam lepas aku kuar umah? Mase aku kuar umah persekitaran sangat selamat, bersih dan sihat sejahtera tau?!!

Aku pandang kiri-kanan...Umah2 jiran elok je bersih...Apsal plak umah aku je yang kene attack? Aku rase selak pintu untuk tempat sampah tu elok je bertutup...Nampaknye memang suspek2 kejadian jenayah sampah ni dah semakin bijak membuka selak pintu tempat sampah.

Tempat kejadian sewaktu aku sampai kat umah...Sepah nak mampus kan?


Zoom closeup sikit...Phergghhh!!! Loya sial...

Marah betul aku... Dah la geli tengok sampah2 yang dah expired date sume nih...Dah tak sepasal aku kene kemaskan sorang2 plak...Orang yang lalu-lalang kat sini bukan nak tolong...Siap pandang2 pelik lagi...Tak penah tengok orang kutip sampah agaknye. Nak harap yang pekerja angkut sampah yg buat...Mampus laa...Sampai minggu depan pun keadaan depan ni akan masih bersepah...Huhu...Marah ni...Marah ni...Grrrr!!!

Ni lah antara suspek2 kejadian jenayah terancang nih...Saje je nak sabotaj keharmonian umah aku yang best ni kan? Kak Syima...Semalam akak tanye kan ade atau tak orang dengki kat umah kite? Ni hah...Saye dah list suspek2 yang penuh rasa dengki dan khianat kat umah kite!


SUSPEK UTAMA
(gambar ni aku Google je)



SUSPEK KEDUA
(mungkin terlibat secara tak sengaja sebab lapar)



SAKSI2 TEMPAT KEJADIAN









Huhu...Jangan gelak!! Ni kisah benar tau!! Kecik hati aku kalo korang gelak...Akhirnye jenayah itu berjaya juga dibersihkan...


Sori la kalo entry ni meloyakan tekak korang sebab tengok sampah2 bertaburan kat umah aku...Anggap je kalo korang tak lalu nak makan harini sebagai diet atau save bajet...Ok ape...Diet secara tak langsung...Kalo tak suka...Sila tinggalkan kata2 nista dan hinaan secukup rasa kat komen tuh...

Wednesday, January 28, 2009

Aku Dah Terkena Sindrom "Sawan Bergambar"

Sila baca entry ini dengan berlatarbelakangkan lagu Stockholm Syndrome oleh Muse.

Harini rasa macam ada kelas.

Tapi aku malas nak pegi...Kelas pun sejam...Ntah ade ntah takde...Kelas selepas tu batal...Kelas petang takyah cakap la...Kalo 2 minggu pertama dier tak masuk kelas...Ape lagi harini sebab classmates aku tu sume dah pakat2 takmo datang...Kalo aku tanye kawan2 cayang aku tu confirm la kene kencing je...Siap cakap ada kuiz la bagai...Tak senonoh betul perangai nak tipu2 aku nih...

Aku bosan gile nih.

Dah bosan2 ni...Nak cari bahan esemen pun incik Vostro ni asik wat hal je...Sikit2 kuar bluescreen...Gile ke ape nak menduga kesabaran aku.

Aku dapat hobi baru.

Aku dah terkena Sindrom Sawan Bergambar atau dalam ertikata yang lain gile-bergambar-sorang2-bile-bosan.

Layan ahh gambar2 kat bawah ni.

AMARAN!!
-Sila sediakan beg plastik atau baldi muntah di sisi anda-



Ni gambo semalam...Semalam la start aku kene sindrom nih...



Bajet innocent la camni...Wakaka!!



Sila abaikan background yang tak munasabah tu...Gamba tocang sebelah...



Sephia effect...Lepak2 kat sofa daa...



Grey effect...Gigi aku tetap putih walaupun letak effect grey...Haha!!!



Puaka ni-yang-merepek bertocang dua...Wakaka!!



Gaya menggebukan dan mengembungkan pipi yang sedia gebu...Uwekkk!!



Gaya rambut terurus sikit...


Sekian saja dari aku.
Dah berapa baldi dah korang muntah?
Jangan salahkan aku...Hahaha!!


P/S: Unie...I tau U mesti tengah wat right click-save image as-my document kan? Amik laa...Wat stok seminggu...Berani print la besar2 wat poster kat bilik U...Haha!!

Monday, January 26, 2009

Aku Pun Lebih-Kurang Je... =p

Rentetan peristiwa Selasa lepas, (padahal kejadian tu berlaku pade hari Isnin dekat2 kul 6 petang) Kak Syima komplen aku tak letak ending citer...Aku tak letak ke? Huhu... Rasenye dah dorang maki-hamun lebih kurang kat blakang tu...Aku pun buat pekak je laa...Gile nak layan watpe, kan?

Abeh kelas, laju je dorang blah...Dorang la antara yang terawal kuar kelas...Tak pandang kiri-kanan dah, terus kuar...Ade la sorang tercicir...Siap pandang aku semacam je...Bajet aku takut ahh...Haha!! Aku tak takut la beb!!

Citer pasal samseng nih, teringat aku zaman aku skolah dulu...Mase tu skolah rendah beb...Baru darjah 2 pun...Kisah gangster aku pun rasanya start lepas kes ni la jugak...

Mase tu dekat2 nak exam pertengahan tahun...Biase la time exam mesti susun2 kerusi ngan meja jarak2 dalam kelas, kan? So, dah susun tu, duduk pun jauh2 la...Ikut suka-hati la nak duduk mana pun...Aku biasa la...Nak duduk dekat2 ngan bestfriend aku saja dan jugak secret admire aku...Hehe...

Nak dijadikan citer, aku men passing2 buku ngan bestpren aku tu...Malas oww nak jalan...Dah dekat je kan? Pastu datang la sorang mamat nih nak lalu situ...Tapi aku tengah passing buku, kan? So, kire aku block laluan la...Aku tatau la ape masalah mamat ni...Tibe2 je dier bengang pasal aku halang jalan, terus tumbuk aku tak bagi salam...Aku terkejut la...Tepat kat idung plak tu...Dahla idung aku sensitif...Aku rase aku ok lagi masa tu...Aku pekup la idung...Tibe2 rase cam cecair panas je ngalir dari idung aku...Gile bai...Aku turunkan tangan, tengok2...DARAHH!!! Siput betul la mamat tu...

Kelam-kabut woo kelas...Time tu pulak cikgu tak masuk...Manusia paling panik adalah Penolong Ketua Kelas sebab dier duduk tak jauh dari aku...Dier plak over2 panik padahal yang kene tumbuknye aku...Dier la orang pertama jerit cakap idung aku ni berdarah...Ikutkan aku, aku diam je...Ketua Kelas pun lari2 la datang kat aku, offer nak bawak aku gi bilik air...Basuh idung + sponsor tisu kat aku sebab sapu tangan aku dah merah dengan darah yang kuar non-stop...Aku perasan Penolong Ketua Kelas tu dah lesap dah, pi panggil cikgu la kot...

Abih oo baju kurung aku penuh ngan darah... Aku ingat lagi haritu hari Khamis sebab biasanya hari Khamis ngan Jumaat je aku pakai baju kurung...Haha!! Hari lain aku pakai pinafore je... Cikgu datang...Tapi aku malas nak pi bilik guru untuk berehat kat sana...Aku pindah tempat duduk belakang kelas je...Rehat sambil dongak kepala...Tak salin latihan pun takpa...Sebab aku tak sihat...YAYYY!!

Time rehat, aku jadik tumpuan ramai sampai aku nangis sebab malu orang pandang2 aku...Ye la, baju aku cantik sangat ader tompok2 merah...Dah ala2 polka-dot dah baju aku...Cikgu kasik baju untuk aku tukar...Ramai jugak la cikgu2 interview aku camne aku bleh kene tumbuk tuh...Aku diam je...Gile ape tanye kalah paparazzi...

Masa akhir kelas pada hari itu adalah Muzik. Korang tau sape ajar Muzik nih? Cikgu disiplin sesi petang oww...Garang nak mati...Cikgu Mohd. Rashid Bin Rawther namenye (Betul ke aku eja nama bapak dier nih?) Dier panggil aku dan mamat yang tumbuk aku tuh... Masing2 terkulat2 jumpe cikgu nih kat depan kelas...Aku memang takut gila ah ngan cikgu nih...

Dier tanye, "Faizal, apsal kamu tumbuk Aslina nih?"

Mamat tu jawap, " Dia cari pasal cikgu...Dier main sekat2 jalan plak, saye marah, saye tumbuk la dier..."

Aku senyap je.

Cikgu tu cakap, "Aslina, sekarang saya nak tengok macam mana Faizal tumbuk awak tadi,"

Aku pun tunjuk la...Aku tumbuk dier. Tapi bese la...Tak berani aku nak tumbuk kuat2...Depan cikgu pulak kan? Mau ketaq jugak aku...Faizal tu takyah citer laa...Dah pucat dah aku tengok dia...

Cikgu tu cakap lagi, "Apa kamu ni tumbuk macam orang sebulan tak makan!! Skang saya nak kamu tampar dia!!"

Aku pun ikut je la...Tampar...Pangg!! Kat pipi Faizal tuh...Aku rasa dah cukup kuat dah...Tapi Cikgu tu tak puas hati jugak...Aku pun tak paham apsal dier tak puas hati lagi...Dier suh aku ulang lagi 3 kali plak tu...Wahh...Suke la hati aku...Dapat permission tampar2 anak orang nih...Mwahaha!!!

Last...Memang cikgu tu tak puas hati gak...Kali nih dier suh aku tumbuk sekuat hati...Aku lagi la bengang pasal tangan aku dah panas dah...Tengok Faizal tu pun cam nak nangis dah...pedih la kot, kan...Nama pun kene tampar, kan... Dia suh aku tumbuk sebagai ending...Aku pun ape lagi...Dengan rase marah dan bengang pasal tangan aku dah lenguh sama pedih2, haa...

BEDEBUSHHH~~!!!

Hambik ko...Memang sekuat hati la aku bagi...Goyang jugak la mamat tu, mula2 aku tumbuk ngan lempang, steady je berdiri, ni sampai hampir2 nak jatuh la dier kene penumbuk aku...Sampai aku perasan mulut Faizal tu cam ader darah sikit...Gigi dier pun ala2 lain macam je aku tengok...Haaahhh...Sudah...Aku tergamam gak la...

Cikgu tu plak bleh cakap,"Haa...Kalo awak tumbuk dari tadi camni kan bagus...Takyah saya suruh banyak2 kali dah...Saya nak bagi dia rasa sakit macam mana awak rasa..."

Baeeekkkk punye ayat cikgu tuh...

Aku balik tempat duduk, aku punye secret admire sibuk2 tanye aku ok ke tak...Tangan aku sakit ke tak...Mwahaha!! Sangat caring, hookee...Nasib baik la dier comel...So, aku senyum je laa...Aku ok je...Bestfriend aku pun tak sibuk2 tanya aku macam dier...Hehe...

Esoknye mak ayah Faizal datang skolah...Tak puas hati pasal mulut anak dorang dah ala2 senget pasal aku tumbuk...Siap bising nak jumpa sapa yang tumbuk anak dorang...Sekali aku yang muncul, siap sengih2 lagi kat bilik guru besar tu...Terus mak dier tak cakap ape...Maybe tak caya kot yang tumbuk anak dier ni pompuan...Mwahahaha!!!

Dorang blah camtu je laa...Kes setel...Kecoh jugak la satu skolah dan following week-nye, aku bleh rase ramai je respek kat aku...Aku lalu je, dorang pun tunduk...Ader siap bagi laluan lagi...Wahh...Macam aku hebat sangat je...Mwahahaha!!!

Okeh...Tak lengkap entry ni kalo aku tak letak gambar dan perkenalkan sape insan2 yang terlibat dalam drama samseng nih...Sile tengok bawah...Bleh klik untuk pembesaran supaya lebih jelas dan terang...Sori la gambar ni nampak macam kene gunting pasal aku tak suka simpan gambar berbentuk petak dalam album gambar aku...Hehe!!


Okeh...Aku list down nama insan2 yang terlibat dalam drama samseng aku nih...Dengan harapan...Kalo korang kenal atau dorang ni sendiri terbaca blog aku yang ntah apa2 nih, bleh la contact aku balik...Rindu plak kat korang ni sebenarnye...Senyum sorang2 tau aku bile ingat balik kisah nih...

Bestfriend - Nor Asmawati Bt. Ahmad Amin
Ketua Kelas - Loke May Qi
Penolong Ketua Kelas - Muhd. Saufi Haniff B. Hazli (skang ni bakal pilot)
Orang yang tumbuk aku - Mohd. Faizal b. Mohd Afizal

.
.
.
.
.
.
.

Orang yang amik berat pasal aku tuh...Berdiri kat belakang aku tu je dalam gambar tu...Name dier Mohd. Hafizul b. Sulaiman...
Ekeke...Comel tak? Comel tak? Aku penah ter'suka' kat dier dulu...Siyes aku admire dier dulu sebab aku rase dulu dier cool kerana dier je yang ader jam tangan 'Boy London' yang boleh tukar2 kaler mase tuh...Wakaka!!! Kantoiii... =p

P/S: Aku memang ingat sangat2 nama penuh kawan2 aku zaman skolah mahupun musuh2 aku zaman sekolah dulu...Oleh itu aku sangat kecewa kalo dorang dah tak ingat kat aku...Apelagi ingat name penuh aku...

Saturday, January 24, 2009

Asal Weekend Je, Musti Jawap Itu Tag!!

Nih tag dari Kak Rieha (lagi...) Adeihh...Rasenye ni last tag dari dier kot...Tag ni mase aku off sebulan haritu laa...Slow2 aku try setelkan...Semoga tak rasa sakit hati tengok tulisan aku yang sume hurup beso tuh atau muntah2 tengok mende2 yang aku tulis gune marker pen...Hahaha!!!

Sori la aku takleh nak display marker pen yang aku gune...Nanti company dier saman aku...Haha!!


Username/nickname
[Dah tentu nama ni yang orang slalu panggil aku...]




Right or Left Handed?
[Aku right handed...Dulu 2-2 belah aku bleh tulis...Skang maintain kanan je]




Favorite letter to write
[Ekceli aku tak selalu tulis ni, lebih pade suke sebut...Tak caya bleh tanya membe2 aku sume]




Least favorite to write
[Kire macam tak suka nak tulis la kan? Haha!! Aku malas nak salin lecture notes pasal banyak sangat...Nak2 plak kalo kelas Pn.Arni...Banyak oww notes dia]




Now write 'the quick brown fox jumps over the lazy dog'
[Panjang la plak ayat nih...]




6 Person to tagged
[Ni list mangsa2 seterusnya...Mwahahaha!!!]


Phuhhh~!!! Lega beb...Tinggal tag dari Kak Syima jek...Tunggu la aku dah ader someone special nanti aku buat ehh...Takpun tunggu je la aku pas kawen je nanti...Haha!! Mati la nak tunggu...

Ke...Ader lagi tag dari orang lain? Sila bagitau aku cepat...Nanti aku lupa...Haaa...Kire burn la tag itu ye...Wakaka!!

Friday, January 23, 2009

Aku Ke Yang Pekak Atau Loceng Bas Yang Rosak?

Sederet 5 hari dalam minggu ni aku rase aku naik bas yang locengnye rosak...Aku tak nafikan aku dengar mp3 full volume, tapi masa bertolak dari KS ke pekan BB tuh, aku dengar je bunyi loceng bile sape2 tekan loceng untuk turun dari bas...

Bunyi agak irritating, memang la aku cepat je dapat tangkap...Tapi lain plak bile aku nak masuk ke campus...Sungguh aku tak dengar bunyi loceng yang aku tekan...Driver bas tu pun menonong je bawak bas...Aku sungguh yakin bahawa loceng tu rosak...Brape kali terlajak beb...Setakat sampai depan main hall tu tak kisah la pasal fakulti aku memang tersisih sikit dari kelompok fakulti2 lain dan dipisahkan dengan main hall tuh...Di anak-tirikan sungguh!!

Tapi tadi...Driver lain plak bawak bas...Memang laju cam keta Kancil letak enjin Ferrari la..Dier bleh tibai masuk kanan menghala ke hostel...Aku dah la nak pi kelas nih...Kelas yang lambat 10 minit dier dah kunci pintu, timbalan dekan tu yang ngajar...Kucar-kacir jugak la aku nak bangun tekan loceng bas...Apehal aku rase tibe2 cam loceng bas tu tinggi plak harini?

Aku tekan la loceng bas itu...Ehh...Tak dengar apape...Aku tekan lagi skali...Tak bunyi gak...Aku pi kat loceng yang lagi satu...Tak jugak bunyi...Dak2 ni dah jerit uncle2, stop2...Adeihhh...Bas dah lepas library...Uncle tu plak cam hsngin je bile dak2 ni suh stop...Macam marah je cakap " Ye la, ye la...Saya tau laa..." Aku turun kat blakang library...Siot betul lajaknye...Nasib baik la agak awal...Boleh jalan laju gi kelas, takyah nak lari2.

Dalam perjalanan aku macam confuse...Aku ke yang pekak sangat tak dengar bunyi loceng sampai kene marah atau, loceng tu yang takde bunyi? Serius minggu ni 5 hari direct aku lajak jauh sikit dari fakulti...Hari Selasa lepas aku kene marah pasal tekan loceng 3x...Berbunyi ke loceng tu? Apsal plak aku tak dengar? Huhuhuhuhu...

Thursday, January 22, 2009

Uji Minda Sikit

Biasanya kat sini kalau time2 dekat2 nak cuti, 2-3 hari sebelum cuti yang sebetul2 punye cuti tu...Ramai manusia gedik2 nak balik kampung...So, bas pun penuh tahap tak terbendung...Oleh itu, aku nak bagi soklan uji minda sikit berdasarkan gambar yang aku letak kat bawah nih...Jom pikir2 sikit...


Soklan2nye adalah...
  1. Aku berdiri di mana untuk snap gambar ini?
  2. Di manakah konduktor bas?
  3. Berapakah kelajuan bas yang dibawa oleh driver bas?
  4. Apakah status manusia2 dalam bas ini? (maksud aku dorang ni student ke atau campo ngan orang luar sama...Bukan status single atau married tu...)
  5. Siapa yang kene jaga beg2 balik kampung yang diletakkan di hadapan dashboard bas?

Lama Dah Nak Story...Tapi...Lupa La Kot?

Diz entry dah lama aku peram...Bukan aku je peram...Kak Syima pun sama gak peram...Ekceli nak bagi korang sume tengok wedding ceremony best buddy aku nih...Maklum laa...Buddy aku ni army...Kitorang dulu sebilik mase kat ATMA (Akademi Tentera Malaysia) yang skang ni dikenali sebagai UPNM (Universiti Pertahanan Nasional Malaysia). Oh ye!! Name buddy aku nih Lt. Norashikin Binti Tahir...Name glemer Akin jek...

Kitorang jugak sama2 suke langgar peraturan masa kat sana (aku la yang ajar!!)...Last2 kitorang sama2 jugak kene tendang dari sana...Tapi dier continue balik kat KTD (Kolej Tentera Darat). Aku je tercampak kat UNISEL nih...Haha!! Aku baru kenal dier pun dah bleh kamceng la ngan dier...Kitorang sama2 jaga each other...Aku wat salah, dier backup...Dier wat salah, aku backup...Tapi sudahnye yang kene tanggung bukan kitorang 2 orang je...Mesti la ramai2 kene tanggung sama...Tu pasal ader je yang bengang ngan aku...Haha!!

Banyak la suka-duka (ada duka ke? Kan masalah aku yang saje cari sendiri?) aku kat sana dier tahu dan simpan...Ekeke...Termasuk la t-shirt dier pun ader sehelai ngan aku...Haha!! Dier jugak memang caring abes la ngan aku saat aku disisihkan dari masyarakat oleh kawan2 sebab aku tersenarai dalam kedudukan gagal masa semester satu...Itu la...Saje cari penyakit...Sape suh cari gado ngan lecturer, kan dier dah accuse aku menderhaka? Terus kasik fail...Gile hape...

Ok2...Sape nak tau kisah aku secara detail kat sana, buleh la interview aku secara personal...Aku takmo citer kat sini...Mana la tau kot2 orang jenis talam 14 muka kat sana dulu follo jugak blog aku...Kan ke dah memalukan individu terbabit bile aku bukak citer lama untuk tatapan umum? Chehh...Macam baik sangat...Ni la penangan tengok muvie 'Maut' semalam ngan Kak Syima dan opismate dier, Kak Salina...

Dahhh...Melalut plak...Aku nak citer pasal wedding ceremony jek...So, enjoy la wedding ceremony pictures si Akin nih...Wedding dier dah lama dah pun...12 October 2008 yang lalu...Ni pun nasib la dier cube-jaye contact nombor enset aku...Kalo tak...Tak sampai aku kat wedding dier dengan senior kitorang dulu kat ATMA dulu...Dalam diam2 ader skandal, tapi tak ngaku plak...Hee... 5 tahun beb lost contact begitu sahaja...Sejak kene tendang la!!

Sila klik untuk tumbesaran yang sihat dan sejahtera.



Gambar2 nih sume sekitar upacara lalu bawah pedang,sanding dan makan beradap (ehh...Dorang makan ke?) Harus ader lalu bawah pedang tu...Dorang berdua kan pegawai tentera...Ekeke...


Ni plak lokasi majlis ni diadekan...Ape la aku nih...Gebang pasal ceremony bagai nak rak, tapi lupa nak bagitau lokasi...Tambah pulak memang kene bagitau pun pasal bese parking kat sini orang cakap mahal...Tapi kuarge pengantin dah sponsor sume orang, jadik yang datang berkenderaan, kalo nak park sini cume kene bayar singgit je...











Sesi Makan2 dan bergambar dengan pengantin
















Tu je la acara2 pada hari itu...


Korang tau tak kenapa aku baru upload entry nih? Mesti korang bajet, As ni sengal doww...Citer lama pun nak korek balik...Ape daa...

Takpe...Kutuk la...Aku tak kisah...

Sebenarnye semalam 21 Januari 2009 adalah besday buddy aku nih...Aku tak sure sangat...Sebab ingat2 lupa...So, dengan rasa confident+ragu2nye aku pun antar la sms kat dier...

Slm buddy...Eppi bday. Selamat menempuh hari2 tua dgn tabah n cpt dpt baby. Ekeke! Eh, bday ko kan arini? Ke... Ak slh hari?

Dier balas balik...

Keke tq buddy! Usia kndungan genap 3bln.keke


Aku sungguh teruja dengan berita itu...Cepat2 aku balas...

Wah!! Congrats! Ak bkal dpt buddy jr. la eh? Ekeke! Jage diri leklok taww!

Aku rase mesti dier tengah sengih2 bace sms aku...Lama gak la baru dier reply

1 feb ni aku sanding belah suami plak.sanding bertiga.keke

Aku takleh nak reply dah sebab aku dalam kelas...Dan lecturer itu telah mengeluarkan amaran bahawa sape main enset dalam kelas, dier nak amik dan campak...Huhuhu...

Tu je la ending citer nih...

Sebab tu aku teringat nak upload entry nih...

Buddy aku dah peknen 3 bulan...

Aku bakal dapat buddy jr. plak! Yay!!


Notakaki: Bile aku nak kawen ha?

Wednesday, January 21, 2009

Nasik Goreng Pooojaan Hatiku...Hahaha!!!

Ni lah dier rupe nasik goreng yang menjadi pujaan hati aku...


Harge pade hari ini adalah RM2.20...Aku pun tatau la kenapa...

Mungkin haritu aku beli nasik goreng kaler cam merah2 sikit harge jadik RM2.70 sebab 50 sen tu nak cover duit cili kot...Atau...Akak yang jage cashier tu terpakse letak harge camtu sebab mak dier ader kat sebelah (Erm..? Mak dier ke? Suke hati aku je...)

Ni la bekpas aku kalo aku sempat jejak ke cafe sebelum kul 10 pagi...Apepun aku bersyukur pasal ni la hidangan paling murah + boleh kenyang sampai petang yang penah aku jumpe kat area Ijok-Batang Berjuntai-Kuala Selangor...Nasik goreng kat kampung belakang campus pun mahal tau!!

Notakaki: Tibe2 aku teringat 'Nasik Goreng Student' kat gerai Seksyen 2 Shah Alam dulu...Nasik goreng yang ader daging masak merah beserta banyak yang penuh sepinggan campo ngan ais kosong cuma RM2.50...Sapa ingat? Ada lagi tak ha? Ke dah naik harga?

Tuesday, January 20, 2009

Korang Masuk Kelas Apsal Hah?

Aku sungguh tak puas hati dengan sesetengah 'samseng Kampung Dusun cap ayam' ni...Walaupun dalam fakulti kejuruteraan ni banyak lelaki...Tapi ader aku takut dengan samseng2 camni?

Orang lain masuk kelas nak dengar lecturer mengajar...Lantak la dier nak bebel pun, kisah ape...Dah mase dier nak cakap dalam kelas tu...Tadah je la telinga...

Kelas ni aku tatau la membosankan ke ape...Tapi bagi aku menarik je...Rileks pun rileks...Takde wat mende selain lukis dan kira sikit2. Tapi ader la makhluk ni...Aku dah cop dier bazir duit PTPTN untuk bayar yuran dier padahal dier dalam kelas tak kebulur langsung nak belajar...

Dah la aku masuk2 je kelas nak duduk sebelah kawan2 tersayang tu dier bleh tego aku cam nak ajak gado je...

Samseng A: Akak, akak oihh...Datang tak kelas last week?

Aku: Err...Ha? Datang2...Dier panggil aku akak?

Samseng A: Haa...Datang ye...Paham tak dier ajar minggu lepas?

Aku: Laa...Bende last week tu suh anak buah aku yang tadika tu watkan pun dier pandai je...Apahal ko sibuk2 tanye? Tak datang ke? Nak pinjam nota ke?

Samseng A: Kerek sial...Takde laa...Harini ader kuiz, tau kan?

Aku: Ntah...Ader ke takde same je...Apahal nak gelabah?

Samseng A: Ish, kerek sial pompuan nih...Nanti kalo ader kuiz, passing2 eh jawapan kat kitorang?

Aku: Ha`ahh...Kalo aku ingat kat korang laa...

Kelas pun macam biasa...Tapi yang aku hangin gilee...Suara 'samseng2 cap ayam' tu menerjah masuk ke gegendang telinga aku sama je frekuensi dengan suara lecturer yang agak kuat tak hengat tu...Pening jugak la aku nak dengar mana satu...

Kalo dorang borak2 pasal tak paham lecturer ajar ke...Atau tak paham slang lecturer tu...Aku memang tak kisah...TAPI...Dorang bantainye borak pasal awek, pasal sewa umah, pasal tiket bas, pasal balik raya cina kat belakang tu...Perlu ke kuat camtu sampai aku pun boleh dengar sama?

Actually port aku selalu duduk bukan la belakang sangat...Tapi macam tengah2 sikit sebab security...Ye laa...Kalo tak reti nak buat keje yang lecturer bagi kat white board tu...Nak plak dier nak check keje tu...Agak secure la pasal dier takleh masuk dalam, check keje...Tapi kalo tak paham...Susah jugak la nak tanye dier...Bijak kan kitorang? Untuk hari bersama 'samseng' nih, aku dan kawan2 cayang tercampak kat area2 belakang...Biasa la kelas ramai...

Gambar Hiasan...Samseng idola aku... =p

'Samseng2' nih bersembang memang hebat...Sampaikan masa lecturer senyap sat amik napas pun dorang sibuk2 cakap lagi...Aku rasa row depan pun buleh je dengaq suara sumbang mahram dorang tu...Tapi tak jugak sedaq2...Apa punya tur daa...Camno la nak paham ape lecturer tu ajaq?

Budak2 lain asyik bunyik "Shyttt...!!" je...Gile ape...Nak kencing pi la tandas...Adeihh...Dak2 sebelah kiri aku pun pening2 je dengan dak2 'samseng cap ayam' tu...Tu lelaki tu...Tak berani tego...Memang samseng gila mereka...Aku takleh tahan...Aku memang bengang...

Dengan muke kerek nak mati...Dan menggunakan kuasa seorang 'senior yang hebat' (sebab dorang jugak panggil aku kakak tadi, kan?) Aku pun toleh dan dengan suara yang lemak merdu, aku pun sound dengan penuh rasa sopan-santun...

"Weyy...Nak sembang balik rumah laa..."

Salah sorang samseng itu tercengang...
Aku sempat dengar samseng yang lain cakap...

"F*** ape...Sial gile...Tak penah aku kene sound camni..."
"Weyy...Dengar tak dier cakap ape?"
"Uihh...Berani sial pompuan tego camtu..."
"Dier ingat skolah rendah ke nak suruh diam2 ni..."

Bongok la dorang...Ape? Nak cari gado ngan aku ke? Aku no hal je...Aku bukan cam dak2 pompuan lain beb...Satu je pantang aku...Jangan buat aku rase bengang...Pedulik hape aku ko sape...Aku bengang memang aku sound baeekkk punya...

Lastly...Ape motif korang masuk kelas kalo taknak belajar? Takkan kelas nak buat medium jejak kasih ngan kawan2 pulak...Padahal duduk satu umah takpun berjiran selang bape umah je...Sengal!!!

Monday, January 19, 2009

Keh3x!! Award ke? Hehe...

Tengah belek2 blog Kak Rieha untuk usya dan kire tag ape ke lagi yang belum dijawap...Sekali rupe2nye terselit award...Hurm...Susah2 saje...Takpe la...Tempek je la kat sini...Tak rugi ape pun, kan...?

Ni hah...


Hehe... Sori la kalo korang rase nampak cam cacat je entry nih...Tapi...Award ni rasenye kene passing2 kat kawan2 lain kot...

Aku malas la nak letak name sape2...Cume sape2 yang singgah blog aku...Amik je la award ni tempek kat blog korang ye...

Macam Biasa Laa...

Harini aku takdak mood nak komen apape pasal Anugerah Juara Lagu...Maklum la Jumie dah komen panjang lebar...Aku rasa nak vote dier untuk jadik ketua juri AJL taon depan... Sape setuju?

Harini dalam keadaan bosan2 kat Tuto Room 4 (TR4) nih, aku nak bercerita tentang perkara taon lepas yang aku nak update...Tapi masih lagi takde mase...So, now is the time I guess...

Satu hari dalam bulan Disember 2008 (tak salah aku...3 hari sebelum ulangtahun peringatan tsunami,2 tahun sebelum tu) aku ikut Bazilah pegi jumpe buah hatinye yang tengah memancing kat pantai Pasir Panjang, Balik Pulau... Banyak la dier punye pakcik...Beriye cakap nak jumpe pakcik laa...Aku pun selambe la caye...Dan aku kagum betapa close-nye dier sama 'pakcik' dier...Skali buah hati daa...Adeihh...Aku digunakan untuk dating itu...Uhh...

Dah depa sibuk2 dating, aku pun layan la panorama yang ada kat sini...

Cantik gile la pulak tempat ni lepas dilanda tsunami tiga tahun lepas...








See...
Sangat santek kan pemandangan sana? Sori la kalo tak bape cantik gambar...Kamera murah je...Gune Nokia 5610 Xpress Music je...

Pade yang tatau...Pantai ni dekat dengan Kem Bina Negara Balik Pulau nih...


Ok...Sebelum aku abihkan post nih...Aku ader satu soklan...Sila jawap kalo tau...Nak bagi nama saintifik skali pun buleh jugak la...

Menatang apekah ini?


P/S: Nanti next2 entry atau bila2 aku akan bercerita pasal natang ni plak...Tunggguuuuuuuu!!!